Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Willow Bark Extract

Willow Bark Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt kore vrbe

Cena sa PDV-om:
220,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Willow Bark Extract

  Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt kore vrbe  

  INCI naziv: Glycerin, Aqua, Salix Alba Bark Extract, Caprylhydroxamic acid, Glyceryl caprylate

  CAS#: 56-81-5, 7732-18-5, 84082-82-6, 122-99-6, 7377-03-9, 26402-26-6

  Botanički naziv: Salix Alba Bark Extract,

  Sinonimi: Salix albam  Salix nigra, Huntingdon willow, Cricket-bat willow; Salix alba var. caerulea; Salix caerulea Sm.

  Hemijska klasifikacija: Mikstura

  Funkcionalna kategorija: Sredstvo za regeneraciju kože, humektans, emolijens

  Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korišćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 - 25 kHz, pri temperaturi od 25° C . 

  Opis ekstrakta: Ekstrakt predstavlja prirodnu zamenu za salicilnu kiselinu. Za razliku od čiste salicilne kiseline s kojom treba biti oprezan, ekstrakt kore vrbe sadrži njene prekursore koji su manje agresivni. Hidrira kožu i ima umirujuća svojstva na iritiranu kožu. Deluje kao sredstvo za toniranje i blagi čistač. Može poslužiti kao konzervans ukoliko se koristi u koncentraciji od 2% do 3%.. Ekstrakt je svetlo braon boje, bez mirisa. Rastvorljiv je u vodi. pH 4-6,5, Konzervisan je kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom.

  Fitohemikalije:  Ekstrakti kore vrbe sadrže visok sadržaj fenolnih glikozida. Salicilati se opisuju kao glavna grupa unutar ovih fenolnih glikozida. Salicilna kiselina je aktivni sastojak aspirina, poznatog po svojim antiinflamatornim i analgetičkim svojstvima. Pored salicina, ekstrakt kore vrbe  sadrži i druge fitohemijske supstance poput flavonoida, tanina i polifenola. Ova jedinjenja doprinose potencijalnim zdravstvenim koristima samog ekstrakta. 

  Benefiti: 

  • Eksfolijacija: Ekstrakt sadrži salicin, prirodni eksfolijans. Pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože i otvaranju pora. Kožu čini glatkom i sjajnijom. 

  • Antiinflamatorno dejstvo: Salicilna kiselina dobijena iz kore vrbe ima antiinflamatorna svojstva, što je čini efikasnom za smirivanje crvenila i smanjenje iritacije kože. Može biti korisna kod osoba koji imaju osetljivu kožu sklonu aknama.

  • Tretman akni: Salicilna kiselina iz ekstrakta kore vrbe je odličan sastojak za tretiranje akni. Može prodreti u pore kako bi pomogla u uklanjanju viška masnoće i smanjenju vidljivosti bubuljica.

  • Zaštita od oksidativnog stresa: Ekstrakt sadrži različite antioksidanse, poput flavonoida i polifenola, koji pomažu u zaštiti kože od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima i faktorima okoline poput UV zračenja.

  • Anti-age efekat: Neka istraživanja sugerišu da antioksidansi u ekstraktu kore vrbe mogu pomoći u smanjenju znakova starenja, kao što su fine linije i bore, utičući na proizvodnju kolagena, 

  • Prirodna alternativa: Ekstrakt predstavlja prirodnu alternativu sintetičkim hemikalijama koje se često koriste u proizvodima za negu kože. Može pružiti slične prednosti bez potencijalnih nedostataka koje imaju agresivniji sastojci 

  • Smanjenje iritacije kože: Antiinflamatorna svojstva ekstrakta kore vrbe takođe mogu pomoći u smirivanju iritiranih kožnih stanja poput ekcema i psorijaze.

  Način upotrebe: Dodaje se kozmetičkim formulacijama na kraju izrade, pri sobnoj temperaturi. Preporučene koncentracije se kreću od 0.5 do 1%, maksimalno do 10%. U terapiji akni dodaje se do 10% u vodenu fazu. Koristi se za negu kože stopala. Ne bi se trebao koristiti kod osoba alergičnih na salicilate. Samo za spoljašnju upotrebu.  

  Primena: Koristi se za izradu sredstva za čišćenje i tonera, krema i losiona, maski, šampona, gelova i piling. 

  Mere opreza: Prilikom korišćenja kozmetičkih ili proizvoda za negu kože koji sadrže ekstrakt kore vrbe, važno je pridržavati se preporučenih uputstava za upotrebu i konsultovati dermatologa ako postoje neki specifični problemi sa kožom.  Takođe, osobe koje su alergične na aspirin treba da budu oprezne pri upotrebi proizvoda sa salicilnom kiselinom dobijenom iz kore vrbe, jer mogu biti osetljive na nju.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine.

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029