Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Palmitoyl Tripeptide-38
Palmitoil tripeptid 38

Cena sa PDV-om:
950,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Palmitoyl Tripeptide-38

    Naziv sirovine: Palmitoil tripeptid 38

    Hemijska klasifikacija: Peptidi

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose.

    Lot broj: RZ2022021101

    Datum proizvodnje: 03/2022

    Rok trajanja: 03/2024

    Opis: Palmitoil tripeptid 38 je izveden iz tripeptida KMK koji se prirodno nalazi u kolagenu VI i lamininu. In vitro studije su pokazale da pokazuje efekt sličan matrikinu koji stimuliše sintezu šest glavnih proteina: kolagena I, II, IV, fibronektina, hijaluronske kiseline i laminina 5. Ciklični oligosaharid hydroxypropyl cyclodextrin se koristi za poboljšanje rastvorljivosti u vodi različitih jedinjenja, posebno onih koja sadrže fenil grupu. Proizvod je konzervisan gluconolactonom i sodium benzoatom.  Bistra tečnost, bez mirisa, rastvorljiva u vodi.

    Strukturna formula: Palmitoyl Tripeptide 38

        Palmitoyl pentapeptide-4.svg

    INCI ime: Glycerin, Water, Hydroxypropyl cyclodextrin, palmitoyl tripeptide-38, guconolacton, sodium benzoate

    CAS: 56-81-5. 7732-18-5, 128446-35-5, 1101175-36-3, 1447824-23-8, 90-80-2, 532-32-1

    Delovanje na kožu: Palmitoil tripeptid 38 sadrži kratke lance aminokiselina. Vezuje se za ćelijske receptore i utiče na čitav niz fizioloških procesa. Da bi ispolljio svoje dejstvo, neophodno je da prođe kutanu barijeru, kako bi došao do vijabilnog epidermisa (keratinociti), bazalnog sloja (melanociti, nervni završeci), dermisa (fibroblasti), pa čak i hipodermisa (adipociti).  Stimuliše sintezu kolagena, elastina, proteoglikana i glikozaminoglikana. Hemijski  je čist, biodegradabilan, netoksičan i pogodan za inovacije.  Životni vek mu je  kratak, jer se razgrađuju pod dejstvom proteolitičkih enzima. Ova osobina  ga čini vrlo bezbednim i efikasnim kozmetički aktivnim sastojkom.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima:  Kreme i serumi za lice protiv starenja i bora, Može se kombinovati sa drugim agensima u anti-age proizvodima. U kozmetičkim proizvodima primenjuje se i kao ovlaživač kože, Dodaje se vodenoj fazi formulacije. Tipične koncentracije koje se koriste su između 2 i 4%. Čuva se u frižideru. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Aminokiseline (lizin i metionin sulfon)   

    Način dobijanja: Palmitoil tripeptid-38 se proizvodi sintetski iz aminokiselina lizina i metion sulfona.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Poreklo sirovine: SAD

    Carinski tarifni broj: 35040010 0000

    Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

    Recepture: Rp 035 Rp 039

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU