Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Carica Papaya Powder

Carica Papaya Powder
Koncentrovani prah ploda papaje 10:1

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Carica Papaya Powder 

  Naziv sirovine: Koncentrovani prah ploda papaje  10:1 

  INCI naziv:  Carica papaya powder 

  CAS: 84012-30-6

  Botanički naziv: Carica papaya

  Sinonimi: Pawpaw, Carica hermaphrodita, Carica posoposa DC, Carica mamaia 

  Kvalitet proizvoda: Proizvod je koncentrovan u odnosu 10:1, što znači da je količina biljnog materijala koji se koristi za dobijanje ekstrakta 10 puta veća od konačne količine ekstrakta. Ovaj odnos se koristi kako bi se naglasila jačina ekstrakta i njegova efikasnost. 

  Poreklo sirovine: Kina

  Opis: Papaja (lat. Carica papaya) je drvenasta biljka iz porodice Caricaceae. Poreklom je iz tropskih krajeva Amerike. Prvi put je kultivisana u Meksiku, a trenutno se uzgaja u većini tropskih zemalja i u Sjedinjenim Američkim Državama (savezne države Florida, Havaji i dr.). Može dostići visinu od 5 do 10 metara. Stablo je nesegmentirano, cilindrično i šuplje sa glatkom korom koja može biti zelena ili ljubičasta. Listovi su veliki, dlanasto izrezani, s pet do devet režnjeva. Raspoređeni su spiralno oko vrha stabla. Postoje tri vrste cvetova: muški, ženski i hermafroditni. Muški cvetovi su manji, beli i grupisani u duge viseće cvasti. Ženski cvetovi su veći, beli ili žućkasti, i pojavljuju se pojedinačno ili u manjim grupama. Plod je velika, mesnata boba koja može težiti od 0.5 do 20 kilograma. Oblik ploda varira od okruglog do duguljastog. Kora ploda je tanka i glatka, prelazi iz zelene u žutu ili narandžastu kada sazre. Meso ploda je narandžasto ili crveno, sočno i slatko. U unutrašnjosti ploda se nalaze brojne crne semenke koje su obavijene sluzavim omotačem. Papaja sadrži proteolitički enzim papain. Plod je bogat likopenom (u proseku 3,39 mg na 100 g), vitaminom C, kao i mineralima važnim za ljudsko telo. Sadrži takođe različite fitohemikalije, uključujući karotenoide i polifenole, kao i benzil izotiocijanat i benzil glukozinat. Seme papaje sadrži cijanogenu supstancu prunasin. Prunasin je cijanogeni glikozid, što znači da sadrži cijanidnu grupu vezanu za šećer. Cijanidna kiselina je poznata po svojoj toksičnosti jer inhibira ćelijsko disanje blokirajući enzime u mitohondrijama. Preporučuje se oprez pri konzumaciji semena papaje i izbegavanje velikih količina kako bi se smanjio rizik od trovanja cijanidom.

  Benefiti: 

  • Eksfolijacija: Prah papaje sadrži enzim papain, koji pomaže nežnoj eksfoliaciji kože. Može pomoći u otčepljavanju pora na koži i smanjenju pojave akni i mitesera.

  • Anti-Aging delovanje: Prah je bogat antioksidansima kao što su vitamini A, C i E, koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala. Može smanjiti pojavu finih linija, bora i staračkih pega. 

  • Hidratacija: Prah papaje je poznat je po svojim hidratantnim svojstvima, koja pomažu u održavanju vlažnosti kože i sprečavanju suvoće kože. Podržava prirodnu funkciju barijere kože. 

  • Posvetljivanje kože : Sadržaj vitamina C u prahu papaje može pomoći u posvjetljavanju hiperpigmentacije, tamnih mrlja i fleka. Redovna upotreba može rezultirati ujednačenijim tenom i svetlijem izgledu kože.

  • Protivupalno delovanje: Prah papaje ima anti-inflamatorna svojstva koja mogu umiriti iritiranu kožu i smanjiti crvenilo i oticanje. Koristan je za osjetljivu i upaljenu kožu, kao što su ekcem i psorijaza.

  • Zacjeljivanje kože: Enzim papain pomaže u obnovi i regeneraciji kože, ubrzavajući proces zacjeljivanja rana, posekotina i opekotina.

  • Tretman akni: Antibakterijska i antifungalna svojstva praha papaje pomažu u borbi protiv bakterija koje uzrokuju akne. Njegova eksfolijativna svojstva također pomažu u čišćenju nečistoća i viška ulja sa kože.

  • Zdravlje vlasišta i kose: Kada se koristi u proizvodima za negu kose, prah papaje može pomoći u održavanju zdravlja kose uklanjanjem peruti i viška ulja. Može ojačati folikule kose, promovirajući zdraviju i sjajniju kosu.

  Upotreba: Koristi za izradu vodeno-glicerinskih ekstrakata, glicerita, tinktura i drugih kozmetickih poluproizvoda. Preporucene koncentracije se krecu od 1-10%. 

  Skladištenje i rok trajanja: Ekstrakt je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu,  zastićeno od svetlosti. Rok upotrebe 2 godine.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Extraction Process Flow Chart, Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029