Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Vitamin C (Magnesium ascorbyl phosphate)

Vitamin C (Magnesium ascorbyl phosphate)
Sinonimi: SpecWhite® MAP - Spec-Chem Industry; Ascorbyl PM - Tri-K Industries; Ascorbyl PM - Showa Denko K.K; PromaCare® MAP - Uniproma; RonaCare® MAP - Merck KGaA; TGK™ MAP - Anhui Tianyin Biotech Co., Ltd.

Cena sa PDV-om:
920,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Vitamin C (Magnesium ascorbyl phosphate)

  Naziv sirovine: Magnezijum askorbil fosfat

  INCI ime: Magnesium Ascorbyl Phosphate

  CAS: 113170-55-1

  Hemijska klasifikacija: Heterocikličko jedinjenje, organska so

  Funkcionalna kategorija: Antioksidans, kondicioner za negu kože i kose, supstanca za izbjeljivanje kože

  IUPAC naziv: Trimagnesium; [(2~{R})-2-[(1~{S})-1,2-dihydroxyethyl]-3-oxido-5-oxo-2~{H}-furan-4-yl] phosphate 

                     Related image

  Lot broj: 20231130

  Datum proizvodnje: 11/2023

  Rok trajanja: 11/2025

  Opis: Veoma stabilan, hidrosolubilan derivat vitamina C. Ne podleže degradaciji u formulacijama koje sadrže vodu. Stabilan je na svetlost i u prisustvu kiseonika. Belo žućkast prah, blagog mirisa. Može da utiče na promenu boje finalnog proizvoda ukoliko je pH ispod 5. Rastvorljiv je u vodi (154g / l pri temperaturi od 25°C, što odgovara 15% rastvoru)

  Delovanje na kožu:  Inhibira enzim tirozinazu, koji učestvuje u sintezi melanina. Esencijalan je kofaktor u biosintezi kolagena. Neophodan je za prelazak molekula prokolagena iz fibroblasta u ekstracelularni prostor. Prevenira i koriguje znakove starenja kože. U kremama za zaštitu od sunca, u kombinaciji sa UVA ili UVB filterima, poboljšava zaštitu u poređenju sa običnim krema za sunčanje bez magnezijum askorbil fosfata. Pruža mnogo bolju zaštitu od vitamina E, kada je u pitanju fototoksično delovanje UVA zraka na kožu. Kao snažan antioksidans redukuje oksidovani oblik vitamina E i vraća ga u njegov aktivni oblik, te se na taj način ponovo iskorišćavaju antioksidantna svojstva vitamina E.  

  Benefiti:   

  • Neutralizacija slobodnih radikala: Slobodni radikali su nestabilne molekule koje mogu oštetiti ćelije kože, uključujući DNK, proteine i lipide u ćelijskim membranama. Nastaju kao rezultat različitih eksternih faktora poput UV zračenja, zagađenja, pušenja i drugih ekoloških stresora. MAP deluje kao antioksidans neutrališući ove slobodne radikale, čime se smanjuje njihov štetni uticaj na kožu.

  • Prevencija fotostarenja: Izlaganje UV zracima može ubrzati proces starenja kože, fenomen poznat kao fotostarenje, koje se manifestuje kroz bore, gubitak elastičnosti, i hiperpigmentaciju. MAP pomaže u zaštiti kože od oštećenja uzrokovanih UV zračenjem putem svojih antioksidativnih svojstava, čime doprinosi sporijem starenju kože.

  • Podsticanje obnove i reparacije kože: Antioksidansi poput MAP-a mogu podstaći procese obnove i reparacije kože, pomažući u popravci oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. 

  • Efekat posvetljivanja: MAP deluje tako što inhibira aktivnost tirozinaze, enzima ključnog za sintezu melanina u koži. Smanjenjem aktivnosti tirozinaze, MAP efikasno smanjuje proizvodnju melanina, što dovodi do postepenog posvetljivanja tamnih mrlja i ujednačavanja tena kože.

  • Prevencija hiperpigmentacije: Pored tretmana postojećih tamnih mrlja, MAP može pomoći i u prevenciji formiranja nove hiperpigmentacije. To je posebno korisno u borbi protiv pojavljivanja mrlja koje mogu nastati kao rezultat izlaganja suncu, hormonskih promena ili oštećenja kože.

  • Proizvodnja kolagena: MAP stimulira proizvodnju kolagena, poboljšavajući elastičnost i čvrstinu kože. To može pomoći u smanjenju izgleda finih linija i bora. 

  • Antiinflamatorna svojstva: Poseduje antiinflamatorna svojstva koja mogu pomoći u smirivanju crvenila i upala. To čini MAP odličnim sastojkom za proizvode namenjene osetljivim ili reaktivnim tipovima kože.

  • Hidratacija: Magnezijum Ascorbil Fosfat može pomoći u hidrataciji kože, poboljšavajući njenu prirodnu barijernu funkciju i pomažući u zadržavanju vlage.
    
  • Poboljšana stabilnost proizvoda: U poređenju sa drugim oblicima Vitamina C, MAP je stabilniji i manje je verovatno da će se razgraditi u formulama kada je izložen svetlosti ili vazduhu. Ova stabilnost osigurava da proizvod ostane efikasan tokom vremena, pružajući kontinuiranu korist za kožu.

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Može se primenjivati svakodnevno, u toku dužeg vremenskog perioda. Retko se posle primene zapaža peckanje, eritem i suvoća kože. Ove promene se brzo povlače posle primene proizvoda za vlaženje kože. U obliku losiona za eksfolijaciju kože koristi se za dnevnu negu, jer blago pilira kožu, uz vlaženje/ hidriranje. Dodaje se na kraju formulacije neposredno pre konzervansa, rastvaranjem u malo destilovane vode. Uobičajene koncentracije su 0,2-3%. U kozmetičkim proizvodima za posvetljivanje (izbeljivanje) pega i fleka, koristi se  u koncentraciji od 3-5%, ali i do 10%. Koristi se za izradu losiona, krema, proizvoda za negu, pre i posle sunčanja, proizvoda za šminku.

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: L-askorbinska kiselina, magnezijum i fosforil hlorid (ili drugi fosforilirajući agens)  

  Način dobijanja: Proizvodi se direktnom fosforilacijom magnezijumove soli askorbinske kiseline, gde je l-askorbinska kiselina suspendovana u oksigenisanom, nehidroksilnom rastvaraču zajedno sa magnezijumom i zatim tretirana sa sredstvom za fosforilovanje.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Sigurnost primene: Prema preporukama eksperata Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel, smatra se bezbednom kozmetičkom supstancom.

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

  Stručna literatura: Final Report of the Safety Assessment of Magnesium ascorbyl phosphate as Used in Cosmetics

  Carinski tarifni broj / HS Code: 28352990

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029