Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Birch Leaf Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt breze

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Birch Leaf Extract

  Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt lista breze  

  INCI ime: Glycerin, Aqua, Betula Pendula, Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate

  CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 85940-29-0, 7377-03-9, 26402-26-6

  Latinski naziv: Betula Pendula 

  Sinonimi: Birch Tree, Beech, Birchen, Hawthorn, Fern and Willow. Betulaster Spach., Apterocaryon Opiz, Chamaebetula Opiz,

  Hemijska klasifikacija: Mikstura

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose, humektans, emolijens

  Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korišćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 - 25 kHz, pri temperaturi od 25° C.

  Opis ekstrakta: Ekstrakt je svetlo žute boje, bez mirisa, Rastvorljiv je u vodi. pH 4-6,5. Konzervisan je kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom.

  Fitohemikalije: Ekstrakt listova breze sadrži flavonoide poput kvercetina, miricetina i kemferola. Flavonoidi su poznati po svojim antioksidativnim svojstvima, koja pomažu u zaštiti ćelija organizma od oksidativnog stresa izazvanog slobodnim radikalima. Ekstrakt sadrži betulin i betulinsku kiselinu. Ova jedinjenja su proučavana zbog njihovih potencijalnih antiinflamatornih, antivirusnih i antikancerogenih svojstava. Ekstrakt sadrži fenolne kiseline, koje takođe imaju antioksidativna svojstva i mogu doprineti ukupnom antioksidativnom kapacitetu ekstrakta. Betulozid je glikozid koji se nalazi u listovima breze, a proučavan je zbog svojih potencijalnih antiinflamatornih efekata. Neki derivati betulinske kiseline koji se nalaze u ekstraktu breze pokazali su obećavajuću antitumorsku aktivnost u određenim istraživanjima. Ekstrakt sadržati različite vitamine i minerale koji doprinose njegovoj sveukupnoj vrednosti i potencijalnim zdravstvenim koristima za kožu

  Benefiti: 

  • Antioksidativna svojstva: Favonoidi kvercetin, rutin i kaempferol poseduju  antioksidativna svojstva. Štite kožu od oštećenja slobodnih radikala uzrokovanih faktorima kao što su zagađenje okoliša i UV zračenje. Ovi antioksidansi mogu pomoći u smanjenju znakova starenja, uključujući pojavu sitnih linija, bora i staračkih pega.

  • Antiinflamatorni efekti: Ekstrakt je bogat fitohemikalijama koja imaju antiinflamatorna svojstva koja mogu umiriti nadraženu kožu, smanjenjti crvenilo i upalu kože.

  • Adstringentna svojstva: Tanini elagitanini, galotanini i katehini imaju blago izražen adstringentni efekat, koji može pomoći u zatezanju i toniranju kože. Ovo može biti posebno korisno kod osoba sa masnom kožom odnosno onih koji imaju problema sa aknama, zbog smanjenja proizvodnje sebuma. 

  • Hidratantno dejstvo: Fitosteroli imaju hidratantna i umirujuća svojstva . Mogu pomoći u održavanju hidratacije kože i zaštitne barijerne funkcije, rezultirajući glađom i elastičnijom kožom.

  • Antimikrobno dejstvo: Betulosid i betulinski saponini, poseduju umirujući efekat na kožu. Deluju antimikrobno i mogu pomoći u suzbijanju rasta bakterija na koži.

  • Poboljšava elastičnost kože: Ekstrakt inhibira enzim elastazu i sprečava gubitak elastičnih vlakana koji su inače odgovorni za gipkost kože. Aktivne komponente sudeluju u izgradnji kolagena i podstiču rast kose i jačaju vlakna kose.

  • Prehranjivanje kože: Vitamini, minerali i aminokiseline prisutne u ekstraktu mogu prehranjivati kožu i poboljšati njen izgled. Oni doprinose obnavljanju kože i poboljšavaju njenu barijernu funkciju.

  Način upotrebe: Ekstrakt se dodaje vodenoj fazi U/V emulzija. Koristi se u koncentraciji od 5 do 10%.  Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Ekstrakt se koristi u izradi anti-age krema i losiona, proizvoda za čišćenje, proizvoda posle sunčanja i kondicionera za kosu. 

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Poreklo ekstrakta: Kina

  Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Približan rok upotrebe 2 godine  

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029