Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Goji Berry Seed Oil
Biljno ulje semenki Goji Berry

Cena sa PDV-om:
1900,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
icon-organic351
sustainably-sourced53
organic393
  • Goji Berry Seed Oil 

    Naziv sirovine: Ulje semenki godži beri

    INCI ime: Lycium Barbarum Seed Oil 

    CAS: 85085-46-7 

    Botanički naziv:  Lycium barbarum

    Hemijska klasifikacija: Masti i ulja (Fats and Oils)

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner negu kože i kose ~ Emolijens

    Lot broj: 41262308

    Datum proizvodnje: 08/2023

    Rok trajanja: 07/2025

    Poreklo sirovine: Nepal

    Metoda ekstrakcije: Hladno presovano ulje 

    Botanički opis: Licium barbarum je listopadni drvenasti grm, visok 1-3 metra. Raste u Africi, severnoj Kini, posebno u regiji Ningkia Hui. Njegovo kinesko ime je Ningkia gouki. Uzgaja se u Mongoliji i na Tibetu, a odnedavno i u mnogim drugim zemljama sveta. Plod goji bobica je elipsoidan, svetle do narandžasto-crvene boje. Broj semena u svakoj bobici varira u zavisnosti od sorte i veličine ploda, u rasponu od 10 do 60. Gođi bobice, poznate i kao vučja jagoda se već dugo koriste u tradicionalnoj azijskoj kuhinji. Voće je takođe sastojak tradicionalne kineske, korejske, vijetnamske i japanske medicine od 3. veka nove ere. Od 2000. godine, proizvodi od goji bobica i njihovi derivati postali su uobičajeni u razvijenim zemljama kao zdrava hrana ili lekovi alternativne medicine. 

    Karakteristike ulja: Bistro, viskozno ulje, žute boje. 100% čisto, nerafinisano, bez aditiva. Izuzetno je bogato esencijalnim masnim kiselinama i omega 6, prirodnim beta-karotenom (vitaminom A), vitaminima B1, B2, B6, E i C. Ulje je bogato mineralnim sastojcima. U tragovima su prisutni selen, fosfor, kalcijum, cink, gvožđe i bakar. Brzo se upija, nije masno, nije komedogeno i ne začepljuje pore.

    Delovanje na kožu: Odličan emolijens (skin-softening emollience); koeficijent mazivosti veliki. Usporava nastanak bora i ublažava već postojeće. Pogodno je za negu svih tipova kože, jer se brzo upija i intenzivno hidrira i omekšava kožu. Koristi se i za revitalizaciju suve i oštećene kose i redovnom upotrebom je čini svilenkastom, nahranjenom i lakom za rasčešljavanje. Koristi se nanošenjem na suvu ili mokru kosu, brzo se apsorbuje i ne masti je.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Koristi se u koncentraciji  od 1% do 100 %. Može se koristiti za izradu široke palete najrazličitijih kozmetičkih proizvoda: kreme, losioni, toneri, ulja za masažu, proizvodi protiv starenja, proizvodi za negu kože i usana, proizvodi dekorativne kozmetike. Za spoljašnju primenu.

    Testiranje na žvotinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS), Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029