Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Avocado Oil
Ulje Avokada

Cena sa PDV-om:
190,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Ulje Avokada
 • Avocado Oil 

  Naziv sirovine: Avokado ulje 

  Poreklo sirovine: Italija, A&A Fratelli Parodi S.p.A

  Lot broj: 6021G18/2

  Datum proizvodnje: 07/2018

  Rok trajanja: 07/2020

  Int. Shipping: HS Code 1515908002

  Metoda ekstrakcije: "Expeller pressed" metoda (metoda istiskivanje presovanjem), tehnološki vrlo slična metodi "hladnog presovanja", ali je temperatura ekstrakcije ulja viša od 49°C. 

  Obrada: Rafinisano ulje, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Pakovano je u inertnoj atmosferi azota.   

  Opis: Avokado potiče iz tropskih i subtropskih područja Južne i Severne Amerike. U 15. veku otkrili su ga španski osvajači. Danas se uzgaja u Španiji, srednjoj i južnoj Africi, Indoneziji, Sjedinjenim Državama, Kini i Izraelu. Najveći proizvođač avokada je Meksiko, sa više od milion tona godišnje. Ulje se dobija iz dehidratisanih kriški ”mesa” ploda avokada. 100% prirodno. Ulje je zelenkasto - žute boje (boja može da varira zbog prirodnih varijacija). HLB = 7. 

  INCI ime: Persea Gratissima Oil

  CAS: 8024-32-6

  Delovanje na kožu: Brzo penetrira u kožu, te se koristi kao emolijentno i okluzivno sredstvo. Ulje avokada je kvalitetan, lipofilni emolijens koji sadrži visok procenat tokoferola, oleinske kiseline i neosapunjivih sterola. Oleinska kiselina i steroli omogućavaju veliku sposobnost penetracije, koju nemaju druga trigliceridna ulja. Ulje avokada potpomaže transport aktivnih supstanci u koži. Usporava pojavu znakova starenja jer podstiče metabolizam kolagena, povećava njegovu topivost u dermisu, a visoki sadržaj vitamina E pomaže u neutralizovanju slobodnih radikala. Ima svojstva apsorpcije UV-zraka. Od svih biljnih ulja pokazao se kao najefikasnije sredstvo za zaštitu od sunca, Sprečava pojavu pega nastalih od sunca i opekotina. Zbog lecitina i fitosterola kojim je bogato, koristi se u brojnim kozmetičkim proizvodima. Ulje sadrži vitamine A, B1, B2, D, E, pantotensku kiselinu, proteine, lecitin, masne kiseline. Vlaži i omekšava kožu, pogotovo suvu i zrelu, sprečava prevremeno starenje kože (deluje protiv bora). 

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Ulje avokada se koristi za izradu kozmetičkih proizvoda za negu kože, proizvoda za sunčanje, kondicionera, proizvoda za kupanje i u dekorativnoj kozmetici. Tipični nivoi upotrebe: 1-100% u proizvodima za negu kože, 0,2-1% u šamponima i kondicionerima, do 5% u preparatima za negu kose. Samo za spoljnu upotrebu. 

  Stabilnost i čuvanje: Ulje je stabilno kada se čuva u zatvorenom kontejneru, zaštićeno od svetlosti, na hladnom i suvom mestu. 

  Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat Analize, Primer formulacije 

  Korisne informacije: 01.Eight benefits of avocado oil for the skin

   

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU