Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Calendula Infused Oil
Infuziono ulje Nevena

Cena sa PDV-om:
210,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

 • Calendula Infused Oil

  Naziv sirovine: Infuziono ulje Nevena, Calendula Oil  

  Zemlja porekla: Srbija

  Broj serije: 3801161401

  Datum proizvodnje: 01/2018

  Rok trajanja: 01/2020

  Opis: Ulje se dobija iz latica cveta (latinski naziv Calendula officinalis) postupkom maceracije. Latice se potapaju u odgovarajuću smešu, a zatim se dobijena tečnost razblažuje u biljnom ulju, čime se dobija proizvod koji zadržava sve lekovite sastojke biljke. Poznato je da je ulje nevena jedan od najvažnijih biljnih ulja za negu kože. Glavni sastojci ulja su flavonoidi, a osim njh sadrži i karotenoidne boje, kao i masna i etarska ulja. Intenzivna, jaka boja potiče od flavonoida, grupe jedinjenja koji osim što cvetovima daju boju, deluju i kao potentni antioksidansi. Ulje je poprilično gusto i pomalo lepljivo, vrlo specifičnog mirisa.

  INCI ime: Calendula Officinalis Flower Oil

  CAS: 84776-23-8

  Delovanje na kožu: Neven se vekovima koristi u nezi kože. Odlično je sredstvo za oporavak suve kože – pomaže koži da povrati i zadrži vlažnost, istovremeno je čini mekom i nežnom. Naročito je pogodno kod ispucale i oštećene kože, pošto umiruje iritaciju, ubrzava zarastanje. Ulje je bogato antioksidansima, jedinjenjima koja aktivno učestvuju u borbi protiv slobodnih radikala koji su glavni krivci za ubrzano starenje kože. 

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Danas se ulje nevena  koristi u izradi mnogih kozmetičkih proizvoda, često kao osnov za losione, masti, kreme, sredstva lične higijene, u aromaterapiji. Takođe se dodaje i u razne prirodne meleme za zarastanje rana i protiv opekotina. Ulje čini kožu nežnom i glatkom, čini bore manje uočljivim, a može ublažiti i pege i druge ožiljke (na primer, od akni). Koristi se i za masažu. 

  Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize, Sertifikat analize Anafarm laboratorija 

   

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU