Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Argan Oil
Arganovo ulje

Cena sa PDV-om:
900,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Arganovo ulje
icon-organic3
organic8
sustainably-sourced84
  • Argan Oil 

    Naziv sirovine: Arganovo ulje 

    Dobavljači: (1) SAD, Nature in Bottle; (2) SAD, Jedwards Internacional (3) SAD, Making Cosmetics (4) Italija, A&A Fratelli Parodi S.p.A

    Lot broj: 40021908 

    Datum proizvodnje: 08/2019

    Rok trajanja: 07/2021

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    Metoda ekstrakcije: "Expeller pressed"; Metoda istiskivanja presovanjem (temperatura ekstrakcije ulja viša od 49°C)   

    Obrada: Rafinisano ulje, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Pakovano je u inertnoj atmosferi azota.   

    Opis: Prirodno ulje. Dobija se iz semenki ploda biljke Argania spinosa (L.), endemičnog drveta koje raste na jugozapadu Maroka. Ulje je 100% čisto, devičansko, hladno presovano. Ima visok sadržaj nezasićenih masnih kiselina, prirodnih tokoferola (vitamin E), fenola, fenolne kiseline i karotena, što mu pruža odlična antioksidativna svojstva. Arganovo ulje je žuta tečnost (boja može biti izmenjena zbog prirodnih varijacija). Vrednost HLB = 11.

    Profil masnih kiselina:  

    FATTY ACID

    SPECIFICATIONS (%)

    Palmitic Acid C16:0

    10.00 – 15.00

    Stearic Acid C18:0

    4.00 – 7.00

    Oleic Acid C18:1 (n-9)

    43.00 – 50.00

    Linoleic Acid C18:2 (n-6)

    29.00 – 37.00

    INCI ime: Argania Spinosa Kernel Oil

    CAS: 223747-87-3

    Delovanje na kožu: Arganovo ulje je dragoceni prirodni emolijens. Zbog visokog sadržaja nezasićenih masnih kiselina, fenola i karotena, poseduje odlične nutritivne vrednosti po kožu i kosu. Osnovno dejstvo ulja je hidratacija kože. Ulje argana odlično regeneriše kožu i usporava njeno starenje. Daje koži mladalački sjaj, smanjuje vidljivost bora i kožu čini mekom i elastičnom.

    Primena: Uobičajeno se primenjuje u koncentraciji od 1-4% u proizvodima za negu kože, 0,2-2% u šamponima i regeneratorima. Može se koristiti hladno ili kao deo masne faze se zagrejava do 60°C/140°F. Samo za spoljašnju upotrebu.  Ulje je stabilno kada se čuva u zatvorenom kontejneru, zaštićeno od svetlosti, na hladnom i suvom mestu. Rok upotrebe je 24 meseca, a nakon otvaranja pakovanja 12 meseci.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Specifičan sastav ovog ulja, obezbedio mu je primenu u skoro svim kozmetičkim proizvodima za negu kože i kose, kao što su kreme za lice, mleka za telo, preparati za skidanje šminke, balzami i serumi za negu kose, proizvodi za negu usana.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU