Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Vanillyl Butyl Ether
SpecKare® VBE - Spec-Chem Industry Inc

Cena sa PDV-om:
800,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Vanillyl Butyl Ether

  Naziv sirovine: Vanilil Butil Eter 

  INCI ime: Vanillyl Butyl Ether           

  CAS: 82654-98-6

  Sinonimi: 4-(Butoxymethyl)-2-methoxyphenol, Butyl vanillyl ether, 4-(butoxymethyl)-2-methoxy-Phenol

  Hemijska klasifikacija: Fenol, Etar

  Funkcionalna kategorija:  Sredstvo za kondicioniranje kože - Razno, Sredstvo za oralnu negu, Sredstvo za kondicioniranje kose, Sastojak mirisa

  Lot broj: 20231102

  Datum proizvodnje: 11/2023

  Rok trajanja: 11/2025

  Opis: Vanilil butil eter je hemijsko jedinjenje koje se koristi u kozmetici i proizvodima za ličnu negu kako bi se na koži stvorio osećaj toplote ili zagrevanja. Sadrži butilnu grupu (C4H9) vezanu za molekul vanilina, što je odgovorno za njegov efekat zagrevanja. Pri sobnoj temperaturi je u tečnom obliku, Bezbojna do svetložuta tečnost, blagog prijatnog mirisa, sličan vanili. Nerastvorljiv je u vodi. Rastvorljiv je u mnogim organskim rastvaračima, poput etanola, etilacetata i raznih ulja. Takođe se može rastvoriti u propilen glikolu i sličnim supstancama. Tačka topljenja može varirati, ali uglavnom se kreće u rasponu od 55°C do 65°C. Generalno je stabilan pri normalnim uslovima skladištenja. Međutim, može degradirati tokom vremena ukoliko se izloži ekstremnim temperaturama, svetlu ili vazduhu. Vanilil butil eter je kompatibilan sa širokim spektrom sastojaka u kozmetičkim proizvodima i proizvodima za ličnu negu.

  Benefiti:  

  • Efekat zagrevanja: Nakon nanošenja na kožu izaziva efekat zagrevanja. U prvih pet minuta taj efekt se pojačava i traje do dva sata. Osećaj toplote može biti prijatan i umirujući za korisnike i često se koristi u proizvodima poput masažnih ulja, krema i losiona.

  • Poboljšava cirkulaciju krvi: Ubrzava mikrocirkulaciju i stimulira metabolizam potkožnog masnog tkiva. 

  • Analgetiki učinak: Poseduje blagi analgetski učinak što ga čini vrednim sastojkom u proizvodima namenjenim za ublažavanje bolova u mišićima i zglobovima.

  • Podnošljivost: VBE je strukturno sličan prirodnim agensima za zagrevanje kao što je kapsaicin koji se nalazi u ljutom papričicama. Ima predsost u odnosu na kapsaicin jer manje iritira kožu od njega.  

  • Rastvorljivost: VBE je rastvorljiv u većini rastvarača koji se obično koriste u formulacijama za ličnu negu. Sposobnost dobre rastvorljivosti ga čini svestranim i lako se može uključiti u različite kozmetičke proizvode.

  • Prijatan miris: VBE obično ima blag miris vanile, što može poboljšati ukupno senzorno iskustvo kozmetičkog proizvoda.

  • Stabilnost: Radi se o stabilnom sastojku, što znači da zadržava svoju efikasnost i senzorne osobine tokom vremena, osiguravajući kvalitet i doslednost proizvoda.

  Način upotrebe: Obično se u formulacijama koristi u koncentracijama od 0,2 do 1%. Gotovom proizvodu se dodaje u "cool down" fazi,  kada se temperatura spusti ispod 40 °C. 

  Primena: Zahvaljujući svojoj sposobnosti da stvori osećaj toplote na koži, Vanillyl Butyl Ether se može koristiti u proizvodima za ublažavanje bolova, kao što su balzami ili gelovi za sportsku masažu. Često se koristi u proizvodima za tretiranje celulita. Kada se koristi u kombinaciji s drugim sastojcima, Vanillyl Butyl Ether može pomoći u povećanju apsorpcije aktivnih sastojaka u kožu, što može poboljšati efikasnost proizvoda za negu kože.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize, Sertifikat analize (COA)

  Carinski tarifni broj: 

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029