Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Safflower Oil
Ulje šafranike

Cena sa PDV-om:
160,00 Din.
Pakovanje
Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.
Prosečne cene dostave kurirskih službi:

masa (kg)cena RSD + PDV
0.35 - 0.5 kg290,00
0.5 - 1 kg350,00
1 - 2 kg410,00
2 - 5 kg530,00
5 - 10 kg700,00
10 - 15 kg890,00
15 - 20 kg990,00
20 - 30 kg1.170,00
30 - 50 kg1.570,00

Svaki naredni kg preko 50kg je 20 dinara sa PDV

Ulje šafranike
icon-organic21
organic28
sustainably-sourced37
  • Safflower Oil

    Naziv sirovine: Ulje šafranike   

    Sinonimi: Carthamus tinctorius L., Carthamus Oil, Kurdee Oil, Thistle Oil

    Proizvođač: (1) SAD, Nature in Bottle, (2) A&A Fratelli Parodi Spa

    Lot broj: 40461904 

    Datum proizvodnje: 04/2019

    Rok trajanja: 03/2021

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    EINECS broj: 232-276-5

    Product Code:  PCO4046

    Zemlja porekla: Indija

    Metoda ekstrakcije: Istiskivanje presovanjem,"expeller pressed" metoda. Metoda "hladnog presovanja", ali je temperatura ekstrakcije ulja viša od 49°C

    Obrada: Rafinisano ulje, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Pakovano je u inertnoj atmosferi azota.   

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    Opis: Ulje šafranike je tečno ulje dobijeno iz semena Carthamus Tinctorius. Uglavnom sadrži trigliceride linolne kiseline (preko 70 %). U sastav ulja ulaze karotenoidi koji su prirodni pigmenti, soli kalcijuma, vitamini B1 i B2, vosak i eterična ulja. Očaravajući začin šafran sadrži preko 150 eteričnih i aromatičnih jedinjenja,Bogat je i mnogim neeteričnim aktivnim sastojcima. Veliki deo njih su karotenoidi: zeaksantin, likopen i različiti alfa i beta karoteni. Ulje šafranike je tečnost, boje meda. Ulje je rafinisano. Ulje šafrana ima zanimljivu aromu, drvenasti i začinjen miris. Stabilno je, kada se čuva na suvom i hladnom mestu.

    Profil masnih kiselina:

    FATTY ACID

    SPECIFICATIONS (%)

    Palmitic Acid C16:0

    5.30 – 8.00

    Stearic Acid C18:0

    1.90 – 2.90

    Oleic Acid C18:1 (n-9)

    8.40 – 21.30

    Linoleic Acid C18:2 (n-6)

    67.80 – 83.20

    Arachidic Acid C20:0

    Maximum 1.00

    Erucic Acid C22:1

    Maximum 1.80  


    INCI ime: Carthamus Tinctorius Seed Oil

    CAS: 8001-23-8 

    Delovanje na kožu: Šafran ima dugu istoriju promovisanja zdravog uma i tela. Navodno se Kleopatra kupala u šafranovoj kupci pre nego što se upoznavala sa proscima. Danas bi takav tretman koštao oko milion dolara, jer je šafran jedan od najskupljih začina. Karotenoidi štite kožu, tkiva i ćelije od spoljnih faktora i oboljenja. Sadrži antioksidanse. Odličan za negu jako suve kože.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Poboljšava teksturu kozmetičkih emulzija pri primeni. Koristi se u proizvodima za kondicioniranje kože i kose, za sunčanje i make up. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Dokumentacija: Tehnički podaci, Sertifikat analize,

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU