Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Wintergreen Essential Oil
Etarsko ulje zimzelena (gaulterije)

Cena sa PDV-om:
340,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

 • Wintergreen Essential Oil

  Naziv sirovine: Esencijalno ulje zimzelena (gaulterije) 

  Botanički naziv: Gaultheria procumbes 

  Sinonimi: Chekeberry, Eastern Teaberry, Boxberry 

  Poreklo sirovine: Indija 

  Proizvođač: Paras Perfumes 

  Opis: Zimzelen (eng. Wintergreen) je mali grm koji raste u Severnoj Americi, Kanadi i na području Nepala. Naraste do visine od 15 cm. Lišće je u obliku jajeta. Cvetovi su zvonastog oblika i rastu pojedinačno ili u manjim nakupinama. Cvate u julu i augustu, a daje crvene okrugle plodove koji su vrlo aromatični. Plodovi ostaju na biljci tokom cele zime. Zbog svog atraktivnog izgleda često se koristi u cvetnim aranžmanima i ukrasima. Eterično ulje zimzelena sadrži velike količine metil-salicilata (98% i više). Ulje je bledo žute ili ružičaste boje i slatkog drvenastog, voćnog mirisa. Izuzetno ugodan miris ovog eteričnog ulja je poznat iz gume za žvakanje ili zubne paste. 

  CAS: 90045-28-6

  INCI naziv: Gaultheria procumbes Oil 

  Opis: Esencijalno ulje se dobija destilacijom iz listova biljke Gaultheria procumbes. Od aktivnih principa sadrži: Methyl Salicylate: 96.0-99.5%

  Mere opreza: Pre prve upotrebe bilo kog etarskog ulja, potrebno je izvršiti test i proveriti da li postoji osetljivost na to etarsko ulje. Ova preventivna mera se preporučuje zbog mogučnosti individualnih reakcija preosetljivosti. Preporuka je da se 1 do 2 kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml baznog ulja (maslinovo ili bademovo ) i zatim se ta mešavina nanosi na unutrašnju stranu podlaktice. Postoje brojni izveštaji o trovanju. Ulje može inhibirati zgrušavanje krvi, a visoke doze su teratogene (štetne za fetus i embrij). Izbegavati korišćenje Vintergreen-a kod male dece, tokom trudnoće i dojenja i onih koji uzimaju antikoagulantne lekove. Savetuje se oprezno korišćenje kod osoba sa osetljivom kožom ili ukoliko postoje oštećenja na koži. Maksimalne koncentracije koje se nanose na kožu ne bi trebale biti veće od 2,4%.  

  Dokumentacija: Tehnički podaci, Sertifikat analize, Deklaracija o alergenima

  Dodatne informacije: Wintergreen Essential Oil

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU