Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Aloe Vera Freeze Dried Powder (200x)
Zaštićna imena i proizvođači: Terra-Pure™ Certified Freeze Dried Aloe Vera Juice Powder 200X - TN003CR - Rahn AG; WorléeAloe IF 200x FD - Worlée Chemie GmbH; Aloe Vera (200X) - From Nature With Love; Aloe Vera Freeze Dried Powder (200x) - Praan Naturals;

Cena sa PDV-om:
780,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Aloe Vera Freeze Dried Powder (200x)  

  Naziv sirovine:  Koncentrovani Aloe Vera prah (200x), sušen zamrzavanjem 

  INCI ime: Aloe Barbadensis Leaf Powder

  CAS: 85507-69-3

  Hemijska klasifikacija: Biljni proizvod

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože; humektans, sredstvo za isceljivanje kože .

  Opis: Aloe Vera Freeze Dried Powder (200x) je visoko koncentrovani prah, proizveden metodom zamrzavanja i sušenja prirodnog Aloe Vera soka (gela), kako bi se sačuvali svi aktivni sastojci Aloe. Ovaj prah je 200 puta jači od standardnog Aloe Vera soka (gela). Prah je svetložute do bele boje, što ukazuje na visok nivo čistoće i odsustvo nečistoća. Ima blag, prirodan biljni miris, karakterističan za prirodan sveži Aloe Vera gel. Ovaj miris je suptilan i ne preovladava u krajnjim proizvodima, što ga čini pogodnim za upotrebu u mirisnim i bezmirisnim formulacijama. Tekstura praha je glatka i fina, bez grudvica. Ova svojstva omogućavaju lako mešanje sa drugim sastojcima, bez stvaranja grudvica ili neravnomerne teksture. Prah je veoma rastvorljiv u vodi, što je ključno za njegovu upotrebu u kozmetičkim i farmaceutskim proizvodima. Kada se rastvori, formira bistar ili blago mutan rastvor, zadržavajući sve aktivne komponente Aloe Vera gela. Aloe Vera Freeze Dried Powder (200x) je stabilan proizvod sa dugim rokom trajanja kada se pravilno skladišti. Treba ga čuvati na suvom i hladnom mestu, zaštićenog od direktne sunčeve svetlosti i vlage, kako bi se očuvala njegova efikasnost i kvalitet.

  Fitohemikalije: Aloe Vera Freeze Dried Powder (200x) je bogat različitim fitohemikalijama koje doprinose njegovim lekovitim i kozmetičkim svojstvima. Polisaharidi, kao što je acemannan, ključni su za hidrataciju kože jer deluju kao humektansi, zadržavajući vlagu. Acemannan takođe ima antiinflamatorna svojstva, pospešuje zarastanje rana i stimuliše imunološki sistem. Glikoproteini pomažu u smanjenju upala i iritacija. Alprogen je specifični glikoprotein poznat po svojim antihistaminskim svojstvima.  Deluje tako što inhibira oslobađanje histamina iz mastocita, ćelija koje su odgovorne za alergijske reakcije. Na taj način smanjuje simptome poput crvenila, svraba i oticanja. Prah sadrži esencijalne i neesencijalne aminokiseline koje pomažu u obnavljanju kože i povećavaju njenu elastičnost. Na primer, lizin pomaže u sintezi kolagena, dok prolin i serin deluju kao humektansi. Saponini prisutni u gelu imaju antiseptička svojstva, pomažu u održavanju čistoće kože. Steroli, uključujući kampesterol, lupeol i sitosterol, imaju antiinflamatorna svojstva i pomažu u smanjenju crvenila i oteklina, dok lupeol takođe deluje kao antiseptik i analgetik. Fenolne jedinjenja, kao što su aloin i aloemodin, imaju laksativna svojstva kada se konzumiraju oralno, ali topikalno mogu pomoći u smanjenju upala i imaju antimikrobna svojstva. Vitamini prisutni u prahu, poput vitamina C, E i A, deluju kao antioksidansi, štiteći kožu od oksidativnog stresa i pomažući u regeneraciji kože. Vitamin C je ključan za sintezu kolagena, dok vitamin E pomaže u hidrataciji i zaštiti kože. Enzimi, kao što su amilaza, lipaza i celulaza, pomažu u razgradnji mrtvih ćelija kože, pospešujući proces obnove kože i poboljšavajući njenu teksturu. Antrahinoni, uključujući aloin i emodin, imaju antibakterijska i antivirusna svojstva, pomažu u smanjenju iritacija i promovišu zdravu kožu. Lektini su proteini koji vezuju šećere i igraju važnu ulogu u ćelijskoj komunikaciji i imunološkim odgovorima, pomažući u zaštiti kože od patogena. Sve ove fitohemikalije zajedno doprinose širokom spektru koristi koje Aloe Vera Freeze Dried Powder (200x) pruža, uključujući hidrataciju, smanjenje upala, antimikrobna svojstva, kao i regeneraciju i zaštitu kože.

  Benefiti: 

  • Hidratacija kože: Aloe Vera je poznata po svojim izuzetnim hidratantnim svojstvima. Pomaže u zadržavanju vlage u koži, čineći je mekom i glatkom.

  • Umirujuće dejstvo: Aloe Vera ima prirodna umirujuća svojstva koja pomažu u smirivanju iritacija, crvenila i upala kože. Idealan je za upotrebu na osetljivoj koži ili nakon sunčanja

  • Antibakterijska svojstva: Aloe Vera ima prirodna antibakterijska i antiseptička svojstva koja mogu pomoći u tretmanu akni i sprečavanju nastanka novih.

  • Regeneracija kože: Pomaže u ubrzavanju regeneracije kože i zarastanju rana. Koristi se u proizvodima za negu kože nakon opekotina, posekotina i ogrebotina.

  • Antioksidantna svojstva: Aloe Vera sadrži vitamine C i E, koji su moćni antioksidansi. Oni pomažu u zaštiti kože od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima.

  • Anti-aging efekti: Pomaže u smanjenju vidljivosti finih linija i bora zahvaljujući svojim hidratantnim i regenerativnim svojstvima.

  • Smanjenje tamnih fleka: Redovna upotreba Aloe Vera praha može pomoći u smanjenju tamnih fleka i hiperpigmentacije, čineći ten ujednačenijim.

  • Piling: Aloe Vera može pomoći u nežnom uklanjanju mrtvih ćelija kože, ostavljajući kožu svežom i blistavom.

  Način upotrebe: Pri pripremi kozmetičkih proizvoda, prah se prvo mora rehidrirati. To se postiže mešanjem sa vodom, gde se koristi formula 1 gram praha na 200 grama vode, što stvara rastvor ekvivalentan svežem Aloe Vera soku. Ovaj rehidrirani rastvor se može potom dodavati u različite kozmetičke formulacije. Za hidratantne kreme i losione, preporučuje se upotreba koncentracije od 1% do 10% rehidriranog rastvora. Ove niže koncentracije su dovoljno efikasne za obezbeđivanje osnovne hidratacije i umirujućeg efekta na kožu.  U proizvodima kao što su serumi i gelovi za tretman specifičnih problema, kao što su akne ili iritacije kože, preporučene koncentracije mogu biti veće, do 10% ili više. Ove formulacije koriste višu koncentraciju Aloe Vera zbog njegovih antibakterijskih i regenerativnih svojstava. Za maske za lice i tretmane nakon sunčanja, može se koristiti koncentracija od oko 5% do 10%. Ove formulacije koriste Aloe Vera za duboku hidrataciju i umirujući efekat. Generalno, važno je postupno dodavati Aloe Vera rastvor u formulaciju, testirati stabilnost proizvoda i prilagoditi koncentraciju prema specifičnim potrebama i reakciji kože. Uvek je preporučljivo raditi testove kompatibilnosti kako bi se osiguralo da proizvod pruža optimalne rezultate bez iritacija.

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Aloe barbadensis (aloe vera)  

  Način dobijanja: Priprema se iz čistog soka aloe vere koji ne sadrži pesticide, BSE / TSE. Uklanjanjem vode rastvor se ukoncentrira, zatim prolazi kroz sistem filtracije i termičke obrade. Sva celulozna vlakna se uklanjaju pre sušenja zamrzavanjem.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA), Sertifikat analize (COA) 

  Carinski tarifni broj: HS Code 13021990

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029