Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Pullulan
Antioksidans

Cena sa PDV-om:
150,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

  • Pullulan 

    Naziv sirovine: Pululan

    Proizvođač: Bio Fine Chemical Co. Ltd  

    Lot broj: HTP20180423

    Datum proizvodnje: 04/2018

    Rok trajanja: 04/2020

    Int. Shipping: HS Code 2936270000

    Opis: Pululan  je  homopolisaharid  glukoze  koji  se  sastoji   od α (1-6) povezanih maltotrioza. Prirodni je polimer i dobija se procesom fermentacije iz gljivica Aureobasidium pullulans. Zahvaljujući specifičnom sastavu, pululan stvara  vlakna i filmove  koji  su  nerastvorljivi u uljima i ne propuštaju kiseonik. Kao polisaharidni polimer, štiti ćelije kože od isušivanja. Netoksičan je, neimunogen, nekarcinogen i nemutagen. Zbog prisustva devet hidroksilnih grupa i mogučnosti stvaranja različitih derivata izraženo mu je svojstvo adhezije, aglomeriranja i uguščivanja. Snažan je antioksidans. Rastvara se u vodi, Biorazgradiv je. Vrednost pH 10% vodenog rastvora je između 4,5 - 6,5. 

    Strukturna formula: Pululan je homopolisaharid glukoze sastavljen od ponavljajućih jedinica maltotriose koje su povezane sa alfa- 1,6 vezama. Maltotrioza je sastavljena od 3 glukoze povezane alfa-1,4, vezama. Zbog specifičnih veza među jedinicama maltotrioze ovaj homopolisaharid glukoze ima jaku sposobnost adhezije i formiranja vlakna. Uz to, ima i 9 hidroksilnih grupa (OH-) kojw se mogu lako substituirati sa nekim drugim elementima i tako dati nova svojstva pululanu. 

           Srodna slika

    CAS: 9057-02-7

    INCI naziv: Pullulan

    Upotreba: Pullulan se koristi kao kozmetički aktivna supstanca (KAS). Posebno je interesantan u anti-aging proizvodima zbog svoje sposobnosti da obezbedi trenutni efekat zatezanja kože. Može brzo da formira film na površini kože pa poboljšava teksturu i izgled umorne i stare kože. Obezbeđuje glatku teksturu formulacijama, zadržava penu, ima anti-statički efekt, otporan je na ulja. Zbog dobre rastvorljivosti u vodi, lako se ispire sa kože. Uobičajno se koristi kao ugušćivač vodene faze u komcentracijama 0,1-0,3%, kao anti wrinkle agens od 1% do 5%, za facijalne maske do 10% , a za stvaranje strukture gela koristi se u koncentracijama i do 20%. 

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list, Sertifikat analize, Primer formulacije 

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU