Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Caprylhydroxamic Acid CG
Caprylhydroxamic Acid (and) Caprylyl Glycol (and) Glycerin

Cena sa PDV-om:
130,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Caprylhydroxamic Acid CG

  Naziv sirovine: Kaprilhidroksaminska kiselina CG

  INCI ime: Caprylhydroxamic Acid, Caprylyl Glycol, Glycerin

  CAS: 7377-03-9, 1117-86-8, 56-81-5.

  Sinonimi: N-hydroxyoctanamide octanamide, N-hydroxy-octanohydroxamic acid taselin. Spectrastat™- Inolex (USA); Tru-Guard CHA - Trulux (Australia) 

  Hemijska klasa: Mikstura (Caprylhydroxamic Acid, Caprylyl Glycol, Glycerin)

  Funkcionalna kategorija: Konzervans (prirodni baktericidni i bakteriostatski agens), antimikotik, prezervativ

  Lot broj: ZA201201

  Datum proizvodnje: 05/2023

  Rok trajanja: 05/2025

  Opis: 100% prirodni antimikrobni proizvod, Pruža antimikrobnu kontrolu širokog spektra. Predstavlja optimizovanu kombinaciju multifunkcionalnih sastojaka kaprilhidrosaminske kiseline i kaprilil glikola u glicerinu, bez prisustva parabena, fenoksietanola i drugih tradicionalnih konzervansa. Kaprilhidrosamska kiselina se dobija iz kokosovog ulja. Kao konzervans odobren je od organizacije US Whole Foods Market i pri tom je označen kao Premier Ingredients. Ova mešavina ima izvrsnu antimikrobnu i fungistatsku aktivnost čak i pri neutralnom pH gde mnoge druge antimikrobne supstance ne uspevaju. Pri sobnoj temperaturi bistra tečnost, karakterističnog mirisa, rastvorljiva u vodi. Proizvod može očvrsnuti ili precipitirati nakon skladištenja, naročito pri nižim temperaturama. U tom slučaju potrebno ga je zagrijati. (vidi način upotrebe!) 

  Benefiti:

  • Kaprilhidroksaminska kiselina:  Prirodni konzervans širokog spektra koji pomaže u sprečavanju rasta bakterija, kvasaca i plesni u kozmetičkim formulacijama.

  • Kaprilil glikol ima antimikrobna svojstva i može delovati protiv određenih mikroorganizama. Koristi se kao dodatak konzervansima, kao "buster", odnosno pojačivač. Kao antimikrobni agens,  deluje na nekoliko načina: Može inhibirati enzime koji su neophodni za vitalne metaboličke procese mikroorganizama. Sprečava njihovu sposobnost da rastu i razmnožavaju se. Može delovati na ćelijsku membranu mikroorganizama, poremetiti njihovu strukturu i funkciju, što dovodi do "curenja" i oštećenja unutarćelijskih procesa.  Caprylyl Glycol ima svojstvo da izvlači vodu iz mikroorganizama, što dovodi do njihove dehidracije i smanjenja njihove vitalnosti.

  • Kaprilil glikol deluje kao humektans, privlači i zadržava vlagu u koži. Pomaže u hidrataciji i omekšavanju kože, čineći je glatkom i elastičnom. Ima emolijentna svojstva koja pomažu u formiranju zaštitne barijere na površini kože, smanjujući gubitak vlage i poboljšavajući teksturu kože. Kaprilil glikol može poboljšati efikasnost drugih aktivnih sastojaka u formulaciji poboljšavajući njihovu rastvorljivost i stabilnost.

  • Glicerin je moćan humektans koji privlači vodu ka koži, pomažući joj da ostane hidrirana. Sprečava suvoću kože. Pomaže u održavanju ravnoteže vlage kože i poboljšava njenu elastičnost.  Zaštita kožne barijere: Glicerin jača prirodnu barijeru kože, što je važno za zaštitu od spoljnih iritansa i održavanje opšteg zdravlja kože. Umirujuće dejstvo na kožu: Ima umirujuća svojstva koja mogu pomoći u smirivanju suve i/ili iritirane kože. Kompatibilnost: Glicerin se dobro podnosi, uključujući i osetljivu kožu, što ga čini široko korišćenim sastojkom u proizvodima za negu kože.

  Način upotrebe: Proizvod je kompatibilan sa većinom kozmetičkih sastojaka i može se koristiti u emulzijama i bezvodnim sistemima. Međutim, može da reaguje sa ostatkom gvožđa koji se nalazi u nekim vrstama gline (npr. bentonit, silikati) .Dodaje se u vodenu fazu na kraju formulacije. Obično se koristi u koncentracijama između 0,8-1,5%. Izbegavati  izlaganje temperaturama preko >90°C/194°F,  duže od 2 sata. Proizvod može očvrsnuti ili precipitirati nakon skladištenja, naročito pri nižim temperaturama. U tom slučaju proizvod je potrebno zagrejati na 30-40°C max (95-104°F) i mešati ga do homogenizacije. Ne koristiti ga kao čvrstu supstancu, potrebno je da bude u tečnom stanju i izmešano pre upotrebe. Čuvati na suvom mestu, pri sobnoj temperaturi. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Koristi se za sve vrste proizvoda za negu kože i kose, uključujući emulzije, bezvodne i surfaktantne sisteme, obojenu kozmetiku.

  Izvorne sirovine: Kaprilhidroksaminska kiselina se proizvodi iz hidroksaminske kiseline dobijene iz kokosovog ulja.  

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama

  GMO: Nije GMO

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029