Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Citronella Essential Oil
Etarsko ulje Citronele

Cena sa PDV-om:
260,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

shutterstock_142459780
Ulje Citronele
 • Citronella Essential Oil 

  Poreklo sirovine: Indija 

  Proizvođač: Paras Perfumers

  Opis: Biljka citronele je član porodice slatkih trava, poreklom iz tropskih delova Južne Amerike i Azije. Zbog bogate, sveže, limunske arome česti je sastojak parfemske i kozmetičke industrije. Dobija se destilacijom uz pomoć vodene pare iz sveže isečene ili delimično osušene limunove trave (Cimbopogon winterianus). Ulje je mirisa na sveži limun. Svetložute je boje.  

  INCI ime: Cymbopogon winterianus 

  CAS: 8000-29-1

  Osobine: Jedno je od najćešće korišćenih ulja u aromaterapiji. Ima određen antimikrobni učinak i koristi se u preparatima za čišćenje. Citronela deluje kao repelent i insekticid na veliki broj insekata, ali i kurativno kada ipak ugrizu jer ima snažno protivupalno delovanje. Deluje i kao antiseptik i deodorans u zatvorenim prostorijama

  Upotreba: Dobar je antiseptik, neguje masnu kožu te deluje umirujuće. Koristi se u kombinacijama s etarskim uljima poput lovora i limunskog eukaliptusa u tretmanu upalnih stanja jer ne nadražuje kožu. Deluje i izraženo fungicidno i insekticidno. Ovo je ulje ključni dodatak namenjen zaštiti od komaraca i insekata. Deluje osvježavajuće i aktivirajuće kod umora. Preporučuje se u dezodoransima jer regulira preterano znojenje i pogodno je u preparatima za negu masne kože. Ulje citronele se može dodati u osnovnom obliku u uljanu fazu formulacije ili na kraju izrade kozmetičkog proizvoda. Uobičajene koncentracije se kreću između 1% i 5%.

  Dokumentacija: Bezbednosni list, Tehnički podaci, Sertifikat analize, Deklaracija o alergenima  

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU