Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Nettle Leaf Extract

Nettle Leaf Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt koprive

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Nettle Leaf Extract 

  Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt koprive

  INCI ime: Glycerin, Aqua, Nettle Leaf Extract, Caprylhydroxamic acid, Glyceryl caprylate

  CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 84012-40-8, 7377-03-9, 26402-26-6

  Botaničko ime:  Urtica dioica

  Sinonimi: Velika kopriva, žara, pasja kupina, kopriva obična, Burning nettle, Urtica urens.

  Hemijska klasifikacija: Mikstura

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose

  Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korišćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 do 25 kHz pri temperaturi od 25°C.

  Opis ekstrakta: Ekstrakt je žučkasto zelenkaste boje, bez mirisa, rastvorljiv u vodi. pH 4-6,5. Konzervisan je kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom.

  Fitohemikalije: Ekstrakt lista koprive sadrži različita polifenolna jedinjenja kao što su flavonoidi i fenolne kiseline. Ova jedinjenja su poznata po svojim antioksidativnim svojstvima, koja pomažu u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i upale. Triterpenoidi su klasa jedinjenja sa antiinflamatornim i imunomodulatornim svojstvima. Mogu pomoći u regulisanju imunog odgovora i smanjenju upale. Biljni steroli, poznati i kao fitosteroli, strukturno su slični holesterolu. Fitosteroli su sastavni deo slojeva lipida u površinskom sloju kože i njihov nedostatak može rezultirati suvom, ispucalom i iritiranom kožom. Ekstrakt lista koprive sadrži aminokiseline, gradivne blokove proteina. Polisaharidi su složeni ugljeni hidrati koji mogu poboljšati imuni odgovor i mogu doprineti protivupalnim svojstvima ekstrakta lista koprive. Ekstrakt koprive predstavlja prirodni multivitaminski koncentrat. Sadrži do 170 mg% askorbinske kiseline, 20 mg% karotena (neki karoteni su prekursori vitamina A (retinola), B vitamine - riboflavin (vitamin B2), pantotensku kiselinu, zatim vitamin K1, tokoferole (vitamin E), hlorofil, porfirin, tanine, urticinske glikozide, organske kiseline. Od minerala zastupljeni su: gvožđe, bakar, mangan, bor i titan.

  Benefiti: 

  • Antioksidativni efekti: Antioksidanti prisutni u ekstraktu lista koprive mogu pomoći u zaštiti kože od oksidativnog stresa izazvanog zagađivačima iz okoline i UV zračenjem. Uključivanje ekstrakta lista koprive u proizvode za negu kože može doprineti zdravoj i mladolikoj koži.

  • Kontrola sekrecije sebuma: Ekstrakt koprive ima adstrigentna svojstva. Poseduje sposobnost inhibicije aktivnosti enzima, kao što su elastaza i kolagenaza. Ovi inhibitorni efekti se pripisuju ursolnoj kiselini, kvercetinu i i fenolnim jedinjenjima. Ekstrakt može biti koristan u proizvodima namenjenim tretmanu masne kože. 

  • Zaceljivanje kože: Ekstrakt lista koprive doprinosi regeneraciji kože. Može pomoći zaceljivanju manjih rana, posekotina i ogrebotina.

  • Nega Kose: Listovi koprive su bogati sumporom i silicijumom, kao i neophodnim hranljivim materijama. Smanjeno je lomljenje i istanjivanje kose, Ekstrakt doprinosi regeneraciji folikula dlake, kao i celokupnog vlasišta. Stimuliše rast kose i smanjuje stvaranje peruti.
    
  • Anti-Aging efekt: Antioksidanti i protivupalna jedinjenja u ekstraktu koprive mogu doprineti potencijalnim anti-age efektima. Ekstrakt hidrira i regeneriše suvu i ispucalu kožu. Smanjuje postojeće bore i usporava nastanak novih. 

  Način upotrebe:  Ekstrakt koprive je deo vodene faze formulacije. Uobičajeno se koristi u koncentraciji od 1% do 5%. Stabilan je u pH opsegu od 4.0-7.0. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Koristi se u proizvodima za negu ispucale, masne, osetljive kože i kože sklone aknama. Koristi se za izradu krema, losiona, tonika, maski za lice. Dodaje se i u proizvode za posle brijanja i negu kože posle sunčanja. 

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029