Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Argan Oil
Arganovo ulje

Cena sa PDV-om:
900,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Arganovo ulje
 • Argan Oil 

  Naziv sirovine: Arganovo ulje 

  Proizvođač: A&A Fratelli Parodi S.p.A

  Lot broj: 6082E18/01

  Datum proizvodnje: 05/2018

  Rok trajanja: 05/2020

  Int. Shipping: HS Code 1515908002

  Metoda ekstrakcije: "Expeller pressed" metoda (metoda istiskivanje presovanjem), tehnološki vrlo slična metodi "hladnog presovanja", ali je temperatura ekstrakcije ulja viša od 49°C. 

  Obrada: Rafinisano ulje, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Pakovano je u inertnoj atmosferi azota.   

  Opis: Prirodno ulje dobijeno od Argania spinosa (L.), endemičnog drveta koje raste na jugozapadu Maroka. Ulje je 100% čisto, devičansko, hladno presovano. Ima visok sadržaj nezasićenih masnih kiselina, prirodnih tokoferola (vitamin E), fenola, fenolne kiseline i karotena, što mu pruža odlična antioksidativna svojstva. Arganovo ulje je žuta tečnost (boja može biti izmenjena zbog prirodnih varijacija). Vrednost HLB = 11. 

   INCI ime: Argania Spinosa Kernel Oil

   CAS: 223747-87-3

  Delovanje na kožu: Arganovo ulje je dragoceni prirodni emolijens, koji zbog visokog sadržaja nezasićenih masnih kiselina, fenola i karotena, poseduje odlične nutritivne vrednosti po kožu i kosu. Osnovno dejstvo arganovog ulja je hidracija kože. Ulje argana odlično  regeneriše kožu i usporava njeno starenje. Daje koži mladalački sjaj, smanjuje vidljivost bora i kožu čini mekom i elastičnom.

  Primena: Uobičajeno se primenjuje u koncentraciji od 1-4% u proizvodima za negu kože, 0,2-2% u šamponima i regeneratorima. Može se koristiti hladno ili kao deo masne faze se zagrejava do 60°C/140°F. Samo za spoljašnju upotrebu.  Ulje je stabilno kada se čuva u zatvorenom kontejneru, zaštićeno od svetlosti, na hladnom i suvom mestu. Rok upotrebe je 24 meseca, a nakon otvaranja originalnog pakovanja 12 meseci.

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Specifičan sastav ovog ulja, obezbedio mu je primenu u skoro svim kozmetičkim proizvodima za negu kože i kose, kao što su kreme za lice, mleka za telo, preparati za skidanje šminke, balzami i serumi za negu kose, proizvodi za negu usana.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU