Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Calendula Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt nevena

Cena sa PDV-om:
190,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Calendula-Extract
 • Calendula Extract  

  Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt nevena 

  Proizvođač: Avena Lab

  Poreklo sirovine: Kina, Hunan Sunshine Bio-Tech Co., Ltd    

  Broj serije: SQT171113

  Datum proizvodnje: 09/2018

  Rok trajanja: 09/2020

  Opis: Calendula officinalis je široko rasprostranjena biljka koja se može gajiti na osunčanim mestima i različitim tipovima zemljišta. Ekstrakt nevena je rastvor u smeši vode i glicerina, konzervisan je sa kaprilhidroksamskom kiselinom.

  INCI ime: Glycerin, Aqua, Calendula Officinalis Flower Extract, Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate

  CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 84776-23-8, 7377-03-9, 26402-26-6

  Delovanje na kožu: Pospešuje obnavljanje kože, ubrzavanjem procesa granulacije i epitelizacije. Aktivni principi ovog ekstrakta su: triterpenski alkoholi (lupiol, faradiol, arnidiol, taraksasterol, ursatriol i dr.), triterpenske kiseline (oleanolna i njeni glikozidi, oleanolin-aldehid), flavonoidni heterozidi (kvercetin, rutin), karotenoidi (aurohrom, fluvoksantin, ksantofil, likopen), saponini, ugljeni hidrati, steroli (β-sitosterol), tokoferol, organske kiseline (fumarna, jabučna kiselina) i estri. Pozitivna dejstva koja se vide na koži: emolijentno, vazoprotektivno (poboljšava cirkulaciju, smanjuje crvenilo), antiedematozno, antiiritantno, antiseptičko, antibakterijsko, antioksidativno, pospešuje granulaciju i epitelizaciju oštećenog tkiva, utiče na metabolizam kolagena u koži. Antiflogističko delovanje potiče od triterpenskih saponozida (pogotovo od triterpenskih alkohola faradiola i taraksasterola). Oni inhibiraju nastanak medijatora upalnih reakcija tako što inhibiraju ciklooksigenazu i lipooksigenazu. Ispitivanjima su pokazala da je antiinflamatorno dejstvo faradiola ekvivalentno efektu indometacina. Lupeol, pentaciklični triterpenski alkohol sa jednom - OH grupom, dobijen iz cvasti nevena poseduje izuzetno nisku toksičnost, a antiinflamatorno dejstvo se može uporediti sa dejstvom acetilsalicilne kiseline. Međutim, mehanizam njegovog antiinflamantornog delovanja se ne zasniva na inhibiciji sinteze prostaglandina. Pretpostavlja se da ima imunosupresivno delovanje i da sprečava ćelijsku migraciju u inflamatorno tkivo, kao i da smanjuje otpuštanje proinflamatornih faktora hemotakse. 

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Zbog svojih umirujućih i antiseptičkih osobina, ekstrakti cvasti nevena se primenjuju u kremama i losionima za negu kože i za negu stopala. Uljani ekstrakti imaju dezodorirajuća svojstva i dodaju se dezodoransima. Ekstrakt nevena se dodaje vodenoj fazi formulacije. Preporučene koncentracije u kozmetičkim proizvodima za negu kože su od 5% do 10%. 

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize, Primer formulacije

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU