Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Sorbitol

Sorbitol
Zaštičena imena i sinonimi: Beauté by Roquette® PO 070 - Roquette; Sorbitol - Molkem; Sorbitol (Cargill) - Cargill; Sorbitol 70% - McKinley Resources; Sorbitol Powder - McKinley Resources; Sorbitol TG - Ecogreen Oleochemicals; Sorbitol 70% USP K - Alfa Chemistry;

Cena sa PDV-om:
240,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Sorbitol 

  Naziv sirovine: Sorbitol

  INCI naziv: Sorbitol

  CAS: 50-70-4

  Sinonimi: D-Glucitol

  Hemijska klasifikacija: Poliol

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože  ~ Humektans 

  IUPAC naziv:  (2R,3R,4R,5S)-hexane-1,2,3,4,5,6-hexol 

                        Sorbitol                  

  Fizičko-hemijske osobine:  Sorbitol, poznat i kao D-sorbitol ili glucitol je šećerni alkohol sa hemijskom formulom C₆H₁₄O₆. U prirodi je prisutan u jagodama, višnjama, šljivama, krušama, morskim algama. Njegova hemijska struktura može se opisati kao reducirana forma glukoze, gde je aldehidna grupa na glukozi redukovana do hidroksilne (OH) grupe. Hidroksilne grupe čine sorbitol veoma polarim i hidrogeno vezujućim, što omogućava njegov visok stepen rastvorljivosti u vodi. Prisutnost više hidroksilnih grupa omogućava sorbitolu da deluje kao humektans (sredstvo za zadržavanje vlage) jer može vezati vodu i zadržavati vlagu. Prisustvo primarnih i sekundarnih hidroksilnih grupa doprinosi sposobnosti sorbitola da se koristi kao redukujući agens u hemijskim reakcijama. Zahvaljujući hemijskoj strukturi sorbitol je stabilan u vodenim rastvorima i otporan na oksidaciju. Stabilan je na temperaturama do 180°C (356°F). Javlja se u formi belog, kristalnog praha, blagog mirisa. Veličina čestica: 40 -120 mesh (0,425 mm do 0,125 mm). Veoma je dobro rastvorljiv u vodi; slabo rastvorljiv u etanolu; nerastvorljiv u etru i većini organskih rastvarača. Vodeni rastvor 10% sorbitola ima pH između 5 i 7. Stabilan je pri normalnim uslovima skladištenja; nekompatibilan sa jakim oksidansima.

  Delovanje na kožu: Sorbitol deluje kao humektans, što znači da privlači i zadržava vlagu iz okoline. Ovo je korisno za hidrataciju kože, jer pomaže da se održava optimalan nivo vlage u koži, čineći je mekom i glatkom. Može delovati i kao emolijens, pomažući u omekšavanju kože. Ovo je posebno korisno za suvu i grubu kožu, jer pomaže da se obnovi zaštitni sloj kože. Zaštitni film na površini kože pomaže u zaštiti kože od iritacija i štetnih spoljašnjih faktora. Ovaj film može pomoći i u smanjenju transepidermalnog gubitka vode (TEWL). Stabilizuje gelove i daje im dobru bistrinu.  Pojačava efekte ugušćivača. Povećava viskoznost. 

  Benefiti: 

  • Hidratacija kože: Sorbitol deluje kao humektans. Pomaže u održavanju kožne barijere i sprečava isušivanje kože, čineći je mekom i glatkom.

  • Omekšavanje kože: Kao emolijens pomaže u omekšavanju kože. Pomaže u obnavljanju njenog zaštitnog sloja i zadržavanju vlage.

  • Poboljšanje teksture proizvoda:  Sorbitol poboljšava teksturu kozmetičkih proizvoda, čineći ih glatkim i prijatnijim za nanošenje. Takođe pomaže u stabilizaciji emulzija, što je važno za održavanje konzistentnosti proizvoda.

  • Nekomedogeno svojstvo: Sorbitol je nekomedogen, što znači da ne začepljuje pore. Ovo je ključno za osobe sa masnom kožom, jer pomaže u održavanju čistoće pora i smanjenju rizika od nastanka akni.

  • Antioksidativna svojstva: Sorbitol može štititi kožu od slobodnih radikala, pomažući u smanjenju oksidativnog stresa i prevenciji oštećenja kože. Iako nije primarni antioksidans, njegova prisutnost može pojačati antioksidativni učinak formulacija.

  • Stvaranje zaštitnog filma: Sorbitol može stvoriti zaštitni film na površini kože. Ovaj film može smanjiti transepidermalni gubitak vode (TEWL), što je važno za održavanje hidratacije kože.

  • Povećanje efikasnosti drugih sastojaka: Sorbitol može pomoći u poboljšanju apsorpcije i efikasnosti drugih aktivnih sastojaka u kozmetičkim formulacijama, čineći proizvode efikasnijim.

  • Sigurnost i tolerancija: Sorbitol je opštepriznat kao siguran za upotrebu u kozmetici. Većina ljudi dobro toleriše sorbitol, što ga čini pogodnim za upotrebu u proizvodima za različite tipove kože, uključujući osetljivu kožu.

  Način upotrebe:  Deo je vodene faze polifaznih sistema. Koristi se u koncentracijama od 5-50%. Samo za spoljašnu upotrebu.

  Primena: Koristi se za izradu krema, losiona, gelova, pasta (npr. paste za zube), proizvoda za zaštitu od sunca i proizvoda dekorativne kozmetike. 

  Izvorne sirovine iz koje se dobija: Pšenični šećer (dekstroza)

  Način dobijanja: Sorbitol se proizvodi hidrogenizacijom rastvora šećera korišćenjem nikl ili rutenijum katalizatora. Pomoću jonske razmene, rastvor sirovog sorbitola se zatim prečišćava i uparava do krajnje koncentracije.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA) 

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029