Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Propylene glycol
Rastvarač / humektans / emoliens

Cena sa PDV-om:
120,00 Din.
Pakovanje
Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.
Prosečne cene dostave kurirskih službi:

masa (kg)cena RSD + PDV
0.35 - 0.5 kg290,00
0.5 - 1 kg350,00
1 - 2 kg410,00
2 - 5 kg530,00
5 - 10 kg700,00
10 - 15 kg890,00
15 - 20 kg990,00
20 - 30 kg1.170,00
30 - 50 kg1.570,00

Svaki naredni kg preko 50kg je 20 dinara sa PDV

Propylene-Glycol-5006
Propylene-Glycol
  • Propylene glycol

    Naziv sirovine: Propilen glikol 

    Poreklo sirovine: (1) Scanlight LLC; (2) Making Cosmetics  (SAD)

    Lot broj: 180705

    Datum proizvodnje: 07/2019

    Rok trajanja: 07/2021

    Int. Shipping: HS Code 2905320000

    Opis: Propilen glikol, 1,2-propandiol ili propan-1,2-diol, je organsko jedinjenje, modifikovani alkohol. Spada u grupu diola ili dvostrukih alkohola. U organizmu se metaboliše u mlečnu kiselinu. Čista, slabo viskozna tečnost, bez mirisa i ukusa, rastvorljiva u vodi.

    Strukturna formula: Propane-1,2-diol

                Propylene glycol

    CAS: 57-55-6  

    INCI ime: Propylene Glycol

    Osobine: Efikasan humektans koji sprečava gubitak vode u kozmetičkim proizvodima i na koži. Povećava permeabilnost i kretanje kozmetičkih aktivnih supstanci (KAS)  kroz kožu, tako da različite kozmetički aktivne supstance (KAS) mogu penetrirati u dublje slojeve kože. Poseduje emolijentna i lubrikantna svojstva. Odličan je solubilizator drugih komponenata kozmetičkog proizvoda (npr. parabena). Njegovo prisustvo u kozmetičkom proizvodu povećava razmazivost proizvoda.

    Upotreba: Deo je vodene faze formulacije. U emulzijama se koristi u koncentracijama od 1% do 8%. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Nalazi široku primenu u izradi kozmetičkih proizvoda za negu kože i dekorativne kozmetike. Nezaobilazni je sastojak dezodoransa, mleka za skidanje šminke, zubnih pasta i losiona za posle brijanja.  Kod proizvoda za negu i oblikovanje kose omekšava kosu i omogućava da se kosa lako i jednostavno češlja. U sapunima omekšava kožu i balansira učinak čišćenja sapuna. Klasifikovan je kao „Grass“, što znači da je priznat kao sigurna supstanca.   

    Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Propilen oksid (propilen oksid se dobija iz propilena i vodikovog peroksida)  

    Način dobijanja: Nekatalitičkom hidrolizom propilen oksida dobija se smeša mono-, di- i tripropilen glikola

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Fact Sheet, Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize, Primer formulacije  

    Formulacija: Rp 049

    Dodatne informacije: 01. What Is Propylene Glycol And Is It Safe?  02.The Truth About Propylene Glycol, According to a Chemist 

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU