Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Provitamin B5 (d-panthenol)
Vitamin / Agens protiv starenja

Cena sa PDV-om:
190,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Provitamin-B5
  • Provitamin B5 (dl-panthenol)

    Naziv sirovine: Vitamin B5

    Poreklo sirovine: (1) SAD, Making Cosmetics;  (2) Nemačka, BASF

    Lot broj: 00747968E0

    Datum proizvodnje: 02/2019

    Rok trajanja: 02/2021

    Int. Shipping: HS Code 2936240000

    Opis: Provitamin B5 (sinonimi: D-pantotenil alkohol, pantotenol, dekspantenol) je alkoholni analog pantotenske kiseline (vitamina B5). Aktivnost 75%, pH 8-9. Stabilizovan je i konzervisan sa 1% D-pantolaktonom. Na sobnoj temperaturi je viskozna transparentna tečnost, dok su soli pantotenske kiseline (na pr. natrijum pantotenat) tipično beli prahovi. Rastvorljiv je u vodi, alkoholu i propilen glikolu, kao i etru i hloroformu, i u maloj meri u glicerinu. Nerastvorljiv je u uljima. 

    Strukturna formula: Ima dva enantiomera, D i L. Samo je D-pantenol (dekspantenol) biološki aktivan, međutim obe forme imaju sposobnost ovlažavanja. Za kozmetičku upotrebu, pantenol može biti u D formi, ili kao racemska smeša D i L (DL-pantenol). 

            Image result for Provitamin B5 (dl-panthenol) wiki

    INCI ime: D-panthenol, water

    CAS: 81-13-0, 7732-18-5

    Delovanje na kožu:  Primena d-pantenola na koži dovodi do ćelijske regeneracije. Stimuliše proliferaciju fibroblasta i obnavlja tkivo. Privlači vlagu iz vazduha i vezuje je za sebe pa je dobar omekšivač. Kožu održava vlažnom i elastičnom pa se koristi u brojnim kozmetičkim i dermokozmetičkim proizvodima kao ovlaživač. Umiruje iritiranu kožu. Zbog ovih osobina, prisutan je u velikom broju proizvoda kozmetičke industrije: hidrirajućim proizvodima za negu kože (u koncentracijama od 0.2 do 1%), balsamima i šamponima za kosu (u koncentracijama od 0.1 do 0.5%), maskarama, farbama i izbeljivačima za kosu, preparatima protiv starenja kože (u koncentracijama od 0.4 do 2%), tečnim puderima, losionima, proizvodima za čišćenje lica, gelovima za oblikovanje i negu kose.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Preporučene koncentracije u proizvodima za negu kože su od 0,5% do 5 %, u proizvodima za negu kose od 0,1% do 5 %, u proizvodima za negu noktiju 1 %. Lako se inkorporira u vodenu fazu kozmetičkog proizvoda. Stabilan je u pH opsegu 4,0 do 7,5 (optimalan pH je 6,0).

    Izvorne sirovine iz koje se dobija: propanolamin, beta-dimetilbutil-prolakton 

    Način dobijanja: Dobija se sintetskim putem kombinovanjem propanolamina i beta-dimetilbutil-prolaktona.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize, Primer formulacije 

    Formulacije: Rp 021Rp 048Rp 051Rp 054

     

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU