Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Almond Oil
Bademovo ulje

Cena sa PDV-om:
150,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Ulje slatkog badema
 • Almond oil 

  Naziv sirovine: Ulje slatkog badema

  Zaštičeno ime: Paryol 480 MR-Ph Eu VIII Ed.

  Proizvođač: A&A Fratelli Parodi S.p.A

  Zemlja porekla: Italija

  Lot broj: 6053G18/04

  Datum proizvodnje: 07/2018

  Rok trajanja: 07/2020

  Metoda ekstrakcije: Istiskivanje presovanjem,"expeller pressed" metoda. Tehnološki vrlo slična metodi "hladnog presovanja", ali je temperatura ekstrakcije ulja viša od 49°C

  Obrada: Rafinisano ulje, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Pakovano je u inertnoj atmosferi azota.   

  Int. Shipping: HS Code 1515908002

  Opis: Naziv badem (lat. Prunus dulcis), u botaničkoj literaturi se koristi za nekoliko srodnih vrsta roda Prunus i podroda Amygdalus. Osim slatkog, postoji i gorki badem, čije seme ima veću količinu cijanida i može se smatrati otrovnim ako se konzumira u većim količinama. Zanimljiva vrsta je i Prunus tenella ili stepski badem, koji raste u Deliblatskoj peščari. Prirodno ulje slatkog badema se dobija presovanjem semena slatkog badema. Sadrži 62-86% oleinske kiseline, 20-30% linolne kiseline i druge vredne masne kiseline bogate beta-sitosterolom, skvalenom i vitaminom E. Ulje je nerastvorljivo u vodi i slabo rastvorljivo u alkoholu. Ulje je bledo-žuta tečnost, pomalo neugodnog mirisa.

  INCI ime: Prunus Amygdalus Dulcis Oil

  CAS: 8007-69-0

  Delovanje na kožu: Odličan emolijens, čini kožu mekom i glatkom. Ulje ima dobar hranljivi i revitalizirajući efekat (penetrira dobro kroz kožu), dobar je ovlaživač, idealan za iritiranu i ispucalu kožu.

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Može se dodati raznim kozmetičkim formulacijama kao deo masne faze. Koristi se u koncentracijama od 1-100%. Može se koristiti i u čistom obliku, npr. kao ulje za masažu. Ulje slatkog badema se koristi u kremama za zaštitu kože, losionima, mastima, uljima za kupanje, u proizvodima za zaštitu od sunca i kozmetičkim proizvodima za bebe i decu. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Dokumentacija: Bezbednosni list, Sertifikat analize

  Korisne informacije: 01. Three of the most Potent Oils Banish Dryness and Pour Moisture into the Skin: Jojoba Seed, Sunflower Oil, and Sweet Almond Oil

  Video: 7 Ways To Use Almond Oil For Skin

  Formulacije: Rp 021, Rp 042

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU