Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Talc powder

Talc powder
Talk puder

Cena sa PDV-om:
300,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Talc powder

  Naziv sirovine: Talk 

  INCI ime: Talc

  CAS: 14807-96-6

  Hemijska klasifikacija: neorgansko jedinjenje, mineral (hidratisani magnezijum silikat)

  Funkcionalna kategorija:  SPF / UV zaštita. Podloga / Matirajući proizvod 

  Lot broj: 2023088G

  Datum proizvodnje: 08/2023

  Rok trajanja: 08/2025

  Opis: Prirodni mineral. Sastoji se od magnezijuma, silicijuma, kalcijuma i kiseonika (sinonim: magnesium silicate hydroxide). Prah bele boje, odgovarajuće preraspodele čestica, slabo zemljanog mirisa. Srednja veličina čestica 5,5 mikrona (97,7% do 325 mesha). Nerastvorljiv je  u vodi, alkoholima i uljima.

  Benefiti: 

  • Apsorbujuća svojstva: Talk prah ima izvrsna apsorbujuća svojstva, što ga čini idealnim za upijanje viška vlage i masnoće na koži. Može pomoći u kontroli sjaja i održavanju mat izgleda kože.

  • Omekšavanje i zaglađivanje: Talk ima mekanu, svilenkastu teksturu koja pomaže stvaranju glatke i ravnomerne površine na koži. Može pomoći u smanjenju vidljivosti sitnih linija, bora i pora, čineći kožu izgledom ujednačenijom i poliranijom.

  • Nekomedogen: Talk prah je nekomedogen, što znači da ne zapušava pore. To ga čini pogodnim za ljude sa kožom sklonom aknama, jer pomaže u sprečavanju pojave bubuljica i iritacija.

  • Smanjenje trenja:  Često se koristi u kozmetici radi smanjenja trenja i iritacije. Može se naneti na područja gde se koža trlja o kožu, kao što su unutrašnje strane butina ili ispod pazuha, kako bi se sprečila nelagodnost i iritacija.

  • Fiksiranje i matiranje: Talk prah se često koristi kao puder za fiksiranje pri nanošenju šminke. Pomaže da se fiksira podloga i korektor, pružajući dugotrajniji završni izgled. 

  • Poboljšanje teksture: Talk prah se može dodati raznim kozmetičkim proizvodima, poput kompaktnih pudera, rumenila i senki za oči, kako bi se poboljšala njihova tekstura i nanošenje. Poboljšava prianjanje proizvoda na kožu.

  Upotreba: Deluje kao negelirajući ugušćivač. Koristi se u proizvodima poput pudera za telo, pudera za lice i suvih šampona. Pomaže u apsorpciji viška vlage i ulja, čime se koža ili kosa održavaju suvim i svežim. Često se dodaje kozmetičkim formulacijama, poput pudera, kompaktnih pudera i rumenila, kako bi se postigao mat ili polu-mat izgled završnog proizvoda. Koristi se kao punilo u raznim kozmetičkim proizvodima poput senki za oči, rumenila i u bronzerima. Pomaže u stvaranju željene zapremine i teksture proizvoda, olakšavajući nanošenje i blendanje (obezbeđuje stabilnost i teksturu),  Klizavost talka čini ga korisnim kao lubrikant u određenim kozmetičkim proizvodima.  Takođe se koristi za stabilizaciju mirisa, sredstvo za formiranje filma. Uobičajeno se koristi u koncentracijama od 2 do 10%. 

  Izvorna sirovina: Talk se dobija iz mineralizirane gline.   

  Način dobijanja: Talk se pročišćava flotacijom kako bi se odvojio od ostalih minerala (silikata i karbonata), a zatim se podvrgava finom mlevenju i drugim postupcima pročišćavanja.  Budući da je talk prirodni mineral koji se dobija iz zemlje, postoji mogućnost da bude kontaminiran mikroorganizmima kao što su bakterije, gljivice ili drugi mikrobi. Ova kontaminacija može se dogoditi tokom procesa vađenja, prerade, transporta ili pakovanja talka. Da bi se eliminisao potencijalni rizik od mikrobiološke kontaminacije sprovodi se sterilizacija talka kojom se uništavaju  ili uklanjaju  svi oblici mikroorganizama. U tu svrhu sprovodi se sterilizacija jonizujućim zračenjem, poput gama zračenja

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029