Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Zinc Oxide, Micronized
Proizvođači i zaštićena imena: Zinc Oxide - Norzinco GmbH (Germany); Zinc Oxide - Chemceed; Zinc Oxide - Sunjin Beauty Science; RonaCare® Zinc Oxide - Merck KGaA; ZinClear® XP (Zinc Oxide Powder) - Antaria; Micro Zinc Oxide MZ-300 - Tayca Corporation

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Zinc Oxide, Micronized

  Naziv sirovine: Cink oksid, mikronizovani (33-55 nm)

  INCI ime: Zinc oxide

  CAS: 1314-13-2

  Sinonimi: Zinc Oxide Powder; Amalox; Chinese White; Snow white; Emanay zinc oxide; Felling zinc oxide; Outmine; Supertah; Zincite; Zincoid; Azodox; Ozide; Zinc monoxide; Zincum Oxydatum; Lassars Paste

  Hemijska klasifikacija: neorganska supstanca

  Funkcionalna kategorija: Sredstvo za zaštitu od sunca, zaštitno sredstvo ~ koža, kozmetička boja

  IUPAC naziv: oxozinc

  Hemijsko-fizičke osobine: Mikronizirani cink oksid (ZnO) je neorgansko jedinjenje sa hemijskom formulom ZnO. Razlikuje se od običnog cink oksida po veličini čestica, koje su manje od 100 nanometara, sa srednjom veličinom od oko 30-55 nanometara. Relativno je nereaktivan u normalnim uslovima. Reaguje sa jakim kiselinama formirajući cinkove soli, a sa jakim bazama cinkate. Javlja se u formi belog praha. Kristalna struktura: Heksagonalna (wurtzite) ili kubična (cinkit). Gustina: 5.606 g/cm³. Tačka topljenja: 1975 °C. Tačka ključanja nije poznata, jer se raspada pre ključanja. Nerastvorljiv je u vodi i alkoholu, ali se disperguje u vodi i uljima.  Ima visok refraktivni indeks (2.004-2.029). Snažan je UV apsorber.  Ima visok stepen čistoće i ne sadrži druge metale.  Veoma je stabilan na uticaj svetlosti i ne podleže promenama boje; pH vrednost 7,1 - 7,5.

  Benefiti: 

  • Super fini, mikronizovani cink oksid se razlikuje od običnog cink oksida po veličini čestica. Manja veličina čestica omogućava bolju estetsku primenu mikronizirane forme ZnO u kozmetičkim proizvodima, jer ne ostavlja beli trag na koži. To ga čini idealnim za dnevne kreme, hidratantne kreme i šminku, gde je transparentnost ključna prednost u poređenju s tradicionalnim cink oksidom.

  • Mikronizovani cink oksid pruža efikasnu zaštitu od UVA i UVB zračenja, ali zbog manjih čestica apsorbuje više UV zračenja nego što ga reflektuje. Ovo može rezultirati nešto različitim profilima zaštite u poređenju s tradicionalnim cink oksidom, koji uglavnom reflektuje UV zrake. Uprkos tome, mikronizovani cink oksid je efikasan u zaštiti kože i fotostabilan, što znači da ne gubi svoja zaštitna svojstva pod UV zračenjem.

  • Mikronizovani cink oksid je nežan prema koži i ima umirujuće efekte, što ga čini pogodnim za osobe sa osetljivom ili nadraženom kožom. Njegova mala veličina čestica omogućava bolju distribuciju na koži bez začepljenja pora. Može se lako inkorporirati u razne kozmetičke formulacije bez uticaja na teksturu i izgled proizvoda, omogućavajući ravnomerniju distribuciju u kremama, losionima i šminki.

  • Regulatorni organi širom sveta, uključujući EU, SAD i Japan, smatraju mikronizovani cink oksid bezbednim za upotrebu u kozmetici u dozvoljenim koncentracijama. Njegove glavne prednosti uključuju bolju estetsku privlačnost bez belih tragova, efikasnu zaštitu od UV zračenja, fotostabilnost i sigurnost za osetljivu kožu. Sve ove osobine čine mikronizovani cink oksid ključnim sastojkom u modernim kozmetičkim formulacijama, pružajući efikasnu zaštitu od sunca bez kompromisa po pitanju izgleda i osećaja na koži.

  Način upotrebe: Raspršuje se po ulju. Obično se kombinuje sa organskim kremama za zaštitu od sunca. Tipičan nivo upotrebe je 3-6%. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029