Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Vitamin C (Ascorbyl Glucoside)
Sinonimi: SpecWhite® 02 - Spec-Chem Industry Inc; Ascorbyl Glucoside - COSROMA; Ascorbyl Glucoside - Gfn-Selco; Ascorbic Acid 2-Glucoside - Vital-Chem Zhuhai Co.,Ltd.M; BioWhite™ VCG - Sino Lion; G-Hexuron - McKinley Resources Incorporated; AA2G™ - NAGASE & CO., LTD.

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
Slika kesice64
 • Vitamin C (Ascorbyl Glucoside) 

  Naziv sirovine: Vitamin C (Askorbil glukozid)    

  INCI ime: Ascorbyl glucoside

  CAS: 129499-78-1

  Sinonimi: Ascorbic acid 2-glucoside; 2-O-a-D-Glucopyranosyl-L-ascorbic acid

  Hemijska klasifikacija: Ugljeni hidrat

  Funkcionalna kategorija: Antioksidans, Sredstvo za kondicioniranje kože - Razno, Sredstvo za izbeljivanje / posvetljivanje kože

  IUPAC naziv:  (2R)-2-[(1S)-1,2-dihydroxyethyl]-3-hydroxy-4-[(2R,3R,4S,5S,6R)-3,4,5-trihydroxy-6-(hydroxymethyl)oxan-2-yl]oxy-2H-furan-5-one

                                    2-O-a-D-Glucopyranosyl-L-ascorbic acid

  Opis: Askorbil Glukozid je hemijsko jedinjenje koje nastaje povezivanjem askorbinske kiseline sa molekulom glukoze. Proces formiranja stabilne glikozidne veze između hidroksilne grupe glukoze i hidroksilne grupe askorbinske kiseline na C-2 poziciji rezultira derivatom vitamina C koji je znatno stabilniji, koji se sporije razgrađuje i bolje podnosi svetlost i toplotu. Poznato je da je čist Vitamin C najstabilniji pri niskim vrednostima pH, što može biti iritantno za kožu. Askorbil Glukzid je manje osetljiv na pH vrednosti, pa je pogodan za formulacije koje su bliže prirodnom pH kože, pa ga to čini blažim i manje iritantnim jedinjenjem u odnosu na čist Vitamin C. Javlja se u formi belog do svetlo žutog kristalnog praha. Rastvorljiv je u vodi.

  Delovanje na kožu i benefiti: 

  • Enzimska aktivacija:  Kada se proizvod sa askorbil glukozidom nanese na kožu, enzimi prisutni u koži, poznati kao glukozidaze, započinju hemijsku reakciju razgradnje hemijske vezu između molekula glukoze i askorbinske kiseline.  Ovaj proces enzimske razgradnje se odvija postepeno, što omogućava kontrolisano oslobađanje askorbinske kiseline. Kada se askorbinska kiselina oslobodi, ona tek tada postaje aktivna. Dakle, ključni mehanizam delovanja askorbil glukozida je njegova sposobnost da pruži dugotrajnu dostupnost vitamina C putem enzimske aktivacije, što rezultira brojnim koristima za kožu bez brzog raspadanja ili nestabilnosti koje često prate druge oblike vitamina C.

  • Neutralizacija slobodnih radikala: Aktivni vitamin C deluje kao antioksidans, neutralizujući slobodne radikale koji nastaju usled izlaganja UV zračenju, različitim zagađenjima i drugim faktorima okoline. To smanjuje oksidativni stres u koži. 

  • Inhibicija melanogeneze: Vitamin C može da inhibira enzim tirozinazu, koji je ključan za sintezu melanina. Smanjenjem proizvodnje melanina, pomaže u izjednačavanju boje kože i smanjenju tamnih mrlja i hiperpigmentacija.

  • Stimulacija sinteze kolagena: Vitamin C je važan kofaktor u sintezi kolagena, proteina koji održava kožu čvrstom i elastičnom. Podsticanjem sinteze kolagena, askorbil glukozid može pomoći u smanjenju pojave bora i poboljšanju ukupne teksture kože.

  • Obnova kože: Antioksidantna svojstva vitamina C mogu poboljšati proces obnavljanja kože, ubrzavajući proces zaceljivanja. 

  Način upotrebe: Lako se ugrađuje u kozmetičke emulzije i druge formulacije. Uobičajne koncentracije se kreću između 0,5 do 20%. Preporučeni pH opseg je 5,0 - 6,0. Samo za spoljašnju upotrebu. 

  Primena: Askorbil glukozid se koristi za izradu različitih vrsta kozmetičkih proizvoda. Često se koristi u serumima za lice, koji su formulisani da se lako apsorbuju i prodru duboko u kožu kako bi pružili svoje benefite, poput posvetljivanja, hidratacije i antioksidativne zaštite. Može se naći i u kremama za lice, koje pružaju hidrataciju i negu, dok istovremeno pomažu u posvetljivanju kože, smanjenju bora i poboljšanju teksture kože. Dodaje se u losione i tonere kako bi se pružila dodatna hidratacija i antioksidativna zaštita, dok istovremeno pomaže u poboljšanju tonusa i teksture kože. Može se naći i u maskama za lice koje se koriste za dubinsko čišćenje, hidrataciju i revitalizaciju kože. Ponekad se koristi u proizvodima za negu oko očiju kako bi se smanjili tamni krugovi, podočnjaci i fine linije. Može se dodati i u proizvode za negu tela, poput losiona za telo i ruke, kako bi se pružila hidratacija i antioksidativna zaštita koži. 

  Način dobijanja: Askorbil glukozid se dobija hemijskom reakcijom između askorbinske kiseline i glukoze, korišćenjem enzimskih ili hemijskih katalizatora. Nakon formiranja veze između ove dve komponente, proizvod prolazi kroz proces čišćenja i stabilizacije kako bi se osiguralo da je čist, efikasan i stabilan za upotrebu u kozmetičkim proizvodima

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mestu, daleko od svetlosti. Sobna temperatura za uobičajeno čuvanje, i temperatura od 2-8°C ili niža za dugotrajno čuvanje.

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029