Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Algae Extract Powder
Prah morskih algi Laminaria japonica 10:1

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Algae Extract Powder

  Naziv sirovine: Prah morskih algi Laminaria japonica 10:1

  INCI ime: Laminaria Japonica Extract

  CAS: 223751-72-2

  Botanički naziv: Laminaria Japonica

  Poreklo sirovine: Kina

  Opis: Laminaria Japonica, poznata i kao Ma-kombu ili japanska alga, je morska vrsta smeđih algi iz porodice Laminariaceae. Ova alga se karakteriše svojim velikim, čvrstim i kožastim frondama, listolikim strukturama, koje mogu narasti do nekoliko metara dužine. Fronde su tamno smeđe do maslinasto zelene boje, a biljka se vezuje za stenovite podloge u hladnim morskim vodama pomoću držača. Laminaria Japonica uspeva u hladnim vodama severnog Pacifika, posebno oko Japana, Koreje i delova Kine. Ima značajnu ulogu u morskim ekosistemima, pružajući stanište i hranu za razne morske organizme. Pored svoje ekološke uloge, Laminaria Japonica se široko uzgaja i bere zbog hrane, dijetetskih suplemenata i zbog svog ekstrakta, koji se koristi u kozmetici i farmaceutskim proizvodima. Ekstrakt algi je bogat izvor biološki aktivnih supstanci. Sadrži 72 supstance koje su neophodne za ljudsko telo, uključujući ugljene hidrate, proteine, minerale, ulja, masti, nezasićene masne kiseline, antioksidanse (polifenole, tokoferol, vitamin C), mikosporine i pigmente: karotenoide, hlorofil, fikobiline (fikocijanin, fikoeritrin). Ćelijski zidovi morskih algi su bogati polisaharidima. Prah je smeđe boje, rastvorljiv je u vodi i glicerinu.  

  Benefiti: 

  • Bogatstvo humektanata: Laminaria Japonica je bogata prirodnim humektantima, kao što su alginski gel (polisaharid dobijen iz algi) i razni minerali, kao što su jod, kalijum, magnezijum, kalcijum i gvožđe. Ovi minerali igraju važnu ulogu u održavanju zdravlja kože, pomažući u regulaciji osmotskog balansa, što doprinosi boljoj hidrataciji. To omogućava koži da ostane hidrirana i elastična.

  • Vitamini i antioksidansi: Laminaria Japonica je bogata vitaminima, posebno vitaminom E i C, koji su poznati po svojim antioksidativnim svojstvima. Ovi antioksidansi pomažu u zaštiti kožnih ćelija od oksidativnog stresa i potiču regeneraciju kože.  Oni stimulišu produkciju endogenih antioksidativnih enzima, kao što su superoksid dismutaza (SOD), katalaza i glutation peroksidaza, koji dalje pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala i zaštiti ćelijskih komponenti.

  • Fukoidan: Specifičan polisaharid prisutan u Laminaria Japonica, poznat kao fukoidan, ima protivupalna i hidratantna svojstva. Fukoidan pomaže u smanjenju upale i iritacije kože, što može uticati na poboljšanje ukupne barijerne funkcije kože i njen kapacitet za zadržavanje vlage.

  • Poboljšanje barijerne funkcije kože: Kroz svoje nutritivne sastojke, Laminaria Japonica može pomoći u jačanju lipidne barijere kože. Ojačana barijera kože je ključna za održavanje zdravlja kože i njene hidriranosti.

  • Zaštita od UV zračenja: Izloženost ultraljubičastom (UV) zračenju je jedan od glavnih uzroka oksidativnog stresa u koži, koji može dovesti do fotostarenja i oštećenja DNK. Komponente Laminaria Japonica mogu pružiti dodatnu zaštitu protiv oštećenja uzrokovanih UV zracima, upijajući ih ili povećavajući sposobnost kože da se oporavi od oksidativnog stresa izazvanog UV zračenjem.

  • Očuvanje kolagena i elastina: Oksidativni stres može razgraditi kolagen i elastin, dva ključna proteina odgovorna za strukturu i elastičnost kože. Antioksidansi u Laminaria Japonica mogu pomoći u očuvanju ovih proteina, sprečavajući njihovu razgradnju i podržavajući čvrstoću i elastičnost kože.

  Upotreba: Koristi za izradu vodeno-glicerinskih ekstrakata, glicerita, tinktura i drugih kozmetičkih poluproizvoda.  Preporučene koncentracije se kreću od 5-10%.

  Skladištenje i rok trajanja: Stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO   

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP)Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029