Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Palmitoyl Tetrapeptide-7

Palmitoyl Tetrapeptide-7
Zaštičena imena i proizvođači: Palmitoyl Tetrapeptide-7 - Cosroma (China); Creapep® Palmitoyl Tetrapeptide-7 - Tidetron Bioworks; Palmitoyl Tetrapeptide-7 (Pal-GQPR) Pure Powder - Active Peptide Company (USA); Palmitoyl Tetrapeptide-7 (Pal-GQPR) 0.05% Solution - Active Peptide Company (USA); Pal-GQPR - Hangzhou Rebtech Novel Material Co., WKPep® M3000-TETRA - Shenzhen Winkey Technology Co., Ltd.Ltd.;

Cena sa PDV-om:
700,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Palmitoyl Tetrapeptide-

  Naziv proizvoda: Palmitoil Tetrapeptid-7 (Palmitoyl Tetrapeptide-3)

  INCI ime: Water, Glycerin, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin 

  CAS: 7732-18-5, 56-81-5, 221227-05-0, 1117-86-8, 70445-33-9

  Sekvenca: Pal-Gly-Gln-Pro-Arg-OH  

  Sinonimi: Palmitoyl tetrapeptide-3, Part of Matrixyl 3000, Pal-GQPR, Pal-GQPR; N-Palmitoylrigin; Rigin; palmitoyl-Gly-Gln-Pro-Arg-OH; Palm-GQPR; N-palmitoyl-glycyl-L-glutaminyl-L-prolyl-L-arginine; N-Palmitoylrigin

  Hemijska klasifikacija: Nanoemulzija

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose.

  IUPAC naziv: (2S)-2-[[(2S)-1-[(2S)-5-amino-2-[[2-(hexadecanoylamino)acetyl]amino]-5-oxopentanoyl]pyrrolidine-2-carbonyl]amino]-5-(diaminomethylideneamino) pentanoic acid 

                   Palmitoyl Tetrapeptide-3

  Hemijsko-fizičke osobine: Palmitoil Tetrapeptid-7, ranije poznat pod nazivom Palmitoil Tetrapeptid-3, je sintetički peptid. Sastoji se od četiri aminokiseline pa se ubraja u grupu tetrapeptida. Sekvenca ovog peptida je: Pal-Gly-Gln-Pro-Arg. Skraćenica Pal predstavlja palmitinsku kiselinu (n-hexadecanoic acid). Ona je vezana za prvi aminokiselinski ostatak (glicin) putem amidne veze i daje lipofilni karakter peptidu, pomažući mu da se bolje apsorbuje kroz kožu. Gly je glicin, Gln je glutamin, Pro je prolin, a Arg je arginin. Karbonilna Grupa (C=O) prisutna u amidnim vezama između aminokiselina igra važnu ulogu u stabilizaciji strukture peptida putem vodoničnih veza. Hidroksilne grupe (-OH) prisutne na bočnom lancu glutamina omogućavaju dodatne vodonične veze koje mogu pomoći u stabilizaciji strukture peptida i interakciji sa drugim molekulima u koži. Gvanidino grupa (-C(=NH)-NH2) koja se nalazi na bočnom lancu arginina je ključna za biološke interakcije, kao što su stimulacija proizvodnje kolagena i smanjenje upalnih procesa. Proizvod je u formi bistre, transparentne tečnosti, bez mirisa. Sadržaj peptida 50 ppm. pH 4,5-6,5.
  Mehanizam delovanja: Mehanizam delovanja Palmitoil Tetrapeptid-7 se zasniva na smanjenju proizvodnje inerleukina-6 (IL-6). Interleukin-6 (IL-6) je proinflamatorni citokin koji igra ključnu ulogu u upalnim procesima u telu, uključujući i kožu. Kada je IL-6 prisutan u visokim koncentracijama, dolazi do povećane upale, što može ubrzati razgradnju kolagena i drugih važnih strukturnih proteina u koži. Time se ubrzava starenje kože. In vitro studije su pokazale  da palmitoil tetrapeptid-7 izaziva značajno smanjenje proizvodnje interleukina zavisno od doze. Što je veća koncentracija palmitoil tetrapeptida 7, to je veće smanjenje proizvodnje interleukina (čak i do 40%). Takođe je poznato da UV zračenje ubrzava proizvodnju interleukina. Ćelije izložene UV zračenju i zatim tretirane palmitoil tetrapeptidom-7 zabeležile su smanjenje proizvodnje interleukina za 86%. Palmitoil Tetrapeptid-7 može pomoći u posvetljavanju kože, što može doprineti ujednačenijem tonu kože. Takođe, smanjenje upale može smanjiti pojavu crvenila i drugih neujednačenosti na koži. U kombinaciji sa Palmitoyl Tripeptide-1, kao deo kompleksa Matrixyl 3000, efekti su još izraženiji, što ovaj peptid čini vrlo efikasnim u borbi protiv znakova starenja.

  Benefiti: 

  • Smanjenje upale: Palmitoil tetrapeptid-7 pomaže u smanjenju upalnih procesa na koži tako što inhibira oslobađanje proinflamatornih citokina. Ovo ga čini korisnim kod osoba koji imaju  osjetljivu kožu sklonu iritacijama.

  • Poboljšanje elastičnosti kože: Ovaj peptid podržava sintezu kolagena i elastina, što može doprineti povećanju elastičnosti kože i smanjenju pojave bora.

  • Hidratacija: Pomaže u poboljšanju barijerne funkcije kože, omogućavajući bolje zadržavanje vlage i hidrataciju.

  • Smanjenje bora: Palmitoil tetrapeptid-7 može pomoći u smanjenju dubine i vidljivosti finih linija i bora stimulisanjem sinteze matriks proteina u koži.

  • Oporavak kože: Koristi se u formulacijama za regeneraciju kože, jer podržava proces zaceljenja i obnavljanja oštećenog tkiva.

  • Antioksidativna zaštita: Doprinosi zaštiti kože od oksidativnog stresa izazvanog slobodnim radikalima, što može usporiti proces starenja kože.

  • Smanjenje tamnih kolutova i oteklina: Često se koristi u proizvodima za negu područja oko očiju zbog svojih svojstava smanjenja tamnih kolutova i oteklina.

  Način upotrebe: Uobičajno se koristi u koncentraciji od 3-8 %. Deo je vodene faze. Može se koristiti zasebno ili u kombinaciji sa palmitoil tripeptidom-1. Ovom kombinacijom se postiže sinergistički efekat koji omogućava specifične i ciljane rezultate na širem spektru problema sa kožom. Takođe se može kombinovati sa sastojcima koji se koriste za hidriranje kože, kao što su glicerin, različiti glikoli, trigliceridi ili masni alkoholi kako bi se lakše uključili u formule.  Peptid se smatra potpuno bezbednim kozmetičkim sastojkom. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Čuvanje: Čuvati u frižideru na temperaturi između 4 i 8°C, na suvom i tamnom mestu.

  Poreklo sirovine: SAD

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP)Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA) 

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029