Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Neem Oil
Ulje nima (Azadirachta indica)

Cena sa PDV-om:
710,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

  • Neem Oil 

    Naziv sirovine: Ulje nima (Azadirachta indica)

    Poreklo sirovine: SAD, Jedwards Internacional 

    Lot broj: 3078539425

    Datum proizvodnje: 08/2018

    Rok trajanja: 08/2021

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    Metoda ekstrakcije: Hladno presovano

    Obrada: Filtrirano 

    Opis: Ulje nima se dobija hladnim presovanjem semenki tropske biljke Azadirachta indica, poznatije kao indijski ljiljan. Uje je gusto ili pastozno zbog visokog sadržaja zasićenih masnih kiselina, zeleno do zeleno smedje boje. Sadrži azadirahtin koji je vrlo snažan insekticid. Sadržaj azadirahtina visok je samo u hladno presanim uljima, jer se na temperaturi preko 60 °C raspada. Koristi se u koncentraciji do 10% u uljnim proizvodima i emulzijskim sistemima, premda i u većim koncentracijama nije štetan za kožu. Specifična gustoća: 0.9087 - 0.9189; saponifikacijski broj: 180 - 205; slobodne masne kiseline (%): najviše 5.0; sadržaj neosapunjive tvari (%): 0.8 - 2.4; Azadirahtin A: 1800 - 2700 ppm (1.8 - 2.7 g/kg); udeo masnih kiselina: C14:0 miristinska kiselina najviše 2.6, C16:0 palmitinska kiselina: 16.0 - 34.0, C18:0: stearinska kiselina 6.0 - 24.0; C18:1 oleinska kiselina: 25.0 - 58.0; C18:2 linolna kiselina 6.0 - 17.0. 

    Hemijska struktura: azadirahtin (visoko oksidovani tetranortriterpenoid koji sadrži mnoštvo funkcionalnih grupa koje nose kiseonik, uključujući enol etar, acetal, hemiacetal, tetra-supstituisani epoksid i razne karboksilne estere). Pripada limonoidnoj skupini hemijskih spojeva. 

         x  Azadirachtin.png

    INCI ime: Azadirachta Indica Oil

    CAS: 8002-65-1

    Delovanje na kožu: Ulje je neugodnog mirisa (podseća na goveđi loj pomešan sa pokvarenim lukom), ali je vrlo lekovito. Miris se relativno teško može prikriti , čak i sa eteričnim uljima, međutim zbog izrazite lekovitosti, koristi se u tretmanu brojnih kožnih oboljenja: urtikarija, strofulusa, akutnog ekcema, erythema multiforme, atopijskog dermatitisa, akutne reakcije na ubod insekata, psorijaze, lichen planusa,  seboroičnog dermatitisa i hroničnih formi ekcema i atopijskog dermatitisa. Ima antibakterijski efekt pa se koristi i u tretmanu bakterijskih infekcija kože i mekih tkiva. Koristi se i u tretmanu akni, protiv opadanja kose, u lečenju peruti. Ulje je spermicidno, pa se u indijskoj tradicionalnoj medicini korisi  za kontracepciju. Takođe deluje i kao prirodni repelent protiv komaraca i po učinku je sličan ulju andirobe, karanje i tamanu. Potrebno ga je samo namazati na kožu ili staviti u aroma lampu. Oralnu upotrebu  treba izbegavati ne samo zbog ukusa, već i zato što velike količine ulja unete oralnim putem mogu izazvati encefalopatiju uz mučninu i povraćanje. Ulje se koristi samo za spoljašnju upotrebu. 

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Hladno presano ulje je često gusto ili pastozno na sobnoj temperaturi zbog prisustva zasićenih masnih kiselina, a boja mu je zelena do zeleno-smeđa. Koristi se u kozmetičkim tretmanima kod osoba sa suvom  kožom, osoba sa psorijazom i ekcemima. za smanjivanje vidljivosti ožiljaka, rana, akni. Nim ulje se može koristiti samo ili u kombinaciji sa drugim uljima.

    Dokumentacija: Bezbednosni list(SDS)Sertifikat analize

    Korisne informacije: 01. Neem Oil for Hair Loss: Pros And Cons 02. Neem Oil: Benefits and Uses 

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU