Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Citronella Essential Oil
Etarsko ulje Citronele

Cena sa PDV-om:
200,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
citronela
icon-organic758
organic39
sustainably-sourced46
 • Citronella Essential Oil 

  Naziv sirovine: Etarsko ulje citronele

  Latinski naziv: Cymbopogon winterianus

  Sinonimi:  Cymbopogon winterianus Jowitt ex Bor, Cymbopogon nardus (L.) Rendle, Citronella Java

  Hemijska klasifikacija: Esencijalno ulje

  Funkcionalna kategorija: Mirisna supstanca

  Opis: Biljka citronele je član porodice slatkih trava, poreklom iz tropskih delova Južne Amerike i Azije. Zbog bogate, sveže, limunske arome česti je sastojak različitih kozmetičkih proizvoda i parfema. Ulje se dobija destilacijom uz pomoć vodene pare iz sveže isečene ili delimično osušene limunove trave (Cimbopogon winterianus). 100% čisto, prirodno esencijalno ulje, mirisa na sveži limun. Svetložute je boje.  Aktivne supstance su: Citronellal, Geraniol, (-)-Citronellol, (-)-Limonene, (E)-Methyl Isoeugenol, Champhene, Citronellyl acetate. Izvor informacija: Julia Lawless, The Encyclopedia of Essential Oils (Updated Edition) (London: Harper Thorsons, 2014),

  INCI naziv: Cymbopogon Winterianus (Citronella) Herb Oil

  CAS broj: 8000-29-1 ; 91771-61-8

  Poreklo sirovine: Indonezija

  FEMA broj: 2308

  EINECS broj: 294-954-7

  Product Code: PEO1049

  Mirisna klasifikacija (nota): Top Note

  Upotreba: Koristi se u aromaterapiji, prirodnoj parfimeriji, kozmetici i formulacijama za ličnu negu u skladu sa IFRA  (International Fragrance Association) standardima. Jedno je od najćešće korišćenih ulja u aromaterapiji. Deluje kao repelent i insekticid na veliki broj insekata. Ovo je ulje ključni dodatak namenjen zaštiti od komaraca i insekata. Deluje i kao antiseptik i deodorans u zatvorenim prostorijama. Koristi se u kombinacijama s etarskim uljima poput lovora i limunskog eukaliptusa u tretmanu upalnih stanja jer ne nadražuje kožu. Može se dodati u osnovnom obliku u uljanu fazu formulacije ili na kraju izrade kozmetičkog proizvoda. Uobičajene koncentracije se kreću između 1% i 5%.

  Stabilnost i skladištenje: Čuvati u dobro zatvorenoj posudi na hladnom i suvom mestu, zaštićeno od sunčeve svetlosti. Ukoliko je skladištenje duže od 24 meseca, kvalitet treba proveriti pre upotrebe.

  Mere opreza: Pre prve upotrebe bilo kog etarskog ulja, potrebno je izvršiti test i proveriti da li postoji osetljivost na to etarsko ulje. Ova preventivna mera se preporučuje zbog mogučnosti individualnih reakcija preosetljivosti. Preporuka je da se 1 do 2 kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml baznog ulja (maslinovo ili bademovo ) i zatim se ta mešavina nanosi na unutrašnju stranu podlaktice.

  Dokumentacija (srp): Bezbednosni list (BL)

  Dokumentacija (eng): Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Deklaracija o alergenima, IFRA Standards – 50th Amendment (2022)

  Dodatne informacije: Citronella Essential Oil

  Ostala dokumentacija: Cosmetic Declaration, Animal Testing Declaration, Vegan Statement, TSE/BSE Statement, Non - GMO Statement, Gluten Free Statement, Melamine Free Statement, Nanomaterials Declaration, California Proposition 65 Declaration, REACH Conformance, Natural Criteria Statement, Residual Solvents, NON - Cities Declaration

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU