Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Willow Bark Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt kore vrbe

Cena sa PDV-om:
220,00 Din.
Pakovanje
Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.
Prosečne cene dostave kurirskih službi:

masa (kg)cena RSD + PDV
0.35 - 0.5 kg290,00
0.5 - 1 kg350,00
1 - 2 kg410,00
2 - 5 kg530,00
5 - 10 kg700,00
10 - 15 kg890,00
15 - 20 kg990,00
20 - 30 kg1.170,00
30 - 50 kg1.570,00

Svaki naredni kg preko 50kg je 20 dinara sa PDV

  • Willow Bark Extract

    Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt kore vrbe  

    Botanički naziv: Salix Alba Bark Extract,

    Sinonimi: Huntingdon willow, Cricket-bat willow; Salix alba var. caerulea; Salix caerulea Sm.

    Hemijska klasifikacija: Mikstura

    Funkcionalna kategorija: Sredstvo za regeneraciju kože, humektans, emolijens

    Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korišćenjem ultrazvuka sa frekvencijama u rasponu od 20 do 2000kHz pri temperaturi od 25° C. Ekstrakt je konzervisan kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom. Svetlo braon boje, bez mirisa, Rastvorljiv je u vodi. pH 4-6,5. 

    INCI naziv: Glycerin, Aqua, Salix Alba Bark Extract, Caprylhydroxamic acid, Glyceryl caprylate

    CAS#: 56-81-5, 7732-18-5, 84082-82-6, 122-99-6, 7377-03-9, 26402-26-6

    Osobine: Ekstrakt kore vrbe predstavlja prirodnu zamenu za salicilnu kiselinu. Za razliku od čiste salicilne kiseline s kojom treba biti oprezan, ekstrakt sadrži njene prekursore koji su manje agresivni. Hidrira kožu i ima umirujuća svojstva na iritiranu kožu. Deluje kao sredstvo za toniranje i blagi čistač. Ekstrakt može poslužiti kao konzervans ukoliko se koristi u koncentraciji od 2% do 3%. U terapiji akni dodaje se u koncentraciji do 10% u vodenu fazu. Koristi se za negu kože stopala. Ne bi se trebao koristiti kod osoba alergičnih na salicilate.

    Upotreba: Dodaje se kozmetičkim formulacijama na kraju izrade, pri sobnoj temperaturi. Preporučene koncentracije se kreću od 5% do 10,0%. Samo za spoljašnju upotrebu. Ekstrakt kore vrbe nalazi široku primenu u kozmetičkoj industriji i koristi se za izradu sredstva za čišćenje i tonera, krema i losiona, maski, gelova i pilinga.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine

    Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU