Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Safflower Oil
Ulje šafranike

Cena sa PDV-om:
160,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Ulje šafranike
 • Safflower Oil

  Poreklo sirovine: Italija  

  Proizvođač: A&A Fratelli Parodi Spa

  Metoda ekstrakcije: Istiskivanje presovanjem,"expeller pressed" metoda. Tehnološki vrlo slična metodi "hladnog presovanja", ali je temperatura ekstrakcije ulja viša od 49°C

  Obrada: Rafinisano ulje, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Pakovano je u inertnoj atmosferi azota.   

  Int. Shipping: HS Code 1515908002

  Opis: Ulje šafranike je tečno ulje dobijeno iz semena Carthamus Tinctorius. Uglavnom sadrži trigliceride linolne kiseline (preko 70 %). U sastav ulja ulaze karotenoidi koji su prirodni pigmenti, soli kalcijuma, vitamini B1 i B2, vosak i eterična ulja. Očaravajući začin šafran sadrži preko 150 eteričnih i aromatičnih jedinjenja,Bogat je i mnogim neeteričnim aktivnim sastojcima. Veliki deo njih su karotenoidi: zeaksantin, likopen i različiti alfa i beta karoteni. Ulje šafranike je tečnost, boje meda. Ulje je rafinisano. Ulje šafrana ima zanimljivu aromu, drvenasti i začinjen miris. Stabilno je, kada se čuva na suvom i hladnom mestu.

  INCI ime: Carthamus Tinctorius Seed Oil

  CAS: 8001-23-8 

  Delovanje na kožu: Šafran ima dugu istoriju promovisanja zdravog uma i tela. Navodno se Kleopatra kupala u šafranovoj kupci pre nego što se upoznavala sa proscima. Danas bi takav tretman koštao oko milion dolara, jer je šafran jedan od najskupljih začina. Karotenoidi štite kožu, tkiva i ćelije od spoljnih faktora i oboljenja. Sadrži antioksidanse. Odličan za negu jako suve kože.

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Poboljšava teksturu kozmetičkih emulzija pri primeni. Koristi se u proizvodima za kondicioniranje kože i kose, za sunčanje i make up. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize,

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU