Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Macadamia Oil
Ulje makadamije

Cena sa PDV-om:
380,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Ulje Makadamije
  • Macadamia Oil 

    Naziv sirovine: Ulje makadamije

    Poreklo sirovine: Italija, A&A Fratelli Parodi Spa

    Lot broj: 6022G18/02

    Datum proizvodnje: 07/2018

    Rok trajanja: 07/ 2020

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    Metoda ekstrakcije: "Expeller pressed" metoda (metoda istiskivanje presovanjem), tehnološki vrlo slična metodi "hladnog presovanja", ali je temperatura ekstrakcije ulja viša od 49°C. 

    Obrada: Rafinisano ulje, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Pakovano je u inertnoj atmosferi azota.   

    Opis: Orah makadamije je poreklom iz Australije, a danas se uzgaja i u drugim zemljama s toplom klimom (India, Kenya, Italy). Ulje je viskozno i dobija se iz jezgara ploda oraha makadamije (lat. Macadamia integrifolia). Sadrži 60% oleinske kiseline, 10% palmitinske kiseline, 2,7 % linoleinske kiseline, 3% omega-3 i omega-6 esencijalne masne kiseline. Na sobnoj temperaturi tečnog je agregatnog stanja, slabo -ćilibarno obojeno sa blagim mirisom na orah. Nerafinisano, filtrirano. Vrlo je stabilno na oksidaciju. HLB=7

    INCI ime: Macadamia Ternifolia Seed Oil

    CAS: 128497-20-1

    Delovanje na kožu: Odličan emolijens (skin-softening emollience); blago delovanje na kožu; koeficijent mazivosti veliki. Usporava nastanak bora i ublažava već postojeće. Pogodno je za negu svih tipova kože, jer se brzo upija i intenzivno hidrira i omekšava kožu. Koristi se i za revitalizaciju suve i oštećene kose i redovnom upotrebom je čini svilenkastom, nahranjenom i lakom za rasčešljavanje. Koristi se nanošenjem na suvu ili mokru kosu, brzo se apsorbuje i ne masti je.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Pokazuje dobru stabilnost. Koristi se u koncentraciji i do 100 % (može se koristiti čist i kao ulje za masažu). Samo za spoljašnju upotrebu. Koristi se u kremama, proizvodima za negu suve kože. Bezbedan, pogodan za balzame za usne.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija : Sertifikat analize, Primer formulacije  

    Video: Macadamia Healing Oil Treatment

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU