Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Witch Hazel Powder

Witch Hazel Powder
Koncentrovani prah hamamelisa 10:1

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Witch Hazel Powder

    Naziv sirovine: Koncentrovani prah hamamelisa 10:1

    INCI ime: Hamamelis Virginiana Leaf Extract

    CAS: 84696-19-5

    Sinonimi: Hamamelis, Hamamélis, Hamamélis de Virginie, Hamamelis virginiana, Hazel, Snapping Tobacco Wood, Spotted Elder, Winter Bloom.

    Kvalitet proizvoda: Proizvod je koncentrovan u odnosu 10:1, što znači da je količina biljnog materijala koji se koristi za dobijanje ekstrakta 10 puta veća od konačne količine ekstrakta. Ovaj odnos se koristi kako bi se naglasila jačina ekstrakta i njegova efikasnost. 

    Poreklo sirovine: Kina 

    Opis: Hamamelis virginiana L. (porodica Hamamelidaceae), američki hamamelis ili američka leska je listopadni grm ili malo drvo poreklom iz istočnog dela Severne Amerike. Karakterišu ga specifični, mirisni žuti cvetovi koji cvetaju kasno u jesen. Ovi cvetovi imaju uske, trakaste latice. Listovi biljke su široki, ovalni, raspoređeni naizmenično na granama, postajući vibrantno žuti u jesen. Hamamelis proizvodi plod koji je drvenasta kapsula sa semenkama koje mogu eksplozivno da se izbace radi rasipanja. Uspijeva na vlažnim, dobro dreniranim zemljištima. Ključne fitohemikalije prisutne u hamamelisu su: tanini (smanjuju upalu i pomažu u zaceljivanju rana), flavonoidi (kvercetin) koji imaju antioksidantna i protivupalna svojstva, galna kiselina, hamamelitani (specifična grupa tanina koja je poznata po svojim adstringentnim i protivupalnim svojstvima), saponini (imaju blaga antiseptička svojstva), proantocijanidini i katehini (antioksidansi koji mogu pomoći u zaštiti kože od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima). Lako se rastvara u vodi i glicerinu.

    Benefiti: 

    • Zatezanje kože i pora: Adstrigentne supstance u hamamelisu privremeno skupljaju i zatežu kožu i tkivo, što može pomoći u smanjenju vidljivosti pora. Njegova adstrigentna i antibakterijska svojstva čine hamamelis korisnim u ubrzavanju procesa zaceljivanja manjih posekotina i ogrebotina. 

    • Kontrola sebuma: Hamamelis sadrži komponente koje imaju protivupalno dejstvo. To može pomoći u smanjenju upale oko lojnih žlezda, što može smanjiti njihovu aktivnost i produkciju sebuma. Ovo čini hamamelis popularnim sastojkom u proizvodima za negu masne i problematične kože. 

    • Antioksidativni efekti: Sadrži antioksidanse koji pomažu u zaštiti kože od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. 
       
    • Umirivanje opekotina od sunca i uboda insekata: Zbog svojih protivupalnih efekata hamamelis se pokazao efikasanim u smirivanju opekotina od sunca i uboda insekata. 

    • Smanjenje podbulosti ispod očiju: Efekat zatezanja kože može biti koristan u smanjenju podbulosti ispod očiju. Njegova sposobnost da sužava krvne sudove pomaže u smanjenju pojave otoka i tamnih krugova ispod očiju.

    • Osvežavanje kože: Mnogi ljudi koriste hamamelis kao osvežavajući tonik zbog njegove sposobnosti da ukloni višak ulja i nečistoće sa kože. Hamamelis može takođe delovati kao blagi čistač, pomažući u uklanjanju nečistoća, bakterija i ostataka šminke sa kože. 

    Upotreba: Koristi za izradu vodeno-glicerinskih ekstrakata, glicerita, tinktura i drugih kozmetičkih poluproizvoda. Preporučene koncentracije se kreću od 1-10%.

    Skladištenje i rok trajanja: Stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija:  Extraction Process Flow ChartTehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP),  Sertifikat analize (COA)

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029