Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Wheat Germ Oil - Refined
Ulje pšeničnih klica

Cena sa PDV-om:
400,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

  • Wheat Germ Oil - Refined

    Naziv sirovine: Ulje pšeničnih klica

    Poreklo sirovine: SAD, Jedwards International Inc.

    Lot broj: 0301/19

    Datum proizvodnje: 02/2019

    Rok trajanja: 02/2022

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    Metoda ekstrakcije: Solvent ekstrakcija 

    Obrada: Rafinisano ulje, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Pakovano je u inertnoj atmosferi azota.   

    Opis: Bistra žuta do žuto narandžasta tečnost, karakterističnog blagog mirisa. Ulje predstavlja prirodnu smešu 4 tokoferola. Sadržaj tokoferola u 1 kg ulja je sledeći: 179 mg α-tokoferola, 398 mg β-tokoferola, 493 mg γ-tokoferola i 118 mg δ-tokoferola. Osim vitamina E sadrži i znatnu količinu polinezasićenih masnih kiselina: linolnu i α-linolensku kiselinu (4-10%) te oleinsku i palmitinsku kiselinu. Relativna gustina: 0.920 - 0.933. Indeks prelamanja svetlosti na 20 °C: 1.472 – 1.478. Kiselinski broj mg KOH/g: najviše 20.0. Peroksidni broj mEq O2/Kg: najviše  15.0. Sadržaj neosapunjive materije (%): najviše 5.0. Sadržaj vode : najviše 0.2. Udeo masnih kiselina (%): C16:0 palmitinska kiselina 14.0 – 19.0; C18:0 stearinska kiselina: najviše 2.0;  C18:1 oleinska kiselina: 12.0 – 23.0;  C18:2 linolna kiselina: 52.0 – 59.0;  C18:3 α-linolenska kiselina: 4.0 – 10.0. Druge masne kiseline: 1.0 – 3.0. Sadržaj sterola (%): Brasikasterol najviše 0.3. 

    CAS: 68917-73-7

    INCI naziv: Triticum vulgare (wheat) germ oil

    Osobine: Jača prirodnu zaštitnu barijeru kože, smiruje, sprečava upale i štiti kožu sklonu alergijskim reakcijama. Smanjuje gubitak vode stvarajući zaštitni film na površini koži. Upija se sporo, ali prodire duboko i ima vrlo izraženo hidrirajuće delovanje. Takođe, koristi se za negu suve kose i vlasišta sklonog stvaranju peruti. 

    Upotreba: Koristi se za izradu hranjivih ulja i krema za podmlađivanje i hranjenje kože . Suvu i grubu kožu čini glatkom, mekom i održava optimlan sadržaj vlage u njoj. Koristi se u tretmanu različitih dermatoza: ekcema, psorijaze, u lečenju ožiljaka, strija i  opekotina. Koristi se u čistom obliku na koži, no može se mešati i sa drugim uljima. Koristi se kao konzervans kad se doda uljima noćuraka, boraga, lana….

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list(SDS)Sertifikat analize

    Korisne informacije: 8 Incredible Benefits & Uses of Wheat Germ Oil

     

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU