Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Urea, USP
Humektans

Cena sa PDV-om:
140,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Urea
Urea
  • Urea, USP 

    Poreklo sirovine: SAD, Making Cosmetics

    Lot broj: 1331/11/18

    Datum proizvodnje: 11/2018

    Rok trajanja: 11/2023

    Int. Shipping: HS Code 3102100000

    Opis: Beli kristalni prah, blagog mirisa na amonijak. Prah je rastvorljiv u vodi, samo delimično u glicerinu (500g/L u glicerinu) i alkoholu (10g/L u 95% alkoholu, 167g/L u metanolu), Sinonimi: karbamid (smola), karbamidna kiselina, ureafil, karbonil diamid.

    Strukturna formula: Urea (karbamid) je organsko jedinjenje koje je sastavljeno od dve amidne (-NH2) grupe spojene karbonilnom (C=O) funkcionalnom grupom.

             Harnstoff.svg

    INCI ime: Urea

    CAS: 57-13-6

    Delovanje na kožu: Fiziološki jedinstvena, netoksična i hipoalergena supstanca, veoma bitna za održanje prirodne vlažnosti kože i smanjenje TEGV. Koristi se u kozmetičkim proizvodima za negu osetljive i suve kože. Lako se upija i ima osobinu vezivanja velike količine vode. Ugrađujući vodu u svoju strukturu, smanjuje mogućnost kontaminacije proizvoda mikroorganizmima, pa se preparati sa ureom mogu konzervisati sa manjom količinom konzervansa. Deluje umirujuće na kožu efektom hlađenja. U većim koncentracijama može dovesti do iritacije kože. Glavni je sastojak hidrosolubilne frakcije SC, kao komponenta prirodnog vlažećeg faktora (NMF). U zdravoj koži urea čini oko 7% prirodnog vlažećeg faktora (NMF), ali sa starenjem njena količina u koži se smanjuje za oko 50%. Kao rezultat tog smanjenja, kapacitet vezivanja vode u koži se smanjuje, što se manifestuje neprijatnom zategnutošću kože, grubom kožom, svrabom, perutanjem i iritacijom. Pozitivno utiče na proliferaciju bazalnog sloja epidermisa. 

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Primena krema sa ureom značajno smanjuje TEGV i klinički gledano stanje suve kože se značajno popravlja. Efikasno je vlažeće sredstvo, što je čini pogodnom za primenu kod hroničnih dermatoza. Zbog ovih karakteristika poželjna je njena upotreba u kozmetičkim proizvodima za negu ostarele kože. Uobičajeno se primenjuje u koncentracijama od 2 % - 10 %. U višim koncentracijama ima izražene keratolitičke osobine (skin-exfoliating) pa se koristi kao eksfolijant.

    Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Amonijak i ugljen dioksid   

    Način dobijanja: Urea se proizvodi iz sintetičkog amonijaka i ugljen-dioksida. Dobijena urea se zatim odvaja od ostataka, nepromenjenog amonijum karbamata.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Fact Sheet, Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize, Primer formulacije 

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU