Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Borage Oil

Borage Oil
Ulje Boraga

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
icon-organic7
organic6
sustainably-sourced2
 • Borage Oil 

  Naziv sirovine: Ulje semenki Boraga 

  INCI naziv: Borago officinalis (Borage) Seed Oil

  CAS: 84012-16-8; 225234-12-8

  Sinonimi: Borago officinalis L., Starflower 

  Hemijska klasifikacija: Masti i ulja (Fats and Oils)

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner negu kože i kose ~ Emolijens

  Metoda ekstrakcije: Cold pressed

  Tip obrade: RBDW

  Karakteristike ulja:  Ulje Boraga se dobija iz semena biljke Borago officinalis. Ulje je poznato  po visokom sadržaju gama-linolenske kiseline (GLA) i omega-6 masne kiseline. Ulje sadrži i druge esencijalne masne kiseline poput linolne i oleinske. zatim vitamine A, D, i K ,  uključujući i vitamin E (tokoferol), koji deluje kao antioksidans. Ulje sadrži fitosterole, skvalen, jedinjenje koje može pomoći hidrataciji i vlaženju kože. GLA i vitamin E u boragovom ulju daju mu antioksidativna svojstva koja mogu zaštititi ćelije kože od oksidativnog stresa.  Ulje je svetložute boje, ali boja može varirati  u zavisnosti od faktora kao što su obrada i čistoća. Ulje ima blagi orašasti miris. Pri sobnoj temperaturi je u tečnom stanju i ima relativno laganu, nemasnu teksturu. Lako se upija u kožu. Gustina boragovog ulja iznosi otprilike 0,92 grama po mililitru. Boragovo ulje, kao i mnoga prirodna ulja, može biti osetljivo na oksidaciju i može se razgraditi tokom vremena kada je izloženo vazduhu, svetlu i toploti. Pravilno čuvanje na hladnom, tamnom mestu može produžiti njegov rok trajanja.

  Benefiti: 

  • Hidratacija: Ulje boraga je bogato gama-linolenskom kiselinom (GLA), omega-6 masnom kiselinom koje pomažu zadržavanju vlage i očuvanju hidratacije kože. Ulje boraga predstavlja odličan izbor za suvu ili dehidriranu kožu. 

  • Antiinflamatorno delovanje: Ulje boraga je poznato po svojim antiinflamatornim svojstvima. Umiruje iritiranu ili upaljenu kožu. Odlično je u prevenciji nastanka strija i za ublažavanje ekcema, psorijaze i neurodermatitisa. 

  • Podrška zaštitnom sloju kože: GLA u ulju boraga pomaže jačanju prirodnog zaštitnog sloja kože, smanjujući gubitak vlage i štiteći je od spoljnih iritanata.

  • Anti-aging efekat:  Antioksidativna svojstva ulja, zajedno s esencijalnim masnim kiselinama, mogu pomoći u smanjenju znakova starenja, uključujući pojavu finih linija i bora. Redovna upotreba može doprineti mlađem izgledu kože.

  • Regeneracija kože: Ulje može podstaći regeneraciju ćelija kože, pa se koristi  za brže zarastanje manjih rana i otklanjanje ožiljaka. 

  • Poboljšava ten: Ulje boraga može pomoći u izjednačavanju tena što ga čini vrednim sastojkom u serumima i kremama za lice.

  • Ne začepljuje pore: Ulje neće zapušiti pore i izazvati bubuljice, što ga čini pogodnim za korišćenje u proizvodima za negu kože kod osoba sa masnom kožom i aknama 

  • Nega kose: Ulje se može koristiti u proizvodima za negu kose. Y-linolenskaa kiselina hrani ćelije i doprinosi zdravlju kože glave i kose. Podstiče rast kose i oporavlja suvu i oštećenu kosu. Ulje omekšava kosu, čineći je sjajnijom i lakšom za oblikovanje.

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Koristi se u proizvodima za negu suve kože. Koristi se kao sastojak u kremama, losionima, proizvodima za negu kose i usana i preparatima za zaštitu od sunca.

  Testiranje na žvotinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029