Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Oatmeal Extract

Oatmeal Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt zobi

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Oatmeal Extract   

  Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt zobi 

  INCI ime: Glycerin, Aqua, Avena Sativa Kernel Extract, Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate

  CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 84012-26-0, 7377-03-9, 26402-26-6

  Botanički naziv: Avena Sativa Kernel Extract (Oat) 

  Hemijska klasifikacija: Mikstura 

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose, humektans, emolijens

  Poreklo sirovine: Kina

  Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korišćenjem ultrazvuka sa frekvencijama u rasponu od 20 do 25kHz pri temperaturi od 25° C.

  Opis ekstrakta: Bledo žučkasta tečnost karakterističnog mirisa, pH vrednost rastvora je 4-6. Ekstrakt je rastvorljiv u vodi. Konzervisan je kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom.

  Fitohemikalije: Ekstrakt zobi je bogat raznovrsnim fitohemikalijama. Sadrži avenantramide, polifenolna jedinjenja sa antiinflamatornim i antioksidativnim svojstvima, koji pomažu u smirivanju i zaštiti kože. Beta-Glukan je poznat po svojim hidratantnim i anti-ageing efektima. Takođe poboljšava funkciju barijere kože i podstiče zaceljivanje rana. Saponini su prirodni čistači koji pomažu u uklanjanju prljavštine i ulja sa kože bez izazivanja iritacije. Fenolne kiseline, kao što su ferulična i kafena kiselina imaju antioksidativna svojstva koja štite kožu od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Tokoferoli i tokotrienoli deluju kao antioksidansi i štite kožu od oksidativnog stresa. Avenakozidi su steroidni saponini sa antimikrobnim svojstvima i pomažu u zaštiti kože od infekcija. Ekstrakt sadrži i  fitosterole, flavonoide (viteksin, apigenin) i proteine.  Hidrolizovani biljni proteini zobi su veoma dobri za održavanje vlažnosti i kondicioniranje kože. Lako penetriraju do dubljih slojeva kože. Ovseni β-glikan ublažava spoljašnje znake starenja, stimuliše metaboličku aktivnost i aktivira sintezu kolagena. Ekstrakt štiti i oporavlja kožu od štetnog delovanja UVA/ UVB zraka.

  Benefiti: 

  • Antiinflamatorno delovanje: Avenantramidi i beta-glukan pomažu u smanjenju iritacije i upale kože, što je idealno za osetljivu kožu i stanja poput ekcema i psorijaze.

  • Hidratacija: Beta-glukan deluje kao humektans, privlači i zadržava vlagu u koži i time pomaže u održavanju njene hidratacije i mekoće.

  • Čišćenje kože: Saponini u ekstraktu zobi imaju prirodna svojstva čišćenja, nežno uklanjajući prljavštinu i sebum sa kože bez isušivanja.

  • Antioksidativna zaštita: Fenolne kiseline i vitamin E pružaju antioksidativne koristi, štiteći kožu od štetnih uticaja slobodnih radikala i smanjujući znakove starenja.

  • Poboljšanje barijere kože: Ekstrakt zobi jača barijeru kože, poboljšavajući njenu sposobnost da zadrži vlagu i zaštiti se od spoljašnjih iritanasa.

  • Anti-ageing: Hidratantna i antioksidativna svojstva ekstrakta pomažu u minimiziranju pojave finih linija i bora. Kožu održavaju mladolikom i čvrstom. 

  Način upotrebe: Ekstrakt je deo vodene faze emulzionog sistema. Koristi se u koncentracijama od 5% do 10%. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena:  Serumi, kreme i losioni, sredstva za čišćenje kože, sredstva za zaštitu od sunca, maske za lice i kosu.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

  Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029