Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Pentylene Glycol

Pentylene Glycol
Pentilen glikol

Cena sa PDV-om:
1200,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Pentylene Glycol 

  Naziv sirovine: Pentilen glikol   

  INCI naziv: Pentylene Glycol

  CAS: 5343-92-0

  Sinonimi: 1,2- dihydroxypentane, 1,2-pentanediol, and pentane-1,2-diol.;

  Hemijska klasa: Alkohol

  Funkcionalna kategorija: Stabilizator emulzija, kondicioner, antimikrobno sredstvo 

  Poreklo sirovine: Nemačka 

  Lot broj: 23D193A05

  Datum proizvodnje: 10/2023

  Rok trajanja: 10/2025

  Opis: Pentylene Glycol je prirodni polivalentni niskomolekularni alkohol. Poboljšava performanse kozmetički aktivnih supstanci. Pojačava bioraspoloživost lipofilnih i hidrofilnih supstanci i aktivnost kozmetički aktivnih supstanci (KAS) prisutnih u finalnom proizvodu. Studije "in vivo" su pokazale da zahvaljujući svojoj alkoholnoj strukturi deluje kao odličan humektans, pa se koristi kao efikasno sredstvo za hidriranje kože. Smanjujući veličinu čestica emulzionog sistema obezbeđuje manju koalescenciju (zbližavanje čestica) i na taj način doprinosi stabilizaciji emulzija tipa ulje u vodi (U/V). Odličan je solubilizator i pomaže u rastvaranju mnogih supstanci, uključujući i mirise. Pojačava transparentnost  prozirnih formulacija kao što su vodeni gelovi i toneri. Molekul pentandiola deluje sinergistički s mnogim konzervansima. Povećava efikasnost prezervativa pa se mogu koristiti u nižim koncentracijama.  Zadovoljava zahteve "green" koncepta u kozmetičkim preparatima.  COSMOS sertifikovan. Bezbojna tečnost, gotovo bez mirisa. Rastvorljiv je u vodi i uljima.  

  Benefiti: 

  • Humektans: Pentilen glikol je ovlaživač kože. Pomaže hidrataciju kože tako što privlači vodu iz okoline i dubljih slojeva kože, čime je održava mekom i elastičnom.

  • Kondicioner: Pentilen glikol ima emolijentna svojstva. Olakšava nanošenje i razmazivost finalnog proizvoda. 

  • Konzervans: Pentilen glikol takođe može delovati kao konzervans u formulacijama kozmetičkih proizvoda. Pomaže u sprečavanju rasta bakterija i gljivica, što može produžiti rok trajanja proizvoda. 

  • Rastvarač: Deluje kao rastvarač, pomažući da se različiti sastojci u kozmetičkim formulacijama rastvore i stabilizuju. Ovo može poboljšati konzistenciju i performanse finalnog proizvoda.

  • Poboljšava penetraciju : Pentilen glikol može poboljšati prodiranje aktivnih sastojaka u kožu. Ova svojstva su posebno korisna u formulacijama gde je potrebno da se sastojci bolje apsorbuju za postizanje boljih rezultata.

  • Umirujuće dejstvo : Deluje umirujuće na kožu i smanjuje crvenilo i inflamaciju kože.

  • Kompatibilnost: Smatra se relativno sigurnim i neiritirajućim agensom.  Kompatibilan je sa velikim brojem kozmetičkih sastojaka, što ga čini pogodnim za upotrebu u širokom spektru kozmetičkih proizvoda, uključujući kreme, losione, serume i druge proizvode.

  Način upotrebe: Deo je vodene faze emulzionog sistema. Uobičajeno se koristi u koncentracijama od 3 do 5%.  

  Primena:  Pentilen glikol se često koristi kao humektans u hidratantnim kremama i losionima. U serumima može poboljšati prodiranje aktivnih sastojaka u dublje slojeve kože. Može se naći u proizvodima za čišćenje lica, poput micelarnih voda i gelova za umivanje. U dezodoransima, može pomoći u održavanju kože ispod pazuha hidriranom i smanjiti iritacije.  Može se koristiti u proizvodima za negu noktiju kako bi se omekšala i hidrirala kožica oko noktiju. U proizvodima za sunčanje, može pomoći u očuvanju hidratacije i sprečavanju isušivanja kože izložene suncu. Ponekad se koristi u korektivnoj šminki, poput tečnih pudera i korektora, kako bi se poboljšala tekstura i primenjivost proizvoda na kožu. Može se naći u šamponima i regeneratorima za kosu kako bi se poboljšala hidratacija i mekoća kose.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Carinski tarifni broj HS Code: 29053995

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP)Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029