Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Dipalmitoyl Hydroxyproline

Dipalmitoyl Hydroxyproline
SpecKare® DPHP - Spec-Chem Industry Inc; DPHP - Onlystar Bio-Technology; Anallerg® DH - Shanghai Coachchem Tech.; Sepilift™ DPHP - Seppic

Cena sa PDV-om:
2300,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
Slika kesice
 • Dipalmitoyl Hydroxyproline

  Naziv sirovine: Dipalmitoil hidroksiprolin 

  INCI ime: Dipalmitoyl hydroxyproline

  CAS: 41672-81-5

  Sinonimi:  trans-1-(1-oxohexadecyl)-4-[(1-oxohexadecyl)oxy]-L-proline; L-Proline, 1-(1-oxohexadecyl)-4-(1-oxohexadecyl)oxy-, (4R)-; 1-(1-oxohexadecyl)-4-[(1-oxohexa decyl)oxy]-, trans-L-Proline; Dipamitoylhydroxyproline

  Hemijska klasifikacija: Peptid

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose.

  IUPAC naziv: (2S,4R)-1-hexadecanoyl-4-hexadecanoyloxypyrrolidine-2-carboxylic acid

                                   Dipalmitoyl hydroxyproline            

  Poreklo sirovine: Kina 

  Opis: Hidroksiprolin je amino kiselina koja se prirodno javlja u kolagenu. U osnovi, hidroksiprolin je hemijsko jedinjenje sa jednom hidroksilnom grupom (-OH) koja je povezana sa svojim prolin prstenom. Esterifikacijom ovog molekula sa palmitinskom kiselinom stvara se estarska veza između hidroksilne grupe hidroksiprolina i karboksilne grupe (-COOH) palmitinske kiseline. Što se tiče dipalmitoil hidroksiprolina, to je derivat amino kiseline hidroksiprolin, kojoj su dodate dve palmitoil grupe. Ova modifikacija povećava njegovu lipofilnost, tj. sposobnost rastvaranja u uljima i mastima, što omogućava dipalmitoil hidroksiprolinu bolje prodiranje kroz lipidne slojeve kože.  Javlja se u formi belog granuliranog praha, slabog mirisa. Nerastvorljiv je u vodi, alkoholu, acetonu, ali je rastvorljiv u ulju. 

  Delovanje na kožu i benefiti: 

  • Stimulacija kolagenskih vlakana: Dipalmitoil hidroksiprolin igra važnu ulogu u stimulaciji i zaštiti kolagena, glavnog proteina odgovornog za strukturu i čvrstoću kože. Deluje tako što podstiče kontrakciju kolagenskih vlakana, što dovodi do zatezanja i poboljšanja strukture kože. Osim toga, pomaže u zaštiti kolagena od enzimatske razgradnje. Kao inhibitor metaloproteinaze (MMPs) pomaže u očuvanju integriteta kolagenskih vlakana, sprečavajući njihovo razlaganje i degradaciju.

  • Hidratacija kože: Dipalmitoil hidroksiprolin povećava hidrataciju kože zahvaljujući svojoj sposobnosti da vezuje vodu unutar epidermisa. Ovo pomaže u održavanju vlažnosti kože, što je čini mekšom, glađom i vizuelno mlađom.

  • Antioksidativna zaštita: Oksidativni stres nastaje kada postoji neravnoteža između proizvodnje slobodnih radikala i sposobnosti tela da se odbrani od njihovog štetnog uticaja. Slobodni radikali su nestabilni molekuli koji mogu nastati zbog UV zračenja, zagađenja i kao posledica različitih metaboličkih procesa koji se odigravaju u koži. Ovi molekuli traže da se stabilizuju kroz reakciju s drugim molekulima, što često rezultira oštećenjem ćelija, uključujući lipide, proteine i DNK unutar kože. Dipalmitoil hidroksiprolin deluje tako što pruža elektrone slobodnim radikalima, stabilizujući ih i sprečavajući ih da oštete ćelije kože. Dipalmitoil hidroksiprolin može dodatno pomoći stimulacijom proizvodnje antioksidativnih enzima u koži, kao što su superoksid dismutaza, katalaza i glutation peroksidaza. Ovi enzimi igraju ključnu ulogu u odbrani kože od oksidativnog oštećenja.

  • Remodeliranje kože:  Dipalmitoil hidroksiprolin može uticati na sintezu i raspored kolagenskih vlakana u dermisu. Pravilno organizovana kolagenska mreža je esencijalna za održavanje čvrste i elastične kože. Dipalmitoil hidroksiprolin pomaže u optimizaciji rasporeda kolagenskih vlakana, čineći kožu glađom i čvršćom. Ovaj proces doprinosi opštem podmlađivanju i poboljšanju elastičnosti kože.

  Način upotrebe: Preporučeni nivo upotrebe dipalmitoil hidroksiprolina je 0,1-2%. Kliničke studije su pokazale merljivo poboljšanje dubine bora kada se koristi u količini od 0,5%. Treba ga otopiti na temperaturi od 80-85°C (176-185°F), Deo je masne faze formulacije. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Kreme protiv protiv bora, losioni i gelovi. zaštitne kreme, kreme za zaštitu od sunca i preparati posle sunčanja.

  Čuvanje: Čuvati u frižideru.

  Izvorne sirovine iz koje se dobija: Aminokiselina hidroksiprolin i palmitinska kiselina (masna kiselina dobijena iz biljaka)  

  Način dobijanja:  Esterifikacija hidroksiprolina sa palmitinskom kiselinom 

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029