Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Pomegranate Seed Oil
Ulje semenki nara

Cena sa PDV-om:
920,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

  • Pomegranate Seed Oil 

    Naziv sirovine: Ulje semenki nara

    Poreklo sirovine: Holandija, Jedwards Internacional 

    Lot broj: 28072/80227

    Datum proizvodnje: 03/2018

    Rok trajanja: 03/2021

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    Metoda ekstrakcije: Hladno presovano

    Obrada: Rafinisano visoko stabilno ulje, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Pakovano je u inertnoj atmosferi azota.    

    Opis: Nar (Punica Granatum, Punicaceae) je voće koje se uzgaja u mediteranskim  zemljama i na Bliskom istoku a često se zbog svog blagotvornog dejstva koristi u narodnoj medicini. Ulje je bogato raznim mineralima i vitaminima, posebno gama-tokoferolom (redak i moćan oblik vitamina E), Pogodno je za negu zrele i suve kože. Ulje sadrži  i Omega 5 masnu kiselinu - punicinsku kiselinu. Kao jedini prirodni izvor ove supstace, narovo ulje predstavlja jedan od najsnažnijih prirodnih antioksidanata. Ima izuzetno regenerativno i podmlađujuće dejstvo. HLB=7.

    Hemijske struktura: IUPAC naziv:  9Z,11E,13Z-octadeca-9,11,13-trienoic acid. Punicinska kiselina (trihosanična kiselina) je polinezasićena masna kiselina, 18: 3 cis-9, trans-11, cis-13. Nazvan je po naru (Punica granatum), a dobija se iz ulja semena nara. 

           Punicic acid.svg

    CAS: 84961-57-9 

    INCI naziv: Pomegranate seed oil 

    Delovanje na kožu: Regeneriše i podmlađuje zrelu i suvu kožu, sprečava stvaranje bora, ublažava simptome ekcema i psorijaze, zaceljuje rane i opekotine, ublažava štetan uticaj preteranog izlaganja suncu, odličan je lubrikant

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: 

    Dokumentacija: Bezbednosni list, Sertifikat analize

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU