Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Vazelin (Petroleum Jelly)
Vazelin / Specijalni Emoliens

Cena sa PDV-om:
500,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Petroleum-Jelly-3005
Petroleum-Jelly
  • Vazelin (Petroleum Jelly) 

    Naziv sirovine: Vazelin   

    Poreklo sirovine: (1) SAD, Making Cosmetics; (2) IndijaEassto, East India Company (EIC), (3) Indija, Apar Industries Ltd. 

    Lot broj: REPW021E19

    Datum proizvodnje: 05/2019

    Rok trajanja: 04/2021

    Int. Shipping: HS Code 1515509000

    Opis: 100% čisti vazelin (Petrolatum). Polučvrsta mešavina ugljovodonika dobijenih iz nafte. USP kvaliteta. Prozirna pasta, bez mirisa. U konaktu sa vazduhom ne podleže oksidaciji. Nerastvorljiv je u vodi, rastvorljiv u mastima i u vrelom alkoholu.Tačka topljenja > 100°F (> 37°C).  Vrednost HLB=7.

    INCI ime: Petrolatum

    CAS: 8009-03-8

    Delovanje na kožu: Pripada grupi okluziva, kao i mineralno ulje. Ima 170 puta veći efekat na TEWL u odnosu na maslinovo ulje. Smatra se jednom od najboljih supstanci za hidrataciju i definiše se kao “zlatni standard”, s kojim se porede drugi okluzivi. Pokazalo se da je nekomedogen. Smetnju većoj upotrebi vazelina predstavlja slab senzorni profil, odnosno masni i lepljivi osećaj koji se razvija pri nanošenju i nakon nanošenja preparata sa većim udelom vazelina. Kombinuje se sa sintetskim masnim materijama (brojnim emolijensima) koje popravljaju razmazivost formulacije i poboljšavaju teksturne i senzorne karakteristike proizvoda.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Vrlo je česta komponenta velikog broja zaštitnih kozmetičkih krema, pogotovo krema za suvu kožu. Štiti izložene delove kože od isušivanja. Posle brijanja smiruje kožu. Koristi se u formulacijama proizvoda za kosu i različitih ulja za sunčanje. Čest je sastojak u proizvodima dekorativne kozmetike. Ukoliko se nanese na kožu pre nego se stavi parfem, miris parfema će se zadržati duže. Ako se pomeša sa malo morske soli može se koristiti za odstranjivanje mrtvih ćelija kože. Odličan za ispucale usne. Posle nekoliko nanošenja na kožu oko noktiju, kožica će postati mekša i elastičnija. Omekšava tvrdu kožu na stopalima i laktovima. Uobičajne koncentracije: 5% do 20%. Koristi  se samo za vanjsku upotrebu.

    Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Nafta. Polučvrsta smeša ugljovodonika (broj ugljenika uglavnom veći od 25) 

    Način dobijanja: Petrolatum se dobija frakcionom destilacijom nafte, nakon čega sledi višeetapno prečišćavanje

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Fact Sheet, Bezbednosni list, Sertifikat analize, Primer formulacije 

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU