Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Parsley Leaf Extract

Parsley Leaf Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt peršina

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Parsley Leaf Extract 

  Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt lista peršuna   

  INCI Naziv: Glycerin, Aqua, Petroselinum crispum , Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate

  CAS: 56-81-5,84603-58-7, 84012-33-9, 7377-03-9, 26402-26-6

  Botanički naziv: Petroselinum crispum

  Sinonimi: Peršun, Petersimul, Petrušimul, Petrusin, Apium crispum Mill., Apium petroselinum L., Petroselinum hortense Hoffm., Petroselinum sativum

  Hemijska klasifikacija: Mikstura

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože, humektans, emolijens

  Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korišćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 - 25 kHz, pri temperaturi od 25° C.

  Opis ekstrakta: Ekstrakt je svetlo žute  boje, bez mirisa, rastvorljiv u vodi. Konzervisan je kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom. pH 4-6,5. 

  Fitohemikalije: Peršun je bogat flavonoidima kao što su apigenin, luteolin i kvercetin. Ova jedinjenja imaju antioksidativna svojstva, što znači da mogu pomoći u neutralizaciji štetnih slobodnih radikala u telu i doprineti smanjenju oksidativnog stresa. Peršun je dobar izvor vitamina, posebno K, C i A vitamina.  Peršun sadrži karotenoide poput beta-karotena i luteina, koji mogu doprineti zdravoj koži. Zelena boja u listovima peršuna potiče od hlorofila, koji ima detoksikaciona svojstva i može podržavati prirodne procese čišćenja kože. Miristicin u malim količinama, može imati potencijalna protivupalna i antikancerogena svojstva. Peršun sadrži eterična ulja. Ta ulja mogu imati antibakterijska i antigljivična svojstva. Peršun je dobar izvor folata (vitamina B9), koji je važan za deobu ćelija i sintezu DNK. Sadrži i značajne količine gvožđa, kalcijuma, mangana, magnezijuma i bakra.

  Benefiti:  

  • Antioksidativna svojstva: Ekstrakt lista peršuna je bogat antioksidansima poput flavonoida, karotenoida i vitamina C. Ovi antioksidansi mogu pomoći u zaštiti kože od oksidativnog stresa izazvanog slobodnim radikalima, smanjujući znakove starenja kože. 

  • Protivupalni efekti: Ekstrakt sadrži jedinjenja poput apigenina i luteolina, koja imaju protivupalna svojstva. Kada se nanosi na kožu, ekstrakt može pomoći u smirivanju nadražene ili upaljene kože, što ga čini pogodnim za proizvode namenjene osetljivoj ili koži sklonoj aknama.

  • Posvetljivanje kože: Visok sadržaj vitamina C u ekstraktu može doprineti ravnomernijem tenu kože smanjujući pojavu tamnih fleka, hiperpigmentacije i nepravilnosti. To može rezultirati sjajnijom i blistavijom kožom.

  • Proizvodnja kolagena: Ekstrakt sadrži vitamin C, koji je neophodan za sintezu kolagena u koži. Kolagen je ključan za održavanje elastičnosti i čvrstoće kože, a ekstrakt  stimulira proizvodnju kolagena.

  • Hidratacija: Ekstrakt lista peršuna može hidrirati kožu, pomažući očuvanju ravnoteže vlage i sprečavanju suvoće. Ovo može biti posebno korisno za suvu ili dehidriranu kožu.

  • Čišćenje i detoksikacija: Peršun je poznat po svojim detoksikacionim svojstvima. Može pomoći u uklanjanju nečistoća sa kože i podržati njen prirodan proces čišćenja. 

  • Regulacija lučenja sebuma: Kod osoba sa masnom ili kožom sklonom aknama, ekstrakt može pomoći u regulaciji lučenja viška sebuma i smanjenju vidljivosti proširenih pora. Protivupalna i antimikrobna svojstva ekstrakta mogu pomoći u prevenciji i lečenju akni, s obzirom na smanjenje crvenila i upale povezane sa bubuljicama.

  • Prirodni sastojci: Ekstrakt lista peršuna se uklapa u trend korišćenja prirodnih i biljnih sastojaka u kozmetici, privlačeći potrošače koji traže prirodne i ekološki prihvatljive opcije za negu kože.

  Način upotrebe: Preporučuje se u koncentracijama od 1% - 10%. Samo za spoljašnju upotrebu. 

  Primena: Koristi se za izradu krema, losiona, tonika, maski za lice. Koristi se u proizvodima za negu ispucale, osetljive kože i kože sklone aknama. Pokazuje odlično svojstvo posvjetljivanja kože pa se koristi za uklanjanje tamnih krugova oko očiju.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029