Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Avocado Oil

Avocado Oil
Ulje Avokada

Cena sa PDV-om:
280,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
icon-organic5
organic93
sustainably-sourced9
  • Avocado Oil 

    Naziv sirovine: Avokado ulje 

    INCI ime: Persea Gratissima Oil

    CAS: 8024-32-6 ; 8007-72-5

    Sinonimi: Persea americana Mill., Laurus persea L., Persea gratissima C.F. Gaertn. Avocado Pear, Alligator Pear

    Hemijska klasifikacija: Masti i ulja (Fats and Oils)

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner negu kože i kose ~ Emolijens

    Poreklo sirovine: Meksiko

    Metoda ekstrakcije: Expeller Pressed 

    Tip obrade: RBDW

    Poreklo sirovine: Meksiko

    Opis ulja:  Ulje se dobija iz plodova biljke avokado stabla (Persea americana). Obično je svetlo žute do zeleno-žute boje, zavisno od sorte i zrelosti avokada koji su korišćeni. Ima blag i prijatan miris, često opisan kao puterast ili orašast. Pretežno se sastoji od mononezasićenih masti, posebno oleinske kiseline. Obično sadrži oko 70-75% mononezasićenih masti, 10-16% zasićenih masti i 10-15% polinezasićenih masti. Tačka dimljenja je relativno visoka i obično se kreće od 190°C do 270°C, zavisno od rafinacije i kvaliteta ulja. Ulje avokada je dobar izvor vitamina rastvorljivih u mastima, posebno vitamina E. Takođe sadrži male količine vitamina K i vitamina D. Ulje sadrži antioksidanse, poput karotenoida i tokoferola, koji pomažu u zaštiti ulja od oksidativnih procesa. Gustina ulja iznosi oko 0,92-0,93 g/cm³, što je slično drugim biljnim uljima.  Tačan sastav ulja može blago varirati u zavisnosti od faktora kao što su sorta avokada, uslovi uzgoja i metode ekstrakcije.  HLB = 7.

    Benefiti: 

    • Hidratacija: Ulje je bogato zdravim mastima koji pomažu u ishrani i hidrataciji kože. Duboko prodire u kožu pružajući dugotrajnu hidrataciju sprečavajući isušivanje kože. .

    • Obnova kože: Visok sadržaj vitamina, antioksidanata i masnih kiselina podstiču regeneraciju kože. Smiruje iritiranu kožu i pozitivno utiće na stanja poput ekcema i psorijaze.

    • Anti-age svojstva: Usporava pojavu znakova starenja kože jer podstiče metabolizam kolagena, povećava njegovu topivost u dermisu, a visoki sadržaj vitamina E pomaže u neutralizovanju slobodnih radikala. Redovna upotreba ulja može poboljšati tonus i teksturu kože.

    • Zaštita od UV zraka :  Ima svojstva apsorpcije UV-zraka. Čuva kožu od opekotina i sprečava pojavu pega nastalih od sunca. Zbog lecitina i fitosterola kojim je bogato, koristi se u brojnim kozmetičkim proizvodima. Ulje sadrži vitamine A, B1, B2, D, E, pantotensku kiselinu, proteine, lecitin, masne kiseline. Vlaži i omekšava kožu, pogotovo suvu i zrelu. 

    • Podstiče zarastanje rana:  Brzo penetrira u kožu, te se koristi kao emolijentno i okluzivno sredstvo. Prisustvo vitamina, masnih kiselina i sterola u ulju pomaže u zarastanju rana i smanjenju nastanka ožiljaka. Može ubrzati proces oporavka od posekotina, opekotina i drugih povreda kože.

    • Poboljšava apsorpciju hranljivih materija: Ulje ima visok afinitet prema koži i može poboljšati apsorpciju drugih korisnih sastojaka koji se nalaze u kozmetičkim formulacijama. Pomaže u dostavljanju vitamina, minerala i antioksidanata u dublje slojeve kože.

    • Dobra podnošljivost:  Ulje se generalno dobro podnosi, nekomedogeno je, što znači da ne zapušava pore, što ga čini pogodnim za kožu sklonu aknama. 

    • Nega kose: Ulje avokada može pomoći u održavanju zdravlja kose. Hrani i hidrira vlasište, podstiče rast kose i pomaže u sprečavanju suvoće, naelektrisanosti i pucanja krajeva. Može se koristiti za kondicioniranje kose ili kao dodatak proizvodima za negu kose.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Koristi se za izradu kozmetičkih proizvoda za negu kože, proizvoda za sunčanje, kondicionera, proizvoda za kupanje i u dekorativnoj kozmetici. Tipični nivo upotrebe: 1-100% u proizvodima za negu kože, 0,2-1% u šamponima i kondicionerima, do 5% u preparatima za negu kose. Samo za spoljašnju upotrebu. 

    Testiranje na žvotinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Stabilnost i čuvanje: Ulje je stabilno kada se čuva u zatvorenom kontejneru, zaštićeno od svetlosti, na hladnom i suvom mestu. 

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS), Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029