Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Borage Oil
Ulje Boraga

Cena sa PDV-om:
910,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Ulje semenki Boraga
 • Borage Oil 

  Naziv sirovine: Ulje semenki Boraga 

  Poreklo sirovine: Španija 

  Proizvođač: Textron

  Lot broj: 2806E02874

  Datum proizvodnje: 06/2018

  Rok trajanja: 06/2020

  Int. Shipping: HS Code 1515908002

  Metoda ekstrakcije: Expeller pressed. Metoda istiskivanja presovanjem, tehnološki vrlo slična metodi "hladnog presovanja", ali je temperatura ekstrakcije ulja viša od 49°C. 

  Obrada: 100% prirodno biljno ulje. Ulje je rafinisano, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Ulje je pakovano u inertnoj atmosferi azota.   

  Opis: Ulje semena Boraga se dobija iz semena biljke Borago officinalis. Specifičnost ovog ulja je u tome što sadrži veliku količinu γ-linolenske kiseline (GLA), čak više i od ulja semena crne ribizle. Poseduje visok sadržaj ω – 6 esencijalnih masnih kiselina. Ulje boraga je osim toga, bogato vitaminima A, D, E i K , što mu daje izuzetan kvalitet pri negovanju kože. Podložno je oksidaciji. Kao i ulje žutog noćurka, borago ulje je zbog visokog sadržaja nezasićenih masnih kiselina vrlo osetljivo na uticaj spoljašnjih faktora. Veoma je nestabilno u prisustvu kiseonika i tragova metala (gvožde, cink, bakar); zbog velike oksidabilnosti poželjno je da sadrži neki antioksidans kao zaštitu (najčešće je to vitamin E). Zbog njegove nestabilnosti, treba ga čuvati na suvom, hladnom i tamnom mestu, kako ne bi došlo do procesa oksidacije, odnosno kvarenja ulja.

  INCI: Borago Seed Oil

  CAS: 84012-16-8

  Delovanje na kožu: Pokazuje povoljno delovanje na kožu. Ulje Boraga održava normalnu funkciju kože. Veruje se da ima sposobnost da usporava proces starenja i formiranje bora, pa je čest sastojak u formulacijama prirodnih krema. Podmlađuje, neguje, umiruje i hidrira suvu i osetljivu kožu, čisti i tonira mešanu i umornu kožu. Koristi se i za brže zarastanje manjih rana i otklanjanje ožiljaka. Odlično je u prevenciji nastanka strija i za ublažavanje tegoba ekcema, psorijaze i neurodermatitisa. Zbog svog sastava borago ulje odlično deluje i na kosu. Naročito protiv seboreje i njenog opadanja. γ-linolenskaa kiselina hrani ćelije i doprinosi zdravlju kože glave i kose. Podstiče rast kose i oporavlja suvu i oštećenu kosu.

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Koristi se u proizvodima za negu suve kože. Koristi se kao sastojak u kremama, losionima, proizvodima za negu kose i usana i preparatima za zaštitu od sunca.

  Dokumentacija: Sertifikat analize,

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU