Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Pistachio Oil
Ulje pistaćija

Cena sa PDV-om:
540,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

pistachionuts
  • Pistachio Oil 

    Naziv sirovine: Ulje pistaćija 

    Poreklo sirovine: SAD, Jedwards Internacional 

    Lot broj: 0103/18

    Datum proizvodnje: 01/2018

    Rok trajanja: 01/2021

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    Metoda ekstrakcije: Hladno presovano

    Obrada: Rafinisano visoko stabilno ulje, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Pakovano je u inertnoj atmosferi azota.    

    Opis: Pistać je žbunolika voćna vrsta. Može narasti do 10 m i imati životni vek od 100 godina. Kora drveta je sivkasta, listovi su tamnozeleni, neparno perasti. Na jednoj se peteljci nalazi tri do pet valjkastih listova. Cvetovi su sitni, smešteni u metličaste cvasti, a cvetanje se odvija tokom marta, pre listanja. Koren je razgranat i može prodreti u zemljište i do 7 metara. Plod pistaća je koštica, duga 1 do 2 cm i široka 2 cm. Obavijen je ljuskom bež boje koja lagano puca tokom sazrevanja ploda. U koštici je smeštena jestiva zelenkasta semenka. Ulje pistaća ima visok sadržaj nezasićenih masnih kiselina (linolna i linolenska kiselina), belančevina, minerala i vitamina. Ima odlično izbalansiran odnos omega-6 i omega-9 masnih kiselina. Sadrži biotin koji pomaže u jačanju kose i sprečava njeno opadanje. Udeo keramida u ulju pistaća je 32,7%. 

    INCI ime:  Pistacia Vera Seed Oil

    CAS: 90082-81-8

    Delovanje na kožu: Ulje ima visok sadržaj fitosterola. Fitosteroli regenerišu oštećenu kožu, utiču na sintezu kolagena i vraćaju joj elastičnost. Ulje sadrži karotenoide lutein i zeaksantin, kojih nema u većini ostalih orašastih plodova. Oni deluju kao zaštitni antioksidansi braneći tkivo od slobodnih radikala. Smanjuju rizik razvoja senilne makularne degeneracije, koja je vodeći uzrok oštećenjima vida i stečene slepoće. Ulje je dobar izvor magnezija, bakra, kalija i vitamina B-skupine  Bogato je  vitaminom E (“vitaminom lepote i mladosti”) što ga čini idelanim za kozmetičku primjenu u sredstvima koja štite kožu od isušivanja, uljima za masažu, aromaterapiju… Lako se razmazuje po koži i dobro apsorbuje, ostavljajući osećaj glatke i svilene kože.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Odlično se meša sa drugim uljima i može se koristiti u proizvodnji kozmetičkih formulacija za negu kose, anti-age tretmanima, losionima za telo, ua izraduulja za masažu i melema.

    Dokumentacija: Bezbednosni list, Sertifikat analize

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU