Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Perilla Seed Oil
Perilla ulje (Perilla Ocymoides )

Cena sa PDV-om:
580,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

  • Perilla Seed Oil

    Naziv sirovine: Perilla ulje (Perilla Ocymoides),

    Sinonimi: japanski lan. ljubičasta menta, shiso, divlji sezam.

    Poreklo sirovine: SAD, Jedwards Internacional  

    Lot broj: 170417

    Datum proizvodnje: 04/2017

    Rok trajanja: 04/2020

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    Metoda ekstrakcije: Hladno presovano

    Obrada: Rafinisano visoko stabilno ulje, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Pakovano je u inertnoj atmosferi azota.    

    Opis: Perilla ulje, poznato je još i pod nazivom "japanski lan". Dobija se iz semenki biljke Perilla Ocymoides.  Nakon ekstrahovanja iz semenki, ulje se rafiniše i dobija prozirna svetlo žuta tečnost blagog mirisa i ukusa. Ulje je bogato esencijalnim masnim kiselinama, prvenstveno omega-3 (alfa-linolenskom kiselinom C18: (3n-3). Ulje sadrži i omega-6 - linolnu kiselinu, (14%) i omega-9 - oleinsku kiselinu. Sadržaj tokoferola je umeren. Najviše ima γ-tokoferola (276-691 mg/kg). Sadrži i 4,6 g/kg sterola, od čega najviše β-sitosterola (3,4 g/kg), te cikloartenol, kampesterol i Δ5 avenasterol. Sadržaj sterola naglašava zaštitni osećaj na koži.

    INCI ime: Perilla Frutescens Seed Oil

    CAS: 68132-21-8

    Delovanje na kožu: Ulje vlaži i omekšava kožu, odlično štiti suvu i ispucalu kožu, tako da se preporučuje za negu suve, zrele, ali i osetljive kože.  Budući da ima antiseptička svojstva, ovo ulje se primenjuje i u lečenju psorijaze, ekcema, akni i bakterijskih infekcija na koži.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Može se koristiti samo, ali i u kombinaciji sa drugim uljima i čest je sastojak losiona i krema za telo, pilinga, sapuna i ulja za masažu. Preporučeno doziranje je od 1 do 100%.

    Dokumentacija: Bezbednosni list, Sertifikat analize

     

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU