Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Grape Seed Oil
Ulje semenki grožđa

Cena sa PDV-om:
140,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Ulje semenki grožđa
Grape Seed Oil
  • Grape Seed Oil 

    Naziv sirovine: Ulje semenki grožđa

    Proizvođač: A&A Fratelli Parodi S.p.A

    Zemlja porekla: Italija

     Lot broj: 6037I18701

    Datum proizvodnje: 09/2018

    Rok trajanja: 08/2020

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    Metoda ekstrakcije: "Expeller pressed"; metoda istiskivanje presovanjem. Tehnološki vrlo slična metodi "hladnog presovanja", ali je temperatura ekstrakcije ulja viša od 49°C. 

    Obrada: Rafinisano ulje, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Pakovano je u inertnoj atmosferi azota.   

    Opis: Ulje semenki grožđa je viskozno ulje dobijeno ceđenjem semena Vitis vinifera. Po sastavu slično je semenu suncokreta. Ulje semena grožđa se koristilo u kozmetici mediteranskih zemalja zbog svojih izuzetnih emolijentnih i umirujućih svojstava, ali se o njegovom sastavu dugo vrlo malo znalo. Postalo je interesantna sirovina tek kada se ustanovilo da sadrži proantocijanidine, jedinjenja koja su izuzetno aktivni antioksidansi. Ovi hvatači slobodnih radikala su 20 puta jači od vitamina C i 50 puta jači od vitamina E. Ulje sadrži 76% esencijalnih masnih kiselina (linolne) i 1% esencijalne omega-3 masne kiseline. Sadrži i 80-120 mg/100 g prirodnog vitamina E. Bledo žuta do zelenkasta tečnost, slabog mirisa. Rastvorljivo u alkoholu, nerastvorljivo u vodi.

    INCI ime: Vitis Vinifera Seed Oil

    CAS: 8024-22-4

    Delovanje na kožu: Starenje kože, posebno prevremeno, je posledica štetnog delovanja slobodnih radikala. Proantocijanidini služe za regeneraciju kože, jer se vezuju sa kolagenom, štite ga od napada slobodnih radikala i sprečavaju njegovo umrežavanje. Vezuju se za enzim kolagenazu koja razgrađuje kolagen i tako ga inhibiraju. Pomažu delovanje vitamina C u sintezi novog kolagena. Jačaju kapilare i arterije, tako da se koriste kod kuperozne kože i kod proširenih vena. Smanjuju otoke, popravljaju cirkulaciju i ubrzavaju regeneraciju oštećene kože. Koriste se kod svih tipova kože kao sredstvo protiv starenja i za regeneraciju oštećene kože, a kod kože sa poremećenom cirkulacijom za njeno normalizovanje. Pored proantocijanidina, značajno je i prisustvo esencijalnih masnih ksielina. Poznato je da linolna kiselina smanjuje transdermalni gubitak vlage, reguliše funkciju lojnih žlezda i povećava respiratornu aktivnost kože. Kožu čini elastičnom, mekom i propustljivom.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Koristi se u koncentraciji i do 100 % (može se koristiti čist i kao ulje za masažu). Za spoljašnju primenu. Može se koristiti u širokoj paleti kozmetičkih proizvoda: kreme, losioni, toneri, kupke i ulja za masažu, proizvodi protiv starenja, proizvodi za negu kože i usana, proizvodi dekorativne kozmetike.

    Testiranje na zivotinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list, Sertifikat analize, Primer formulacije 

    Formulacije : Rp 021  Rp 035

     

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU