Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Tomato Lycopene
Antioksidans / Agens protiv starenja / Anti-Aging

Cena sa PDV-om:
420,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Tomato-Lycopene
  • Tomato Lycopene

    Poreklo sirovine: SAD, Making Cosmetics

    Lot broj: 165920

    Datum proizvodnje: 07/2017

    Rok trajanja: 07/2021

    Int. Shipping: HS Code 2101202000

    Opis: Likopen je svetlo crveni karotenski i karotenoidni pigment i fitohemikalija koja je prisutna u paradajzu i drugom crvenom voću i povrću, kao što su crvene šargarepe, lubenice i papaje. Najčešći je karotenoid u ljudskom telu i prisutan je kako u serumu, tako i u organima kao što su koža, pluća, jetra, prostata, debelo crevo i nadbubrežne žlezde. Pošto naš organizam ne može da sintetiše ovaj pigment, jedini način da ga pribavimo je unosom spolja. Likopen se bolje apsorbuje kada se konzumira u okviru proizvoda dobijenih preradom i termičkom obradom paradajza, u odnosu na svež paradajz. Dobija se iz voća, listova i stabla marokanskog paradajza. To je masna, narandžasta tečnost, karakterističnog mirisa, nerastvorljiva u vodi, rastvorljiva u uljima.

    Strukturna formula: 100% Natural Tomato Extract Lycopene

    Image result for Tomato Lycopene structural formula

    INCI ime: Prunus Armeniaca Kernel Oil, Solanum Lycopersicum (tomato) fruit/leaf/stem Extract.

    CAS: 68650-44-2/ 72869-69-3, 90131-63-8

    Delovanje na kožu: Ekstrakt sadrži aminokiseline, polifenole, mineralne materije, šećere, masti, proteine. Močan je antioksidans. Sprečava nepoželjne učinke slobodnih radikala u organizmu, podstiče imuni sistem i poboljšava zdravlje kože. Smanjuje rizik od nastanka raka. Štiti kožu od pojačanog UV zračenja i ima četiri puta veću efikasnost od beta karotena.   

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Suspenzija kultura ćelija paradajza kao KAS (kozmetički aktivna supstanca) uobičajeno se koristi u koncentracijama ne većim od 5%. Dodaje se u uljanu fazu formulacije ili na kraju procesa izrade. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Kreme i losioni protiv bora, starenja, proizvodi za zaštitu od sunca.

    Izvorna sirovina iz koje se dobija: Paradajz   

    Način dobijanja: Likopen iz paradajza se proizvodi iz koncentrovanih ekstrakata plodova, lišća i stabljike marokanskog paradajza.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize, Primer formulacije 

     

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU