Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Bisabolol Natural
Antioksidans

Cena sa PDV-om:
700,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Bisabolol Natural

    Naziv sirovine: Prirodni bisabolol 

    Sinonimi: Levomenol

    Hemijska klasifikacija: Alkohol  (Terpenoid - Seskviterpen)

    Funcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože, Antioksidans, Antiinflamotorna supstanca 

    Lot broj: 20220508

    Datum proizvodnje: 05/2022

    Rok trajanja: 05/2025

    Opis: Monociklični, nezasićeni, seskviterpenski alkohol. Pojavljuje se u dve konfiguracije α i β. U prirodi se nalazi kao aktivni sastojak kamilice (Matricaria chamomilla) U velikim količinama je prisutan u drvu Candeia, (Vanillosmopsis erithropappa/Eremanthus erithropappus). Iako su se ove biljke tradicionalno koristile vekovima bisobolol je izolovan iz njih tek nedavno i prepoznat kao aktivni princip. Prirodni bisabolol je bistra, bezbojna do svetlo žuta tečnost. Nerastvorljiv je u vodi i glicerinu, ali se lako rastvora u etanolu, uljima i ugljovodoničnim emolijensima (npr. izododekan).

    Strukturna formula: Prirodni monociklički sesquiterpenski alkohol: 6-methyl-2-(4-methylcyclohex-3-en-1-yl) hept-5-en-2-ol

                  Related image

    INCI naziv: Bisabolol

    CAS: 23089-26-1

    Delovanje na kožu: Deluje umirujuće na kožu, slično ulju kamilice. Ublažava iritaciju, crvenilo kože i eriteme uzrokovane UV zracima. Hemijski je stabilan. Aktivan je kao antiiritans i štiti kožu od raznih negativnih spoljašnih uticaja. Pomaže koži vlažeći je. Ima antioksidativno delovanje, pa je koristan u prevenciji starenja kože.  Bisabolol pojačava perkutanu apsorpciju aktivnih kozmetičkih sastojaka ("skin-penetration enhancer")

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Dodaje se u masnu  fazu emulzija. Tipičan nivo upotrebe je od 0,1% do 1,0%. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Nalazi široku primenu u formulaciji krema, losiona, losiona za pre/posle sunčanja, kozmetičkih proizvoda za negu osetljive kože, proizvoda posle brijanja, proizvoda za bebe, proizvoda za čišćenje.

    Izvorna sirovina iz koje se dobija: Drvo Candeia (Vanillosmopsis erithropappa / Eremanthus erithropappus) 

    Način dobijanja: Direktna destilacija vodenom parom iz tropskog grmlja.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA) 

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU