Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Sorbitan Stearate

Sorbitan Stearate
Jeechem SMS - JEEN International Co (USA); Kosteran-S/1 G - Stockmeier Chemie (Germany)

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Sorbitan Stearate

  Naziv sirovine: Sorbitan stearat

  INCI naziv: Sorbitan (mono) stearate

  CAS: 1338-41-6

  IUPAC naziv: [2-[(2R,3S,4R)-3,4-dihydroxyoxolan-2-yl]-2-hydroxyethyl] octadecanoate

  Hemijska klasifikacija: Derivat sorbitana 

  Funkcionalna kategorija: Surfaktant ~ Emulgator

  Lot broj: J4528C09035

  Datum proizvodnje: 03/2023

  Rok trajanja: 03/2025

  Poreklo sirovine: SAD

  Opis: Sorbitan stearate je sorbitan estar dobijen reakcijom sorbitola sa masnim kiselinama, Potpuno je prirodni ingredijent, PEG-free. Spada u grupu nejonskih emulgatora tipa W/O (voda-u-ulju).  Kao lipofilni emulgator sa niskom vrednošću HLB-a (hidrofilno-lipofilni balans= 4.7), pogodan je za formulaciju W/O emulzija. Može se koristiti u kombinaciji sa emulgatorima visokog HLB-a za formiranje O/W (ulje-u-vodi) krema i losiona za negu kože, proizvoda za zaštitu od sunca i proizvoda za tuširanje/kupanje. Njegova lipofilna priroda omogućava mu da bude rastvorljiv ili disperzibilan u ulju, što ga čini pogodnim za korišćenje u emulzijama na bazi ulja. Bledo žute pelete bez mirisa. Delimično su rastvorljive u alkoholu, nerastvorljive u vodi. Saponifikacioni broj 147-157. Tačka topljenja između  45°C do 55°C.

  Benefiti: 

  • Emulgator: Efikasan emulgator koji u kozmetičkim formulacijama pomaže stabilizaciji i mešanju sastojaka na bazi vode i ulja. Omogućava stvaranje glatkih i stabilnih emulzija, poput W/O emulzija. 

  • Tekstura i konzistencija: Kao emulgator, doprinosi teksturi i konzistenciji finalnog proizvoda. Može poboljšati razmazivanje i apsorpciju krema i losiona, čineći ih prijatnijim za upotrebu.

  • Hidratacija: Pomaže zadržavanju vlage stvaranjem zaštitne barijere na površini kože, što može dovesti do poboljšane hidratacije i vlažnosti kože.

  • Povećana stabilnost proizvoda: Sprečava razdvajanje faza vode i ulja, čime povećava stabilnost i rok trajanja kozmetičkih proizvoda. To je posebno važno za proizvode koji trebaju imati dug rok trajanja bez gubitka svoje efikasnosti ili teksture.

  • Kompatibilnost sa drugim emulgatorima: Može se koristiti u kombinaciji sa emulgatorima visokog HLB-a za formiranje O/W emulzija. Ova raznovrsnost omogućava formulatorima da stvaraju različite kozmetičke proizvode, poput krema, losiona, zaštite od sunca i proizvoda za kupanje.

  • Nejonizujući emulgator:  Budući da je nejonizujući i ne sadrži PEG (polietilen glikol), sorbitan stearat se smatra sigurnim za upotrebu u kozmetici i proizvodima za negu kože. Mogućnost izazivanja iritacija ili senzibilizaciju kože je vrlo mala. 

  • Dobra podnošljivost: Obično se dobro podnosi na koži i ne začepljuje pore. To ga čini pogodnim za različite tipove kože, uključujući osetljivu kožu. 

  • Kompatibilnost sa drugim sastojcima: Kompatibilan je sa raznovrsnim kozmetičkim sastojcima, što omogućava formulatorima da kreiraju inovativne i efikasne proizvode. 

  Način upotrebe:  Deo je masne faze emulzije. Pre upotrebe otopiti. Tipične koncentracije u kozmetičkim proizvodima su između 1-6%. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Kao i ostali sorbitan estri (sorbitan laurat, sorbitan seskioleat, sorbitan oleat, sorbitan tristearat, sorbitan palmitat i sorbitan trioleat),  koristi se kao glavni emulgator u formulacijama W/O (voda-u-ulju) emulzija za izradu krema i losiona. Predstavlja sastojak koji poboljšava hidrataciju i omekšava kožu.U formulacijama proizvoda za zaštitu od sunca, sorbitan stearat pomaže u stabilizaciji sastojaka, sprečavajući da se emulzija razdvaja ili gubi efikasnost pod uticajem sunčevih zraka. Kada se koristi u formulacijama gelova za tuširanje ili mleka za kupanje, pomaže u mešanju vode i ulja, omogućavajući ravnomernu distribuciju sastojaka,  poboljšavajući osećaj na koži tokom upotrebe.  Može se koristiti u formulacijama šminki, pudera i ruževa za usne, kako bi se poboljšao teksturu, dugotrajnost i lakše nanošenje proizvoda.

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Sorbitol, stearinska kiselina izvedena iz biljnih ulja   

  Način dobijanja: Sorbitan stearat se dobija esterifikacijom sorbitana (derivata sorbitola) sa stearinskom kiselinom. Ostali sorbitan estri se proizvode reakcijom poliola sorbitola sa masnim kiselinama ( laurinska kiselina, oleinska kiselina, palmitinska kiselina)

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA) 

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029