Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Pomegranate Seed Oil

Pomegranate Seed Oil
Ulje semenki nara

Cena sa PDV-om:
1700,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Pomegranate Seed Oil 

  Naziv sirovine: Ulje semenki nara

  INCI naziv: Pomegranate seed oil

  CAS: 84961-57-9

  Botanički naziv: Punica granatum

  Hemijska klasifikacija: Masti i ulja (Fats and Oils) 

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože, kondicioner za normalnu, suvu i dehidriranu kosu ~ Emolijens 

  Metoda ekstrakcije: Hladno presovano ulje

  Tip obrade: RBD 

  Karakteristike ulja:  Ulje semenki nara je zlatno-žučkaste boje. Ima blagi, voćni miris. Ima laganu i nemasnu teksturu. Ulje je bogato masnim kiselinama. Sadrži punicinsku kiselinu (konjugovana linolenska kiselina), oleinsku (mononezasićena omega-9 masna kiselina), linolnu (polinezasićena omega-6 masna kiselina) i palmitinsku kiselinu (zasićena masna kiselina).  Ulje  sadrži snažne antioksidanse, kao što su polifenoli i tokoferoli (vitamin E). Ovi antioksidansi pomažu u zaštiti kože od slobodnih radikala i oksidativnih oštećenja. Saponifikaciona vrednost ulja nara je oko 185-205 mg KOH/g. Ova vrednost pokazuje koliko kalijum-hidroksida je potrebno da saponifikuje određenu količinu ulja, što je važno za pravljenje sapuna.  Indeks loma svetlosti ulja semenki nara je otprilike 1,468-1,478 na 20°C.  Ulje je stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni) i sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Kao i druga prirodna ulja, ulje semenki nara ima ograničen rok trajanja i može postati užeglo vremenom, posebno ako se ne čuva pravilno. Preporučuje se čuvanje na hladnom i tamnom mestu kako bi se produžio rok trajanja.  HLB=7.

  Benefiti: 

  • Hidratacija i vlaženje kože: Ulje ima odlična emolijentna svojstva. Zadržava vlagu i hidrira kožu, pa je pogodno je za suvu ili dehidriranu kožu. Poboljšava elastičnost i glatkoću kože.

  • Zaštita od oksidativnog stresa: Ulje je bogato snažnim antioksidansima, kao što su polifenoli i vitamin E, koji pomažu neutralizaciji slobodnih radikala. Slobodni radikali su nestabilne molekule koje mogu izazvati oksidativni stres i oštetiti kožu, što dovodi do preuranjenog starenja kože. Antioksidansi u ulju semenki nara štite kožu od štetnih uticaja okoline i UV zračenja.

  • Protuupalno delovanje: Ulje semenki nara sadrži jedinjenja koja imaju protivupalno dejstvo i smiruju nadraženu odnosno  upaljenu kožu. Ovo ga čini korisnim kod osoba koji imaju osetljivu kožu i akne. 

  • Regeneracija kože i Anti-age efekt: Ulje semenki nara sadrži punicinsku kiselinu, jedinstvenu omega-5 masnu kiselinu. Podstiče obnavljanje ćelija i pomaže u zarastanju rana i ožiljaka. Održava zdravi ten i smanjuje vidljivost sitnih linija i bora.

  • Prehranjivanje kože: Ulje semenki nara se može koristiti i u proizvodima za negu kose. Pomaže hidrataciji kože glave i kose, poboljšava sjaj i upravljivost kose. Ulje takođe štiti kosu od štetnih uticaja okoline.

  • Nekomedogeno svojstvo: Ulje semenki nara je nekomedogeno i ne začepljuje pore. To ga čini pogodnim za različite tipove kože, uključujući masnu i kožu sklonu aknama. 

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Koristi se za izradu kozmetičkih proizvoda za negu kože, proizvoda za sunčanje, kondicionera, proizvoda za kupanje i u dekorativnoj kozmetici. Tipični nivo upotrebe: 1-100% u proizvodima za negu kože, 0,2-1% u šamponima i kondicionerima, do 5% u preparatima za negu kose. Samo za spoljašnju upotrebu. 

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci, Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029