Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Stearic Acid
Stearinska kiselina / Emulgator UV / Ugušćivač

Cena sa PDV-om:
70,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

 • Stearic Acid

  https://www.makingcosmetics.com/assets/images/mc_logo.png

  Naziv sirovine: Stearinska kiselina

  Lot broj: 23364

  Datum proizvodnje: 12/2018

  Rok trajanja: 12/2020

  Int. Shipping: HS Code 2915700100

  Opis: Stearinska kiselina je prirodna zasićena masna kiselina sa lancem od 18 atoma ugljenika. Poznata je pod IUPAC imenom oktadekanoinska kiselina. Na sobnoj temperaturi to je voskasta, čvrsta materija. Njeno ime potiče od grč. στέαρ, ("stéar"; genitiv: "stéatos"), što znači loj. Soli i estri stearinske kiseline su stearati. Nerastvorljiva je u vodi, a rastvorljiva u uljima i alkoholu. U prirodi se nalazi u mastima i uljima biljaka i životinja. Životinjske masti se obično sastoje od 30% stearinske kiseline. Kod većine biljnih ulja 5% zapremine čini ova kiselina, uz izuzetak kokosovog butera i shea butera koji sadrže 9 puta više stearinske kiseline.

  Strukturna formula: Oktadekanoinska kiselina. Soli i estri stearinske kiseline su stearati. Stearinska kiselina podleže tipičnim reakcijama zasićenih karboksilnih kiselina, kao što su redukcija do stearil alkohola, i esterifikacija sa nizom alkohola. 

     Image result for Stearic Acid wiki

  INCI ime: Stearic acid

  CAS: 57-11-4

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Koristi se kao emolijens i stabilizator. Omogućava meki, voštani, biserni izgled kreme i osećaj hlađenja na koži. Najviše se koristi u proizvodnji sapuna. Kada se doda u ove proizvode, pomaže da se ostali sastojci zgusnu i očvrsnu i da se dobije čvrsti sapun.  Ima korisno svojstvo čišćenja pa je koristan sastojak sapuna. Ovaj sastojak deluje kao surfaktant. Smanjuje površinski napon ulja. Ulja imaju veći površinski napon od vode, zbog čega se vodene kapi teško mešaju sa uljem. Smanjenjem površinskog napona ulja, omogućava vodi da se meša sa molekulima ulja i da ih spira. Rezultat toga je da pomaže pri uklanjanju nečistoće, znoja i viška sebuma sa kože i kose. Zbog toga je ova aminokiselina koristan sastojak u sredstvima za čišćenje, preparatima za kupanje i šamponima, kao i u čvrstim sapunima.

  Način korišćenja: Deo je masne faze. Pre upotrebe zagrejati i rastaliti. Uobičajene koncentracije se kreću između 2 - 10%. Samo za spoljnu upotrebu.

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Biljne masti i ulja   

  Način dobijanja: Stearinska kiselina se proizvodi iz masti i ulja saponifikacijom triglicerida upotrebom tople vode. Dobijena smeša se zatim destiliše.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija:  Fact Sheet, Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU