Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Titanium Dioxide, Micronized
Mikronizirani Titan dioksid, UVB Filter

Cena sa PDV-om:
260,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Titanium-dioxide-micronized
  • Titanium Dioxide, Micronized

    Sinonimi: cosmetic white, rutile, brookite, tipaque, zopaque, titanic anhydride.

    Poreklo sirovine: SAD

    Proizvođač: Making Cosmetics 

    Testiranje na životinjama: Nije testiran 

    GMO: GMO free

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla 

    Opis: Titan-dioksid (TiO2) je jedan od najvažnijih neorganskih pigmenata. Ako se upotrebljava kao pigment, naziva se titanijumsko belo, beli pigment 6 ili CI 77891. Iako se u kozmetičkim proizvodima najčešće koristi upravo zbog svoje bele boje i deo je važnih pigmenata za dekorativnu kozmetiku, njegova najvažnija uloga je ipak ona koju ima kao aktivni sastojak u proizvodima za sunčanje. Dobro apsorbuje UVB zrake (280 – 315 nm), dok ima slabu efikasnost u apsorpciji UVA zraka (315 – 400 nm). Bolja apsorpcija u UVA spektru, postiže se oblaganjem čestica titan-dioksida jonima mangana. TiO2 obložen jonima mangana pokazuje smanjenu fotokatalitičku aktivnost u poređenju sa klasičnim oblikom TiO2, obloženim silikom ili aluminijum-oksidom. Titanium dioksid je praškasta supstanca, nije toksična i bezbedna je za primenu. Prosečna veličina čestica je oko 15 nm. Sadrži 81+/-3% TiO2, laurinsku kiselinu i aluminum hidroksid kao površinske modifikatore. pH iznosi 7-8 (koncentracija 10%). Stvara suspenzije u vodi i ulju, međutim ne rastvara se ni u vodi ni u ulju. Mikronizirani oblik Titan dioksida ne ostavlja beli trag, za razliku od običnog. Običan Titan dioksid ne ostavlja beli film na koži u koncentracijama ispod 5%.

    INCI ime: Titanium dioxide, aluminum hydroxide, lauric acid 

    CAS: 13463-67-7, 5333-42-6

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Najpoznatiji neorganski UV filteri su titan-dioksid (TiO2) i cink-oksid (ZnO). Oba navedena UV filtera se nalaze na listi odobrenih UV filtera u koncentraciji do 25%, u okviru Aneksa VI, EU Uredbe o kozmetičkim proizvodima. Cink oksid (INCI: Zinc oxide) i titan dioksid (INCI: Titanium dioxide) i njihovi nano oblici su širokospektralni filteri s tim što cink oksid (ZnO) omogućava bolju UVA zaštitu (pogotovo UVAI) dok titan dioksid (TiO2) bolje štiti od UVB zračenja. Disperzija titanijum dioksida, u bazi lakog masnog alkohola, obezbeđuje odlične osobine i odličnu pokrivenost za proizvode dekorativne kozmetike Pokazuje sinergijski efekat kada se kombinuje sa drugim fotoprotektorima. Dodaje se u masnu fazu formulacije. Uobičajena koncentracija je 1-25%. Pre upotrebe promućkati ili promešati. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Proizvodi dekorativne kozmetike, puderi, proizvodi za negu posle sunčanja, kreme i losione.

    Dokumentacija: Fact Sheett, Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize

    Stručna literatura: Dermal Absorption of Nanomaterials Titanium Dioxide and Zinc Oxide Based Sunscreen. 

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU