Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Phenoxyethanol EHG
BiosControl® Synergy PHE

Cena sa PDV-om:
280,00 Din.
Pakovanje
Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.
Prosečne cene dostave kurirskih službi:

masa (kg)cena RSD + PDV
0.35 - 0.5 kg290,00
0.5 - 1 kg350,00
1 - 2 kg410,00
2 - 5 kg530,00
5 - 10 kg700,00
10 - 15 kg890,00
15 - 20 kg990,00
20 - 30 kg1.170,00
30 - 50 kg1.570,00

Svaki naredni kg preko 50kg je 20 dinara sa PDV

  • Phenoxyethanol EHG

    Naziv sirovine: Phenoxyethanol (and) Ethylhexyl Glycerine

    Hemijska klasifikacija:  Alkohol, Eter

    Funkcionalna kategorija: Prezervativ, anti-mikrobni agens, sredstvo protiv gljivica  

    Datum proizvodnje: 04/2021

    Rok trajanja: 04/2023

    Poreklo sirovine: Italija

    Int. Shipping: HS Code: 2906210000

    Opis: Konzervans širokog spektra, sastavljen od phenoxyethanola (aromatični alkohol), ethylhexyl glicerina i  vode. Phenoxyethanol je veoma efikasan konzervans, baktericid, dezinfekciono sredstvo i antiseptik. Pruža efikasnu zaštitu širokog spektra protiv gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija, kvasca i buđi, Etilheksilglicerin je multifunkcionalni proizvod koji pojačava učinak phenoxyetanola stvarajući biostatsko okruženje koje u potpunosti čuva kozmetički proizvod. Etilheksilglicerin istovremeno daje emolientnost gotovim proizvodima. Phenoxyethanol EHG se smatra alternativom konzervansima koji oslobađaju formaldehid. Koristi se  kao sredstvo za odbijanje insekata, rastvarač za acetat celulozu, boje i smole. Kompatibilan je sa većinom sirovina. Na svetlosti obojena tečnost, blagog mirisa. Rastvorljiv je u vodi, alkoholu, glikolima. 

    Strukturna formula: Phenoxyethanol je etilen glikol monofenil etar, a Ethylhexyl Glycerine je gliceril etar (3-[(2-Ethylhexyl)oxy]-1,2-propanediol) 

    Image result for Phenoxyethanol      Ethylhexylglycerin.svg

    CAS: 122-99-6, 70445-33-9 

    INCI naziv: Phenoxyethanol (and) Ethylhexyl Glycerine

    Preporučene doze: U SAD se preporučuje u koncentracijama od 0,75-1,5%, a u EU prema Uredbi (EZ) br. 1223/2009 o kozmetičkim proizvodima,  maksimalne dozvoljene koncentracije su do  1 %. Deluje najbolje pri vrednostima pH 6,0, ali se takođe pokazao efikasnim i pri pH vrednostima višim od 6,0. Može se dodati direktno u formulaciju pre  ili posle emulzifikacije na temperaturama ispod 60°C/140°F. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Koristi se kao sredstvo za konzerviranje svih vrsta proizvoda za negu kože i kose (uključujući emulzije, vodene i bezvodne sisteme), proizvode za zaštitu od sunca i proizvode dekorativne kozmetike. 

    Izvor dobijanja sirovine: Phenol, Acetaldehyde

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU