Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Rice Bran Oil
Ulje pirinča (Oryza sativa (Rice) Bran Oil ).

Cena sa PDV-om:
580,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Ulje pirinča
  • Rice Bran Oil 

    Naziv sirovine: Ulje pirinča 

    Poreklo sirovine: SAD, Jedwards Internacional 

    Lot broj: 191018

    Datum proizvodnje: 10/2018

    Rok trajanja: 10/2021

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    Opis: Ulje pirinčanih klica ( Oryza Sativa L. ) se dobija ekstrakcijom, a jednim delom i hladnim presovanjem tvrdog vanjskog smeđeg sloja zrna pirinča. Ulje je bistra tečnost bledo žute boje neutralnog mirisa. Specifična gustina: 0.910 - 0.920; Saponifikacijski broj: 180 - 195; Peroksidni broj: mEq O2/Kg najviše 1.5; Kiselinski broj: mg KOH/g najviše 0.4; γ-orizanol (g/kg): najmanje 2.5; Udio masnih kiselina (%): C14:0 miristinska kiselina najviše 0.4; C16:0 palmitinska kiselina 12.0 - 22.0;  C16:1 palmitoleinska kiselina: najviše 0.4;  C18:0 stearinska kiselina:1.0 - 2.6;   C18:1 oleinska kiselina: 30.0 - 45.0 : C18:2 linolna kiselina: 32.0 - 50.0; C18:3 α-linolenska kiselina: 1.0 - 3.0;  C20:0 arahidična kiselina: najviše 0.1 i C22:0 behenična kiselina: najviše 0.1

    Masne kiseline  Procenat 
    C14:0  Myristic acid 0.6%
    C16:0  Palmitic acid 21.5%
    C18:0  Stearic acid 2.9%
    C18:1  Oleic acid (an Omega 9 fatty acid) 38.4%
    C18:2  Linoleic acid (LA, an Omega 6 fatty acid) 34.4%
    C18:3  α-Linolenic acid (ALA, an Omega 3 fatty acid)     2,2% 

    CAS: 68553-81-1

    INCI naziv: Oryza Sativa (Rice) Bran Oil

    Osobine: Ulje pirinčanih klica ima idealnu ravnotežu zasićenih, mononezasićenih i polinezasićenih masti. Sadrži masne kiseline: palmitinsku, oleinsku i linolnu. Ono što ovo ulje čini izuzetnim je visok sadržaj γ-orizanola. Dugo se smatralo da je to samo jedno hemijsko jedinjenje, no danas se zna da je to složeni kompleks različitih estara ferulične kiseline i biljnih sterola i triterpenskih alkohola (80% čine cikloartenil ferulat, 24-metilen-cikloartenil ferulat i kampesteril ferulat). Ovaj kompleks je u kozmetici posebno zanimljiv jer deluje protivupalno pa se ulje riže koristi kod osoba čija je koža sklona iritacijama. Osim γ-orizanola, ulje riže sadrži oko 0,5 g/kg ukupnih tokotrienola, najviše γ-tokotrienola. Odnos tokoferola/tokotrienola je 1, što znači da sadrži jednake količine tokoferola i tokotrienola, ponajviše α- i γ-tokoferola. Sadržaj skvalena varira od 1-7g/kg, što definitivno doprinosi korisnom delovanju na kožu. Zbog visokog sadržaja lekovitih supstanci, deluje  protivupalno i štiti ćelije od oštećenja. Zbog visokog nivoa vitamina E, kolagena i elastina koji su zaslužni za čvrstoću kože, ovo ulje pruža dobru prirodnu UVA i UVB zaštitu od UV zračenja pa se vrlo često koristi u preparatima za sunčanje. Nakon nanošenja na kožu ostavlja gladak i nemastan osećaj. 

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Rižino ulje je izvrsno za oštećenu i osjetljivu kožu koja se lako iritira. Poboljšava teksturu kozmetičkih emulzija. Koristi se u proizvodima za kondicioniranje kože i kose, za sunčanje i make up. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list, Sertifikat analize

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU