Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Bisabolol Natural
Antioksidans

Cena sa PDV-om:
290,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Prirodni bisabolol
 • Bisabolol Natural

  Poreklo sirovine: SAD, Making Cosmetics 

  Lot broj: HTB1711220

  Datum proizvodnje: 09/2017

  Rok trajanja: 09/2020.

  Int. Shipping: HS Code 2906195000 

  Opis: Prirodni bisabolol (INCI: Levomenol) je monociklični, nezasićeni, seskviterpenski alkohol koji se pojavljuje u dve konfiguracije α i β. U prirodi se nalazi kao aktivni sastojak u kamilici (Matricaria chamomilla). Drvo Candeia, poreklom iz Brazila (Vanillosmopsis erithropappa / Eremanthus erithropappus) je jako bogato bisabololom. Iako se ove biljke tradicionalno koriste već vekovima bisobolol je izolovan iz njih nedavno i prepoznat kao aktivni princip. U poređanju sa prirodnim oblikom bisabolola, sintetički bisabolol poseduje samo 50% aktivnosti prirodnog. Prirodni bisabolol je bistra, bezbojna do svetlo žuta tečnost. Odlikuje ga slaba cvetna aroma. Nerastvorljiv je u vodi i glicerinu, ali se ako rastvora u etanolu, uljima i ugljovodoničnim emolijensima (npr. izododekan).

  Strukturna formula: Bisabolol poznat kao levomenol je prirodni monociklički sesquiterpenski alkohol: 6-methyl-2-(4-methylcyclohex-3-en-1-yl) hept-5-en-2-ol

                Related image

  INCI ime: Bisabolol

  CAS: 23089-26-1

  Delovanje na kožu: Ima značajno umirujuće dejstvo, slično ulju kamilice. Ublažava iritacije i crvenilo kože. Hemijski je stabilan. Aktivan je kao antiiritans i štiti kožu od raznih negativnih spoljašnih uticaja. Pomaže koži vlažeći je. Ima antioksidativni uticaj, pa je koristan u prevenciji starenja kože. Smanjuje crvenilo i eriteme uzrokovane UV zracima.

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Dodaje se u masnu  fazu emulzija. Tipičan nivo upotrebe je od 0,1% do 1,0%. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Nalazi široku primenu u formulaciji krema, losiona, losiona za pre/posle sunčanja, kozmetičkih proizvoda za negu osetljive kože, proizvoda posle brijanja, proizvoda za bebe, proizvoda za čišćenje.

  Izvorna sirovina iz koje se dobija: Drvo Candeia (Vanillosmopsis erithropappa / Eremanthus erithropappus) 

  Način dobijanja: Direktna destilacija vodenom parom iz tropskog grmlja.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Fact Sheet, Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU