Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Poppy Seed Oil

Poppy Seed Oil
Ulje semenki maka

Cena sa PDV-om:
580,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Poppy Seed Oil 

  Naziv sirovine: Ulje semenki maka

  INCI naziv: Papaveris somniferum Seed Oil

  CAS: 84650-40-8

  Botanički naziv: Papaveris somniferum

  Hemijska klasifikacija: Masti i ulja (Fats and Oils)

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner negu kože i kose ~ Emolijens

  Lot broj: 40223567

  Datum proizvodnje: 09/2023

  Rok trajanja: 09/2025

  Poreklo sirovine:  Italija

  Metoda ekstrakcije: Hladno presovano ulje

  Tip obrade: RBDW

  Karakteristike ulja: Ulje semenki maka proizvedeno je mehaničkim postupkom hladnog presovanja čime su sačuvana njegova prirodna svojstva i važni biološki sastojci. Ulje je rafinisano, stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Pri sobnoj temperaturi ulje je obično bledo žuta do zlatno-žuta tečnost. Ima blag, orašast miris. Ulje maka se pretežno sastoji od triglicerida, koji su estri glicerola i masnih kiselina.  Kompozicija masnih kiselina može varirati u zavisnosti od faktora kao što su sorta maka i metoda ekstrakcije. Obično sadrži značajnu količinu linolne kiseline (omega-6 masna kiselina) i oleinske kiseline (jednostruko nezasićena masna kiselina). Tačka dimljenja ulja je relativno niska u poređenju s nekim drugim uljima, obično oko 210°C. Ulje maka sadrži vitamin E i druge antioksidanse. Takođe sadrži tragove vitamina i minerala, kao što su kalcijum i fosfor. Ulje može postati kiselo tokom vremena, posebno kada je izloženo svetlu, toploti ili vazduhu. Preporučljivo ga je čuvati na hladnom i tamnom mestu i koristiti u razumnom vremenskom periodu.

  Benefiti: 

  • Hidratacija: Ulje maka je lagano i ne ostavlja masni sloj na koži. Može pomoći hidrataciji kože bez začepljenja pora. Lako se upija, što ga čini pogodnim za različite tipove kože, uključujući suvu i osetljivu kožu.

  • Antioksidativna svojstva: Ulje sadrži vitamin E i druge antioksidanse koji mogu pomoći u zaštiti kože od štetnih efekata slobodnih radikala. 

  • Protivupalni efekti: Profil masnih kiselina u ulju maka, posebno linolna kiselina, može pomoći u smirivanju upala i crvenila kože. 

  • Omekšavanje kože: Ulje maka može omekšati kožu i učiniti je glatkom.

  • Zaštita od UV zračenja: Iako nije zamena za sunčanu zaštitu, ulje maka pruža prirodnu zaštitu od štetnih efekata UV zračenja. 

  • Poboljšanje teksture kože: Redovna upotreba ulja maka može poboljšati opštu teksturu i izgled kože, čineći je zdravijom i sjajnijom.

  • Smanjenje vidljivosti ožiljaka: Neke osobe koriste ulje maka kako bi smanjili vidljivost ožiljaka i strija. Hidratantna i regenerativna svojstva ulja mogu pomoći u ovom procesu.

  • Negovanje kose: Ulje se takođe može koristiti u proizvodima za negu kose. Može poboljšati teksturu kose i pružiti zdrav sjaj.

  Delovanje na kožu: Regeneriše i podmlađuje zrelu i suvu kožu, sprečava stvaranje bora, ublažava simptome ekcema i psorijaze, zaceljuje rane i opekotine, ublažava štetan uticaj preteranog izlaganja suncu, odličan je lubrikant. Hladno ceđeno ulje maka ima toplotni efekat na ljudsku kožu i potkožno tkivo, ubrzava cirkulaciju, te je neizostavan sastojak u proizvodima za uklanjanje celulita, zatezanja kože lica, vrata i dekoltea. Zbog svog toplotnog efekta vrlo je popularan kod osoba sa slabom cirkulacijom, sindromom hladnih nogu i reumom.

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Može se dodati raznim kozmetičkim formulacijama kao deo masne faze. Koristi se u koncentracijama od 1-100%. Može se koristiti i u čistom obliku, kao ulje za masažu. Ulje maka se koristi u kremama za zaštitu kože, losionima, mastima, uljima za kupanje, u proizvodima za zaštitu od sunca i kozmetičkim proizvodima za bebe i decu. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Testiranje na žvotinjama: Supstanca nije testirana na životinjama

  GMO: Nije GMO

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS), Bezbednosni list (MSDS)Sertifikat analize (COA), Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029